Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1157: Efsanevi Bar

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• İyi

Kullanılan: 56 48.7%
  • Orta

Kullanılan: 36 31.3%
  • Kötü

Kullanılan: 23 20.0%

• Kullanılan toplam oy
    115
Bu Kaido ve Orochi'nin birlikte kandırdığı ve şerefsizce güldükleri sahne

Zekayla tokatlanacak bir durum yok. Kaido söz verdi ve sözüne uymayan bir namussuz çıktı. Oden de saf çıktı. Bu Kaido'nun dalaverelere girmeden Oden'e bir şey yapamayacağını gösteriyor.

Bu Kaido ve 1000 kişilik ordusuyla Oden ve 10 kişilik grubunun savaşı.

O attığın sayfanın öncesini niye atmıyorsun :) Önceki sayfada Kaido Boro Breathle Oden'i uçurup kafasını başka yere çeviriyor, malum savaştalar, etrafına bakacak bu adam, Oden tam o anda saldırıyor Kaido'ya ve kesiyor. Oden savaş hali dolayısıyla Kaido'yu kesiyorken Kaido da gayet doğal olarak savaş halinde dikkatini dağıtan Oden'in pekmezini akıtıyor, hani nerde plot armor :)

Buraya özel değinmek istiyorum. Kafasını başka yere çeviriyor ne? Savaştalar ne? Karşıda 11 kişi var. Oden 100'lerce kişiye karşı savaşırken o arada Kaido'yu biçiyor. Kaido kiminle savaşıyor orada? Üstten ordusuna yardım ediyor. Karşıda Oden'den başka hasar atacak adam yok. Oden'e bakmıyor savaşıyor diyon bir de? :D

Öncesi sonrasıyla her şey burda.

Oden Kaido'yu yarıp atıyor. Ve Oden ikinci hamleyle Kaido'yu öldürecekken araya girip Kaido'ya yardım ediyorlar. (PLOT ARMOR)

Kaido rezili de güya sonradan yardım eden neneyi öldürüyor yardım etti diye. Zaten 10 kişinin önemi de yok. Oden bildiğin herkese karşı savaşmış. Ve gücü düşmanın hayalinin ötesinde çıktı. Kaido'yu biçtikten sonra King Queen Jack ya kaçardı ya da onları da biçerdi. Oden'in sunuluşu ve Kaido'nun yenebilmesi bu şekilde. Üç kağıtlarla yalanlarla yardımlarla yendi Oden'i.

Şimdi sana sorum şu yardım etmeseler Kaido'ya ne olurdu? İstediğin kadar düşenebilirsin.
Kaydo'nun plotsal açıdan bugüne kadarki en iyi incelemesi olmuş, Oden'in yenilmesi, kaydonun kazanması için ne gerekiyorsa yapmış yazar-çizer. En sonunda Oden de kalkmaktan vaz geçip senin yazacağın manganın deyip salmış gibi.

Genel anlamda Ödül gücü yansıtıyor. Shichi > YC1 mevzusunu Oda dahil etti seriye verdiği ödüllerle. Zoro ve Sanji daha yeni 2 milyar seviyesine evrilecek o yüzden Shichi.ler ile denkler.

Eğitim almaya giden Luffy ama 2milyar ödülle seriye tekrar dahil olan kişi Croco.. Kabul edelim One Piece PX'ten önce ve sonra diye 2 ye ayrılıyor. Luffy'nin gücü sıfırlandı...

Kid zaten Luffy seviyesi biri değil, onu ciddiye alıp yorum yapmamı bekleme; aynı şartlarda Luffy'nin hiçbir rakibini yenemez o. Uzatmayacağım; Shichiler, Kaido öncesi Luffy'nin bütün rakiplerini yenerler.

Luffy'nin galibiyetlerini küçümsemen ise bir şeyi değiştirmez, her eline bir bidon su alanın Croco.yu yenebileceğini mi düşünüyorsun?
1- Shichi > YC1 olsa Jinbei Katakuriden fellik fellik kaçmaz, Wano'da da King'le eşleşirdi.

Diğer yandan genel olarak Shichi seviyesi diye bir şey yok, Mihawk, aşağı yukarı Shanks dengiyken, Dof Law'la oyun oynuyordu. Jinbei anca YC2 Ace dengiydi, o yüzden çıkarımlarını hatalı buluyorum.

2- Croco NW'de 2 yılda ne yaptı bilmiyoruz, güçten ziyade tehlikeliliğine ve o sırada yeni kurdukları Cross Guild için o ödülü veriyorlar. Croco'nun ödülüne bakıp kimse Luffy'den güçlü demez zaten.

3- Kid ve Law, basbayağı Luffy seviyesiydi 2 yıl önce. Mangaka bile bunları yan yana dizdi, rakip olarak sergiledi.

Diğer yandan Luffy'e geçen torpili bu karakterlere de verirsen bal gibi de yenerler niye yenemesinler. Enel bunlara vuramasın mesela, ya da bunların da içine 100 tane gölge versinler veya Croco'nun su dezavantajını fısıldasınlar, 3-5 kere de ölüm hakkı versinler, bal gibi de yenerler.

Su avantajı dediğin şeyi öğrenmek için Robin'in 4 yıl Croco'nun dibinde kalması gerekiyor, MF'ye bakıyorsun Luffy WB'yi arkalayan Croco'yu nasıl durduruyor, terliğini ıslatarak, benim Avatarıma bakabilirsin, bu bilgiyi bilmese Luffy 1 fiske bile vuramıyordu, bilgi güçtür, Luffy o yüzden kazanıyor, ki kazandığı dövüşte bile zehirlenip ölüyordu, o yüzden kazandı yazmıyorum, galibiyeti küçümsemek değil, olan mevzu bu. Luffy hiçbir rakibini hakkıyla yenmedi, defalarca yardım alıyor, ölümlerden dönüyor, orada bile kazanamıyor, çünkü rakibin bayıldığı yer anda Luffy'de bayılmış oluyor, nasıl kazandı diyebiliyorsanız artık :)

Bu Kaido ve Orochi'nin birlikte kandırdığı ve şerefsizce güldükleri sahne

Zekayla tokatlanacak bir durum yok. Kaido söz verdi ve sözüne uymayan bir namussuz çıktı. Oden de saf çıktı. Bu Kaido'nun dalaverelere girmeden Oden'e bir şey yapamayacağını gösteriyor.

Bu Kaido ve 1000 kişilik ordusuyla Oden ve 10 kişilik grubunun savaşı.

O attığın sayfanın öncesini niye atmıyorsun :) Önceki sayfada Kaido Boro Breathle Oden'i uçurup kafasını başka yere çeviriyor, malum savaştalar, etrafına bakacak bu adam, Oden tam o anda saldırıyor Kaido'ya ve kesiyor. Oden savaş hali dolayısıyla Kaido'yu kesiyorken Kaido da gayet doğal olarak savaş halinde dikkatini dağıtan Oden'in pekmezini akıtıyor, hani nerde plot armor :)

Buraya özel değinmek istiyorum. Kafasını başka yere çeviriyor ne? Savaştalar ne? Karşıda 11 kişi var. Oden 100'lerce kişiye karşı savaşırken o arada Kaido'yu biçiyor. Kaido kiminle savaşıyor orada? Üstten ordusuna yardım ediyor. Karşıda Oden'den başka hasar atacak adam yok. Oden'e bakmıyor savaşıyor diyon bir de? :D

Öncesi sonrasıyla her şey burda.

Oden Kaido'yu yarıp atıyor. Ve Oden ikinci hamleyle Kaido'yu öldürecekken araya girip Kaido'ya yardım ediyorlar. (PLOT ARMOR)

Kaido rezili de güya sonradan yardım eden neneyi öldürüyor yardım etti diye. Zaten 10 kişinin önemi de yok. Oden bildiğin herkese karşı savaşmış. Ve gücü düşmanın hayalinin ötesinde çıktı. Kaido'yu biçtikten sonra King Queen Jack ya kaçardı ya da onları da biçerdi. Oden'in sunuluşu ve Kaido'nun yenebilmesi bu şekilde. Üç kağıtlarla yalanlarla yardımlarla yendi Oden'i.

Şimdi sana sorum şu yardım etmeseler Kaido'ya ne olurdu? İstediğin kadar düşenebilirsin.
1- Attığın sayfalarda Kaido'nun oturup Oden'le konuştuğu tek bir panel bile yok, aksine Oden'in Oroçi'nin teklifini kabul ettiği apaçık yazıyor, sallamaya devam :)

Devamında Şinobu, 'onlar gemi yapım işini bitirdikten sonra ülkeden gideceklerine söz vermişlerdi, Oden de 5 yıl boyunca buna kandı' diyor ama Kaido'nun bu sözü verdiği geçmiyor, ki Oden Oroçi'yi de tahtta istemeyen birisi, panelde de Kaido ve Oroçi'nin birlikte güldükleri resmedilmiş, Oroçi demiş yani, gemiyi yapıp gideceğiz diye, Oden salağı, salak olmasaymış, bir gemi yapımının 5 yıl sürmeyeceğini bilirmiş, ki Roger Tom'a gemi yaptırdığında Oden de yanında, Oden'in salaklığı mı Kaido'ya plot armor oluyor yani :)

Kaido dalavereye girmeden bir şey yapamaz mı :) O sahnelerde Kaido vs atıyor Oden'le, Oden Kaido'yu yenebilecek olsa Oroçi'yi dinlemez keserdi zaten, boş yorum. :)

2- Kaido Boro Breatle Oden'i uçuruyor, Oden isimli kral haki şelaleli saldırı yapacağı sırada Kaido kafasını çevirmiş durumda, görmemek için kör olmak lazım, Luffy fanı olduğun için normal karşılıyorum. :)

Savaş hali olduğu ortada, Oden'in bu Şinobu dediği sahneyi atmışsın, bir önceki sahneyi niye atmıyorsun :) Bir önceki sahnesinde Oden'e çöpün biri HeadShot atacaktı, Şinobu ölümden kurtarıyor Oden'i ve Oden, bu Şinobu diyor. :)

Senin mantığına göre Şinobu'nun yardımı Oden'e plot armor oluyor. :) Kaido'nun kafasını çevirmesi de plot armor oluyor :) oyna devam :)

Oden en güçlü atağıyla Kaido'ya vuruyor bir şey olmuyor, yaşlı kadın yardım etmese de yenebileceğinin garantisi yok, Kaido anında ayağa kalkıyor zaten, aksi olsa Kaido kadını öldürmezdi, dövüşe müdahil oldu diye öldürüyor, dövüşte kendine güveniyor Kaido. :)

Roger bir keresinde Rayleigh'e "asla ölmeyeceğini" söylemişti. Rayleigh'nin idamına gitmemesinin sebebi muhtemelen buydu. Kaptanının vasiyetinin yaşayacağına inanıyordu.
Ve sonra Luffy gelir. İki yıl boyunca birlikte eğitim alan Luffy, Rayleigh için sadece gelecek vaat eden bir çaylaktan daha fazlası oldu; yani Roger'ın iradesinin yaşayan bir hatırlatıcısı haline geldi. Rayleigh, Luffy'yi Sabaody'de uğurlamaya geldiğinde.
Rayleigh, Luffy'nin hasır şapkasına, Roger'ın bir zamanlar taktığı şapkaya bakıyor ve hafızanın ağırlığını hissedebiliyorsunuz. Bunca yıldan sonra, Roger'ın "Asla ölmeyeceğim" sözleri nihayet yeniden gerçek oldu.
Rayleigh'in "Belki biraz daha uzun yaşamak istiyorum." dediği yer burası.
Bu, Luffy'nin sadece onun altında eğitim almadığını, Shakky'nin bile tam olarak yapamadığı bir şeyi Rayleigh'de yeniden alevlendirdiğini gösteriyor; yani temelde Luffy, Roger'ı kaybettikten onlarca yıl sonra ona tekrar yaşama sebebi verdi.

Sonunda Luffy sadece Roger'ın vasiyetini devralmakla kalmadı, aynı zamanda Rayleigh'nin kaptanının son sözlerinin doğru olduğunu ve gerçekten hiç ölmediğini görmesini sağladı.

Roger tayfadan ayrılmadan önce Ray'e bir şeyler söylüyor, aynı Shanks'ın kulağına fısıldadığı gibi.

Muhtemelen her şey plan dahilinde olan bir durum. Yani Shanks'ın NİKA meyvesinin peşinde olması, Crocus'un döndüren dağında kalması, Ray'in sabaodyde kalması, Gaban'ın Elbaf'a gitmesi, hepsi NİKA'yı yiyecek kişiyi karşılamak için bilinçli şekilde hazırlanmış duraklar, Roger tayfası niye 20 yıl hareketsiz kalıyor, niye korsanlığa devam etmiyorlar, hepsi bir amaç için.

O yüzden dediklerin veya diğer bir ifadeyle Oda'nın şuana kadar gösterdiği şeyler gerçek değil.

1- Shichi > YC1 olsa Jinbei Katakuriden fellik fellik kaçmaz, Wano'da da King'le eşleşirdi.

Diğer yandan genel olarak Shichi seviyesi diye bir şey yok, Mihawk, aşağı yukarı Shanks dengiyken, Dof Law'la oyun oynuyordu. Jinbei anca YC2 Ace dengiydi, o yüzden çıkarımlarını hatalı buluyorum.

2- Croco NW'de 2 yılda ne yaptı bilmiyoruz, güçten ziyade tehlikeliliğine ve o sırada yeni kurdukları Cross Guild için o ödülü veriyorlar. Croco'nun ödülüne bakıp kimse Luffy'den güçlü demez zaten.

3- Kid ve Law, basbayağı Luffy seviyesiydi 2 yıl önce. Mangaka bile bunları yan yana dizdi, rakip olarak sergiledi.

Diğer yandan Luffy'e geçen torpili bu karakterlere de verirsen bal gibi de yenerler niye yenemesinler. Enel bunlara vuramasın mesela, ya da bunların da içine 100 tane gölge versinler veya Croco'nun su dezavantajını fısıldasınlar, 3-5 kere de ölüm hakkı versinler, bal gibi de yenerler.

Su avantajı dediğin şeyi öğrenmek için Robin'in 4 yıl Croco'nun dibinde kalması gerekiyor, MF'ye bakıyorsun Luffy WB'yi arkalayan Croco'yu nasıl durduruyor, terliğini ıslatarak, benim Avatarıma bakabilirsin, bu bilgiyi bilmese Luffy 1 fiske bile vuramıyordu, bilgi güçtür, Luffy o yüzden kazanıyor, ki kazandığı dövüşte bile zehirlenip ölüyordu, o yüzden kazandı yazmıyorum, galibiyeti küçümsemek değil, olan mevzu bu. Luffy hiçbir rakibini hakkıyla yenmedi, defalarca yardım alıyor, ölümlerden dönüyor, orada bile kazanamıyor, çünkü rakibin bayıldığı yer anda Luffy'de bayılmış oluyor, nasıl kazandı diyebiliyorsanız artık :)

1- Attığın sayfalarda Kaido'nun oturup Oden'le konuştuğu tek bir panel bile yok, aksine Oden'in Oroçi'nin teklifini kabul ettiği apaçık yazıyor, sallamaya devam :)

Devamında Şinobu, 'onlar gemi yapım işini bitirdikten sonra ülkeden gideceklerine söz vermişlerdi, Oden de 5 yıl boyunca buna kandı' diyor ama Kaido'nun bu sözü verdiği geçmiyor, ki Oden Oroçi'yi de tahtta istemeyen birisi, panelde de Kaido ve Oroçi'nin birlikte güldükleri resmedilmiş, Oroçi demiş yani, gemiyi yapıp gideceğiz diye, Oden salağı, salak olmasaymış, bir gemi yapımının 5 yıl sürmeyeceğini bilirmiş, ki Roger Tom'a gemi yaptırdığında Oden de yanında, Oden'in salaklığı mı Kaido'ya plot armor oluyor yani :)

Kaido dalavereye girmeden bir şey yapamaz mı :) O sahnelerde Kaido vs atıyor Oden'le, Oden Kaido'yu yenebilecek olsa Oroçi'yi dinlemez keserdi zaten, boş yorum. :)

2- Kaido Boro Breatle Oden'i uçuruyor, Oden isimli kral haki şelaleli saldırı yapacağı sırada Kaido kafasını çevirmiş durumda, görmemek için kör olmak lazım, Luffy fanı olduğun için normal karşılıyorum. :)

Savaş hali olduğu ortada, Oden'in bu Şinobu dediği sahneyi atmışsın, bir önceki sahneyi niye atmıyorsun :) Bir önceki sahnesinde Oden'e çöpün biri HeadShot atacaktı, Şinobu ölümden kurtarıyor Oden'i ve Oden, bu Şinobu diyor. :)

Senin mantığına göre Şinobu'nun yardımı Oden'e plot armor oluyor. :) Kaido'nun kafasını çevirmesi de plot armor oluyor :) oyna devam :)

Oden en güçlü atağıyla Kaido'ya vuruyor bir şey olmuyor, yaşlı kadın yardım etmese de yenebileceğinin garantisi yok, Kaido anında ayağa kalkıyor zaten, aksi olsa Kaido kadını öldürmezdi, dövüşe müdahil oldu diye öldürüyor, dövüşte kendine güveniyor Kaido. :)

Roger tayfadan ayrılmadan önce Ray'e bir şeyler söylüyor, aynı Shanks'ın kulağına fısıldadığı gibi.

Muhtemelen her şey plan dahilinde olan bir durum. Yani Shanks'ın NİKA meyvesinin peşinde olması, Crocus'un döndüren dağında kalması, Ray'in sabaodyde kalması, Gaban'ın Elbaf'a gitmesi, hepsi NİKA'yı yiyecek kişiyi karşılamak için bilinçli şekilde hazırlanmış duraklar, Roger tayfası niye 20 yıl hareketsiz kalıyor, niye korsanlığa devam etmiyorlar, hepsi bir amaç için.

O yüzden dediklerin veya diğer bir ifadeyle Oda'nın şuana kadar gösterdiği şeyler gerçek değil.
Sadece şunu söylim serideki en torpilli karakter Buggy ve Karasakal'dır.

Bu yorumla dikkate değer bir argüman ortaya koyamadığını görmüş olduk. Sadece demagoji yapmışsın. O yüzden geçerli bir argüman bulana kadar pek kaale almıyorum bu konudaki fikirlerini.

Sadece şunu söylim serideki en torpilli karakter Buggy ve Karasakal'dır.

Luffy vermiş cevabını :)

Buggy ballı olsa;

- Luffy'e kendi arcında yenilmezdi, kim yendi Luffy
- İdam platformunda kafasına yıldırım düşmezdi, kim kurtuldu Luffy
- Yakalanmaz ID'e atılmazdı, Smoker'dan kim kaçtı Luffy.

Adam ballı olmadığı için kaç yaşına geldiği halde East Blue'de sürünüyordu, E. Oda bu adamın bağlantılarını yüzlerce bölüm sonra milletin gözüne sokarak iadei itibar yaptırdı. Bağlantıları sayesinde ID'yi bağladı, ekip topları, Lord oldu, sonra bir düzene düşüp Yonko oldu

Bu adamın olduğu arcı tekrar okuyun, o kadar talihsiz ki, Roger'ın gemisindeyken bir gemi yağmalıyorlar denizin dibini gösterir bir hazine haritası Buggy'nin eline geçiyor, aynı anda şuanki meyvesini buluyorlar, değerinin 100 milyon olduğunu duyunca Buggy bir numara çeviriyor ve gerçek meyve yeyip Şeytan Meyvesini cebe indiriyor, yani hem hazine haritası elinde hem de 100 milyonluk satıp para kazanacağı meyveye sahip oluyor. O sırada Shanks hıyarı birden damyalınca Buggy şeytan meyvesini yemek zorunda kalıyor, böylece hem 100 milyondan oluyor hem de denizde yüzemediği için hazineden oluyor, bu adam o kadar talihsiz bir adam işte.

Bunun azıcık şansı olsa John'un hazinesini bulurdu, yıllardır arıyor bulamıyor. Luffy istese hazine kendiliğinden Luffy'nin ayağına gelir. O yüzden ortamda Luffy varken Buggye ballı denemez.

Teachde aynı şekilde, Luffy istemeden 7 yaşında Tanrı Meyvesi yerken, Teach 20 yıl meyve kovalıyor, o meyveyi yiyebilmek için adam öldürüp kaçması gerekiyor, Luffy mi ballı Teach mi :)

Luffy'nin kurtarmadığı ada kalmamışken Teach kaç yaşında, çektiği operasyonların büyük kısmında başarısız oluyor.

-Lord olmak için 100 milyonluk Luffy'i yakalayayım diyor, Luffy saliseyle elinden kaçıyor
-Bonney'i ele geçiriyor, gemi takası yapamadan Akainudan kaçmak zorunda kalıyor
-Devrimcilere baskın yapıyor, silahları alamadan CP0'dan kaçmak zorunda kalıyor
-Hancockun meyvesi için baskın yapıyor, Ray gelince çekilmek zorunda kalıyor

Teach fırsat kovalayan bir adam, başarıp başaramamak kaderine kalmış, Luffy'de ise böyle değil, Luffy isteyince bütün kapılar ona açılıyor.

Bak kafanda canlandır, Teach Luffy yerine Vegapunkları kaçırmak için Eggheade gelmiş olsun, aynı anda CP0 orada, Kizaru ve Satürn York, Ana Alev ve Beyni istiyor, adaya çıkıp aynı senaryoda diğer Gorusei'leri de çağıracaklar. Teach nasıl kaçacak bu adadan :)

-Devler yardıma gelmeyecek çünkü Nika var diye geldiler,
-Emeth ayağa kalkmayacak çünkü davul sesine uyanıyor

Görünen köy kılavuz istemez, bu serideki en ballı adam Luffy'dir aksini iddia etmek nafile. :)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık