Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1157: Efsanevi Bar

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• İyi

Kullanılan: 56 48.7%
  • Orta

Kullanılan: 36 31.3%
  • Kötü

Kullanılan: 23 20.0%

• Kullanılan toplam oy
    115
Enel'in ve pek çok ana kötü adamın(crocodile vs.) Luffy öldürememelerinin nedeni Kizaru'nun luffy'nin alnı yerine anahtara nişan almasıyla aynı. Yapıcak birşey yok plot mantıktan önemli. :D
Üstte sahneleri attım. Enel deniyor ama öldüremiyor Luffy'i. Senin dediğin şuna benziyor: Zoro'nun istediği kişiyie öldürememesinin nedeni Zoro'nun kafalarını kesmemesi. Yapacak bir şey yok plot mantıktan önemli.

Öyle bir şey değil Manga. O zaman Kizaru herkesi öldürebilir. Sonuçta çok iyi nişancı. WB'nin kafasına niye nişan almadı.:D

Bu arada Skypea çok kilit bir arc.

Şimdi bu konudan hareketle Skypea'yı okurken bu panellere denk geldim.

Enel'in yarattığı elektrik bulutu en son Skypea'yı yokedecekti. Luffy bunun içine dalıyor ve o bulutu yok etmeye çalışıyor.

O sırada Skypea halkından biri buradaki gibi dua ediyor. Arc'ın tamamı Tanrı konsepti üzerine. Ama tam duanın sonucunda Luffy'nin bulutu yok etmesi ve söylediği lafı düşününce Oda cidden baştan beridir Sun God'ı planlamış olabilir gibi geldi bana.

Oda'nın orijinal planında One Piece yeni dünya ve shichibukailer olmadan bitecekti. Alabasta ve Dressrosa arclarının bu kadar karbon kopya olmasının nedeni de muhtemelen bu. Enel bence Imu'nun prototipi veya orijinal versiyonu olabilir hikaye içinde. O yüzden skypea içinde bayağı önemli bilgiler barındırıyor. Benzer bir şekilde Moria'nın güçleri de Imu'nunkini andırıyor. Doğru olmayabilir düşüncelerim ama aklıma yatıyor.

Üstte sahneleri attım. Enel deniyor ama öldüremiyor Luffy'i. Senin dediğin şuna benziyor: Zoro'nun istediği kişiyie öldürememesinin nedeni Zoro'nun kafalarını kesmemesi. Yapacak bir şey yok plot mantıktan önemli.

Öyle bir şey değil Manga. O zaman Kizaru herkesi öldürebilir. Sonuçta çok iyi nişancı. WB'nin kafasına niye nişan almadı.:D
Evet Wb'yi de kafasından vurması lazım en azından bunu denerken gösterilmesi lazım. Dediğim gibi hikaye neyi gerektiriyorsa o oluyor. Wb'yi Kuma'yı Jinbei'yi yaran Akainu ne Ivankov'u nede Wb'nin tayfasından Curiel gibi bir karakteri yaralayabildi. Gerçek hayat mantığı veya pratiklik aramamak lazım. Mantıken Kizaru'nun Wb dahil herkese ciddi zarar vermeli. Sonra bakıyorsun katakuri seviyesindeki Luffy'i vurup yere seren Kaido Kinemon'u filan öldüremiyor. Bu yüzden plot over brain diyorum.

Sakazukinin çok gıcık ve ölümcül meyvesi var dikkatin dağıldığı an sıkıntı marineford arc jinbei o magma darbesinden kurtulamaz diyordum oda bile bu durumdan şikayet ediyor keşke bu kadar yıkıcı bir güç vermeseydim diye ama yapacak birşey yok.

Sen galiba öncesini ve sonrasını okumadın. Luffy daha sonra o tonluk altına dövüyor Enel'i öncesinde de sağlam dövüyor. Asıl senin yazdığın komik.

Enel öldürebilse öldürürdü. Ama öldürmeye çalışmanın kendisinin darbe alma ihtimalini artırmasını göze alamadı. O yüzden direk aşağı attı. Enel'in oradaki düşüncesi daha fazla darbe alma riskine girmemek. Bu yüzden de onu aşağı atmanın daha kolay olacağını düşünüyor. Öldürmesi daha kolay olsa öldürmeyi düşünürdü. Sorun kökünden hallolurdu. İyice komik olmaya başladın. Enel'i gerizekalı yaptın.:D

Öncesinde zaten Luffy'i delmeye çalışıp yok etmeye çalışıyor. Savaşın öncesini de okumamışsın. Başını da okumamışsın. Gidip cımbızlama almışsın bir sahne.:D

Daha sonra savaş devam ediyor.

Enel ve Luffy arasında konuşmalar oluyor. Luffy sırf Kami'sin diye istediğin her şeyi yok edemezsin diyor. Enel de hayır yapabilirim diyor. Yaşamı ve yeryüzünü yok edebilirim diyor. Ve şimdi de seni yok edeceğim diyip mızrağı sokmaya çalışıyor.

Bu sahneden sonra baya devam ediyor savaş ve Luffy Enel'i sağlam dövüyor. Enel orada dur bile diyor Luffy'e.:D

Sonrasında dayak yemeye devam ediyor ve Enel Luffy'e senden kurtulduktan sonra Dünyayı yöneteceğim diyor.

Tüm bu olaylardan sonra savaşmaktan kaçındığı için Luffy'den kurtulmaya çalışıyor seninle savaşmama gerek yok diyor.

Sonra senin dediğin sahneye geliyoruz.

Enel: I cant risk battling you and having you injure me again. (Seninle savaşıp tekrardan beni yaralama riskini alamam.)

Yanisi Enel başta Luffy'i zaten öldürmeye çalıştı ama öldüremedi. Savaştıkça da Enel hasar aldı. Bundan sonra attığın sahnelerin öncesini bir okumanı öneririm.:D
Enel ve Luffy'nin çocukluğuna dönmene gerek yok, önüne koyduğum sayfaları okusan görürsün ama Luffy fanlığı kör ettiği için göremiyorsun, o yüzden diğer arkadaşlara yazacağım, sen de bir yandan oku ve anlamaya çalış :)

Evet KF ahalisi, @Smoker , @RedTeroR @Empyrium ve online olan olmayan diğer arkadaşlar, 2 sorum var, cevaplarınızı merak ediyorum, Alpamisle anlaşamıyoruz, sadece soruya odaklanın, öncesine, sonrasına vs bakmayın, soruya cevap verin

SORU 1: Yıldırım hızındaki, Nami'nin ışık hızında dediği Weiper'ın patlama atağından vs sıyrılan Enel, şu sahnede Luffy'e mızrakla vurabilir mi vuramaz mı ?

SORU 2: Yıldırım hızındaki Enel, şu sahnede tonluk altın topa tekme atmak yerine Luffy'e mızrakla vurabilir mi vuramaz mı ?

Çok zorlanırsanız konusunu da açabiliriz, bakalım KF ne düşünüyor :)

Enel ve Luffy'nin çocukluğuna dönmene gerek yok, önüne koyduğum sayfaları okusan görürsün ama Luffy fanlığı kör ettiği için göremiyorsun, o yüzden diğer arkadaşlara yazacağım, sen de bir yandan oku ve anlamaya çalış :)

Evet KF ahalisi, @Smoker , @RedTeroR @Empyrium ve online olan olmayan diğer arkadaşlar, 2 sorum var, cevaplarınızı merak ediyorum, Alpamisle anlaşamıyoruz, sadece soruya odaklanın, öncesine, sonrasına vs bakmayın, soruya cevap verin

SORU 1: Yıldırım hızındaki, Nami'nin ışık hızında dediği Weiper'ın patlama atağından vs sıyrılan Enel, şu sahnede Luffy'e mızrakla vurabilir mi vuramaz mı ?

SORU 2: Yıldırım hızındaki Enel, şu sahnede tonluk altın topa tekme atmak yerine Luffy'e mızrakla vurabilir mi vuramaz mı ?

Enel'in normal şartlar altında 4-5 kere Luffy'yi öldürebilmesi gerekirdi.

Sen sırasıyla okusan sahneleri bunun tartışması bile olmaz. Bu sahnenin öncelerini attım sana. Senin iddian istese Enel Luffy'i öldürebilir ama aşağı attı. Oysa sahnenin öncesindeki olaylar ve diyaloglarla sonrasındaki olaylar ve diyalogların hepsi bunun aksine delalet.

Enel Luffy'i zaten öldürmeye çalışıyor ve bunu başaramıyor. Bu süreçte sağlam dayak yiyip hasar aldığı için artık bunu denemekten vazgeçip Luffy'i oradan aşağıya atıyor. Ondan sonrasında Enel hep Luffy'nin kendisine ulaşmasını engellemeye çalışıyor. Sonda ise mızrağı sokabiliyor ama yine de öldüremiyor.

Manga'yı kırparak okuyamazsın. Orada söylediği söz bile öncesinde yaşanan olaylardan sebep.

Enel: Seninle dövüşüp tekrar beni yaralamanı göze alamam. Bu sözden seni istesem öldürebilirdi mi çıkarabilmen için o cümleyi okumamış olman lazım. :D Sahneler ortada. Tartışılacak ya da birine sorulabilecek bir tarafı yok. Objektif birinin buna karşı çıkma şansı yok.:D

Ayrıca sorduğun sorunun cevabı zaten var. Enel Luffy'e vuramıyor. Yıldırım hızında olsun olmasın vuramıyor. Sonda da Luffy'nin hızına yeniliyor tepki veremiyor.

Luffy'e hasar veremeyip dayak üstüne dayak yedikçe egosu incinen Enel istese Luffy'i öldürebilir oldu. Adam zaten istiyordu öldürebilmeyi.:D Başaramadığı için onun kendisine ulaşmasını engellemeye çalıştı. Sonda ise Luffy'i yakalayabilmek için başkalarını hedef alması gerekti. Orada bile Luffy'i mızrakla sokmasına rağmen öldüremedi. Hangi veriye göre istese öldürebilirdi diyonuz. :D

Enel yıldırımının işlediği kimseleri bile öldürememiş. Luffy'i öldürecekti diyonuz.:D

Manga'yı yeniden okumanızı tavsiye ediyorum.

Yani benim cevabımı alpamış ne kadar objektif sayar bilemiyorum ama cevabı belli bir soru sorulmuş gibi geldi bana xD

Herhangi animanga serisinde karakter şöyle saldırsaydı şöyle yapsaydı alırdı gibi mantık tutarsızlık verir bende diyim kizaru herkesin kafasına lazer atsın kizaru>herkes böyle saçma mantıklara girmeyin luffy kaidoyu o yumrukla hertürlü yenicekti luffynin yumruğunun etkisi ve kaıdonun ağırlığı ile kaıdo magmaya iniyor ama eğer başka bi adada olsa suya düşecekti ve şeytanmeyvesi kullanıcısı hertürlü kaybedecekti odanın kaidoyu magmaya eritmesi akainuya selam çakmaktan başka bişiy değil kasmaya gerek yok kondisyon sorunu yaşamayan g5 luffynin yenemeyeceği bi rakibi yok şuan gördüklerimiz arasında kizaru/kaido/linlin gibi savaş gücü olarak g5>kaido/linlin/kizaru
Stamına nerften kizaru ve kaidoya kaybedebilir o kadar halen forumda luffy kaıdoyu yenemedi diye savunan arkadaşlar ne yaşıyor anlamış değilim.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık