Kara para, illegal işi legalmiş gibi göstermekle ilgili bir kavram reis, konuyla alakası yok.
Bu bölüm Rocks tayfasının çaldığı (?) para bağış adı altında milletten toplanan ama bağışlanmayan, o adadaki rahiplerin, görevlilerin yediği para. Yani Rocks tayfası gidip de masumları yağmalamamış, o yüzden bu bölüm özelinde yer değiştiren paraya da çalıntı para denmez, yapılan vurguna da soygun denmez.
Garp'ın 1 tane bile sivil kurtardığını ben hatırlamıyorum. Bak Shanks Coby'i kurtardı, Luffy'i Higumanın elinden, Deniz Canavarının elinden kurtardı, Bonney, Zoro'nun elinden Kutsal Ejderi (sivil denmez ama o da insan) kurtardı, Luffynin kurtarmadığı ada, halk kalmadı, WB, korsanların elinden BAA'yı kurtarıyor, BM keza öyle. Garp kimi kurtarıyor, kenarımın Kahramanı
Daha önce de yazdım, Garp Reverie ye gidiyor, Kutsallar insanların üzerine biniyor, masumları vuruyor, köle yapıp öldürüyorlar, Garp donut yiyor. Kutsal Vergiyi az verelim diye kendi krallığı nüfusu azaltmaya çalışıyor, çöplükteki insanları ki içinde Ace ve Luffy de vardı bunların, diri diri yakacaklardı, bu adam hala hav hav diyor, bu kadar omurgasız olunmaz yahu
Bak Kutsal Ejderlerin içinden Mjosgard düzene kafa tutarken ölüyor, Sai ve Leo Lucci'nin elinin tersiyle yendiği adamlar Kutsal Ejder tekmeliyor, Luffy 2 yıl önceki çöp seviyesiyle Kutsal Ejder yumrukluyor, Garp ne yapıyor, Kutsal Ejderlerin arkasından söyleniyor, başka yaptığı bir şey yok.
Yahu Kutsal Ejderler hükümete bağlı olmayan adalara 3 yılda bir gidip insan avı yapıyorlar, bu sırada onlarca denizci gemisi korumalık yapıyor, insan hakları savunucusu Garp ne yapıyor o sırada