Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1156: İdoller

Bölüm nasıldı?

• İyi

Kullanılan: 82 76.6%
  • Orta

Kullanılan: 16 15.0%
  • Kötü

Kullanılan: 9 8.4%

• Kullanılan toplam oy
    107
Bu arada anlaşılan bu dönemin en büyük adamları roger-garp-xebec büyük korsan çağında bu üçlü efsane olarak anılabilirmiş yani o dönemin efsane üçlüsü bu üçü kısaca anlaşılan sonradan xebecin ölmesi ile wb eklenmiş.

Bazı arkadaşlar garpla savaşırken roger glorıosaya bakıyor felan demişti adam baya onları ezin sinirle garp diye bağırmış garpın rogerı takıntı yaptığı gibi garpı duyunca rogerda gitmekten vazgeçip garpa saldırıyor bunlar baya ezeli rakip.

Rox ekibi gerçekten çok güçlü çıktı bu bölümle as üyeleri 14 tane

Rox= kk seviyesi vardır
Wb= yonko-yonko+ dır god valley zamanı
Shiki= yonko lvl
Silver axe=yonko lvl
Captain jhon=amiral+ lvl vardır bence
Bigmom= yonko lvl god valley prıme halidir
Ochoku=karasakalın bunu devirmesi için koby desteği gerekti ve o zamanlar bu adam yaşlıydı bence amiral-amiral+ dır
Don marlon=sağkol ayarı vardır
Babel=jinbeden birazdaha güçlüdür
Stussy=yonkonun 3-4.adamı savaş gücü az
Glorıosa=güzelliği arıza
Ganzui=thiriller barkta gördük zırhlı eleman zoan meyvesi var amiral-sağkol ayarı beklerim
Streusen=bu velet ya ben döverim bunu
Gillbaste=4 kollu galiba bu buda boş değildir
Bide ekstra 2 gemi yeni dünya korsanları
(Tahminimce yazdım bu güçseviyelerini)

Ne olursa olsun ekipte baya top tier dencek adam var
Roger garp garling ray gaban bogard
Kalan roger ekibi ve 3 kutsal şövalye
Ve kalan roger ekibi

Bu savaşta ihanet illaki oldu biyerden sonra ben önceden normal dövüşmüşlerdir derdim ama rox ekibi 8-9 kişi sanıodum adamların as üyeleri 14 kişi belki dahada çıkıcak eğer ihanet olmadan yenilmişlerse anlaşılan garp roger garling ray gaban bogard baya beklediğimizin üstü karakterler olmalılar yada rox ekibi beklenenden zayıf olmalı.

Edit: bişiy farkettimde meteor fist normal top atıyor garp roger bunu karşılamak için isimli saldırı kullanmak zorunda kalıyor burda bi arıza yokmu.
Hala Kk seviyesi güç seviyesi olarak düşünenler var.

Roger basbayağı yenilmiş işte Kujalılara, hatta daha eski tarihlerde de yenilmiş ve yanlış okumadıysam Shakkyi isteyip bir türlü elde edememiş, yenilgi illa ölümüne dövüşle olmak zorunda değil ki, bazı arkadaşların anlamadığı kısım burası, o zaman Sanji de hiçbir kadına yenilmiyor, yersen :)

Rocks ekibinde gösterilenlerin hiçbirisi Prime döneminde değil, aşağı yukarı hepsinin altına ''Gelecekte Şu'' diye not düşüyor mangaka, o dönem Prime halinde olan sadece Xebec var

Garp ve Roger Tanrı Vadisinde Prime olabilirler ki o da garanti değil, Garp Tanrı Vadisinden 8 yıl sonra Çinjaoyu teklemek için antrenman yapıyor 8 dağı yok ettim diyor, o yüzden şuanda zayıf olduklarını düşünüyorum, zaten ikisinin çarpışmasında çok bir güç de açığa çıkaramamışlar.

Harald korsan olsaydi odulu 4-4.5 B falan olurdu gunumuzde muhtemelen. Xebec Harald’a cok saygi duyuyor ve dengi olarak goruyor. Bu adamin olumunde saibeli isler var gercekten neler dondugunu cok merak ediyorum.

Gercekten iyi niyetli ve durust bir kral izlenimi veriyor karakter. Olay orgusu de tahmin ettigim kadariyla su sekilde: WG Harald’a baris ve globallesme cagrisiyla yanasti. Harald da globallesme dostu oldugu icin egitim reformlari ve pasifizasyon uzerine degisimler yapti. Bir noktada WG’nin amacinin sadece Elbaph’i kolelestirip ordu olarak kullanmak oldugunu anlayinca caymaya calisti. Bu noktada Imu Harald’in niyetini anlayip suikast icin emrindeki askerleri donusturdu. Harald ve Loki beraber askerleri oldurdu ama Harald bu noktada cok yarali oldugu icin Loki’den kendisini oldurmesini istedi. Savas esnasinda Jarul’un kafasina da kilic girdigi icin olaylari yanlis hatirladi. Shanks ve Gaban da detaylari gormedikleri icin Loki’nin meyve icin Harald ve askerleri oldurdugunu dusunduler.
Xebec'e KK yakıştırması (???) yapılan yerde Harald korsan olsa, ki bu adam antik dev en az 100 yıl yaşıyor, barış marış mavalı da okumaz devlerden - Dorry Broggy yeter zaten- tayfa kurar 6 milyarı görürdü tahminimce.

Diğer hususta Harald, Hajrudinin anası nedeniyle barış meraklısı olup Elbafı zayıflatıyor. WG'nin Elbaftaki barışa katkısı yok. Ki dediğin zaten çelişkili, WG Elbaf'a müdahale edip onu güçsüzleştirse nasıl savaş için kullanacak, Sommers buna sövüyor, Harald siz bizim paralı askerlerimiz olacaktınız kütüphane nerden çıktı diyor.

Harald'ın şeytanlaşmadığı ve yanındakilerin şeytana dönüştürülüp Haralda saldırtıldığı konusunda ben de aynı fikirdeyim.

Bölüm bence çok vasattı, Roger ve Garpın çarpışması bile pek beni gaza getirmedi, paso hatun muhabbeti vardıki çok sayfa gene israf edili. Rocksın yükselişide ne bileyim beni pek sarmadı ama Rocksın karakteri en azından Kaido salağından bir kaç gömlek üstünmüş sonuçta adamın prensipleri var ve arkadaşlarını çıkar için satmıyor.
+1 Garp vs Roger aşırı vasat, 78 yaşındaki Garp'ın Arıkovanı performansını beğenmiyorum, bir de Prime (???) denilen Garpa bak,

Bu çarpışma şunu da açığa çıkarıyor, Garpın Arıkovanında yaptığı Galaksi tekniklerinin Alan Saldırısı olduğu ve 1 vs 1 de kullanamadığı artık kesin gibi. Diğer husus da Aokiji'ye temassız vuramadı Garp, bu da şuanda Kral Haki kullanamadığı argümanımı destekliyor.

Kuja için kadınlığı bir güç unsuru olarak ele alıyor Oda. Sanji'nin zayıflığı olarak kalsa daha mantıklı olurdu şimdi ise hiçbir meyve / haki yeteneği olmayan kadınlar, kadınlıklarıyla savaş kazanıyor, ada yağmalıyor, korsanlık yapıyorlar. Hancockun meyvesine hiç ihtiyacı yokmuş, saçmalık resmen.

Rocks tespitini nasıl yaptın, karakterini nasıl çözdün anlamadım, Kaido Haralda gerek yok biz kendi gücümüzle başaralım diyor, Rocks da o benim kardeşim ona laf atma triplerine giriyor,

Bir de Kaido kimi çıkar için sattı onu da hatırlayamadım, böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum çünkü yaptığı ortaklıklara ve kendisine itaat edenlere bağlı bir adam Kaido, Dofun arkasından ağlaması da bunu gösteriyor, kendisine katılmaları için Luffyi Kiddi Kawamatsuyu, Samurayları hapse atması da bunu gösteriyor, adam ekibini büyütmeye çalışıyor, XDrake gibilerin casusluklarına bile bakmamış, mevcudunun eksilmesini isteyeceğini sanmıyorum. Bence yaptığı tek hata Oden'i aldattığı için yanındaki yaşlı kadını öldürtmesi oldu. Hatta o zamanlar şeytan meyvesinin çalışma prensibini bilse o yaşlı adam ve kadının meyvelerini bir şekilde elde etse Barto ve Mr2 nin gücü baya iş yapardı.

Roger basbayağı yenilmiş işte Kujalılara, hatta daha eski tarihlerde de yenilmiş ve yanlış okumadıysam Shakkyi isteyip bir türlü elde edememiş, yenilgi illa ölümüne dövüşle olmak zorunda değil ki, bazı arkadaşların anlamadığı kısım burası, o zaman Sanji de hiçbir kadına yenilmiyor, yersen :)

Rocks ekibinde gösterilenlerin hiçbirisi Prime döneminde değil, aşağı yukarı hepsinin altına ''Gelecekte Şu'' diye not düşüyor mangaka, o dönem Prime halinde olan sadece Xebec var

Garp ve Roger Tanrı Vadisinde Prime olabilirler ki o da garanti değil, Garp Tanrı Vadisinden 8 yıl sonra Çinjaoyu teklemek için antrenman yapıyor 8 dağı yok ettim diyor, o yüzden şuanda zayıf olduklarını düşünüyorum, zaten ikisinin çarpışmasında çok bir güç de açığa çıkaramamışlar.

Xebec'e KK yakıştırması (???) yapılan yerde Harald korsan olsa, ki bu adam antik dev en az 100 yıl yaşıyor, barış marış mavalı da okumaz devlerden - Dorry Broggy yeter zaten- tayfa kurar 6 milyarı görürdü tahminimce.

Diğer hususta Harald, Hajrudinin anası nedeniyle barış meraklısı olup Elbafı zayıflatıyor. WG'nin Elbaftaki barışa katkısı yok. Ki dediğin zaten çelişkili, WG Elbaf'a müdahale edip onu güçsüzleştirse nasıl savaş için kullanacak, Sommers buna sövüyor, Harald siz bizim paralı askerlerimiz olacaktınız kütüphane nerden çıktı diyor.

Harald'ın şeytanlaşmadığı ve yanındakilerin şeytana dönüştürülüp Haralda saldırtıldığı konusunda ben de aynı fikirdeyim.

+1 Garp vs Roger aşırı vasat, 78 yaşındaki Garp'ın Arıkovanı performansını beğenmiyorum, bir de Prime (???) denilen Garpa bak,

Bu çarpışma şunu da açığa çıkarıyor, Garpın Arıkovanında yaptığı Galaksi tekniklerinin Alan Saldırısı olduğu ve 1 vs 1 de kullanamadığı artık kesin gibi. Diğer husus da Aokiji'ye temassız vuramadı Garp, bu da şuanda Kral Haki kullanamadığı argümanımı destekliyor.

Kuja için kadınlığı bir güç unsuru olarak ele alıyor Oda. Sanji'nin zayıflığı olarak kalsa daha mantıklı olurdu şimdi ise hiçbir meyve / haki yeteneği olmayan kadınlar, kadınlıklarıyla savaş kazanıyor, ada yağmalıyor, korsanlık yapıyorlar. Hancockun meyvesine hiç ihtiyacı yokmuş, saçmalık resmen.

Rocks tespitini nasıl yaptın, karakterini nasıl çözdün anlamadım, Kaido Haralda gerek yok biz kendi gücümüzle başaralım diyor, Rocks da o benim kardeşim ona laf atma triplerine giriyor,

Bir de Kaido kimi çıkar için sattı onu da hatırlayamadım, böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum çünkü yaptığı ortaklıklara ve kendisine itaat edenlere bağlı bir adam Kaido, Dofun arkasından ağlaması da bunu gösteriyor, kendisine katılmaları için Luffyi Kiddi Kawamatsuyu, Samurayları hapse atması da bunu gösteriyor, adam ekibini büyütmeye çalışıyor, XDrake gibilerin casusluklarına bile bakmamış, mevcudunun eksilmesini isteyeceğini sanmıyorum. Bence yaptığı tek hata Oden'i aldattığı için yanındaki yaşlı kadını öldürtmesi oldu. Hatta o zamanlar şeytan meyvesinin çalışma prensibini bilse o yaşlı adam ve kadının meyvelerini bir şekilde elde etse Barto ve Mr2 nin gücü baya iş yapardı.
Soylemeye calistigimi anlatamadim sanirim, ozur dilerim. Loki, Harald ve WG’nin isbirligi yaptigini ve temas halinde oldugunu soyledi. Muhtemelen WG Harald’a ittifak/baris cagrisi altinda yaklasti ama amaclari sadece Elbaph’in sinirlarini actirip kendilerine barbar savascilar toplamakti (bunun gercek oldugunu sovalyeler de Imu da soyluyor zaten). Harald bu teklifi iyi niyetli zannedip kabul etti ve Elbaph’in da iyi niyetini gostermek ve diger ulkelerin de guvenini kazanmak icin egitim ve pasifizasyon reformlarina basladi. Bir noktada da ya Imu Harald’in olayi cok yanlis anladigini farkedip suikast duzenledi ya da dedigim gibi Harald WG’nin planina uyanip caymaya calisti.

Harald’in reformlari ve isbirligini Elbaph’a ihanet etmek icin yaptigini dusunmuyorum. Gercekten diger ulkelerin ve irklarin guvenino ve dostlugunu kazanmak icin bu yola ciktigini dusunuyorum.

@İspirFasulyesi

Şu yorum diğer başlıkta kaldığı için burdan yazayım

Kaidonun şuana kadar gösterilen en güçlü karakter olduğu konusunda aynı fikirdeyim.

Diger hususta hikaye anlatisinda bu adamin yenilgisiz olduguna, onu sadece JoyBoyun yenebileceğine vs sürekli değinilmesi ve yakalanmalarinin kolpa olduğunun açiklanması bende E. Odanın 7 kere yenildi vurgusunun da hatalı olduğu şeklinde bir izlenim bıraktı. Sonuçta yakalanman için bir yerde yenilmen (???) gerekiyor.

Dediğin gibi Arikovanina gitmeden önce korsan sayılmıyor da olabilir, hakkaten korsanlığı döneminde 7 kere yenilmiş de olabilir, ancak ben yukarıda yazdiğım gerekcelerle bu adamın nerde nasil kime karsi yenildigini bekleyecegim. Zira adam PHdeyken daha kac yasinda, gayet dinc ve güçlü bu adami birinin yenip de yakalamasi mantikli gelmiyor

Son paragrafa ise katilamadim, MF de WB korsanları yerine Canavar korsanları olsa mahvederlerdi orayı. Ki WBnin 46 muttefikine değinen Oda, Kaidonun scotch gibilerin yönettiği bağlı adalarına hiç girmedi bile.

Mihawkin karsisina MFde kim cikti

- Jozu slash durdurdu, slash durdurmak ve yakinina gelmek farkli seyler, yakinda olsa Mihawk kesip atabilir Jozuyu

- vista durdurdu, Pxler gelince Mihawk ara verdi, Vista kaç dk dayanabilir Mihawka

- Ivanin okamalari onune gecti Mihawk kesip atti

- Daz Bones araya girdi Mihawk kesip atti

- Croco araya girdi, anlık durdurma bunlar, ki Daz, Croco ve Okamalar WBnin ekibinden degil ID ekibi.

Uzun süre Mihawki tutan yok, MF savasi berbat islenen bir savas zaten birbirlerine tokat atip cekilmekten baska bir halt olmadi. Bu kadar tutmayi uçan altılı hayde hayde yapar. X Drake de Ulti de Who da anlık tutarlar Mihawkı, WB ekibi de daha uzun tutmadı zaten.

-WB yasli hasta kral haki kullanamiyordu, denizcilerin depreme dayanikli bariyerini gecemiyordu, Kaido olsa ucup boro breat dese ne bariyer kalir ne bir sey, MFyi kaldirip ters cevirse kim ne yapacak
- King Marconun yaptigini fazlasiyla yapar, Marcoda olmayan atak gucune sahip
-Jack Jozunun yaptigini yapabilir

Hepsini geç bu adamlarda kitle imha silahları var, bak CCnin Smileı, Jackin Zouda kullandigı uyku gazı, Queenin zombi virusu, tüm canavar korsanlari gaz maskesi takip bir gaz salsalar ne yapacak denizciler,

Bir de dof Kaidonun ittifaki, satar hemen denizcileri MFde kuş kafesi veya Pikanın golem yaptigini düşün.

Kesinlikle WB tayfasi ve muttefiklerinden daha cok is yaparlardi.

Güzel bölümdü. Bu Kuja tayfasının k-pop grubu gibi gösterilmeleri dışında herşey hoşuma gitti.

Insanlar bölümde gösterilen Tritoma'nın(Boa Hancock dan önceki ölen imparatoriçe) Luffy'niin annesi olabileceğini söylüyorlar. Kişiliği uygun gözüküyor. Ve Kuma'nın onu neden Amazon adasına e postaladığını da açıkllıyor.

Kaptan John ve Shiki'yi sevdim. Kaido o yaşta mahvedebilecek güçteymiş demek ki.
Tritoma Luffy nin annesi olamaz. Amazon lily deki bütün kadınlar sadece kız çocugu doğurabiliyor. Luffy kız olsaydı ancak annesi olabilirdi.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık