Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1156: İdoller

Bölüm nasıldı?

• İyi

Kullanılan: 91 75.8%
  • Orta

Kullanılan: 20 16.7%
  • Kötü

Kullanılan: 9 7.5%

• Kullanılan toplam oy
    120
Panelin çeviri hatası olduğunu düşünüyosan gidip çevirmen gerekmiyomu?

İngilizce çevirisi bu
Sol kutu:

> Ama o zamanlar, kanları gençliğin tutkusu ile yanıyordu…!!

Sağ kutu:

> Roger, Garp ve Rocks…
Büyük Korsan Çağı’nda efsane olarak anılacak üç isim…

Japonca rawlarında o kutular boş gözüküyor atarsanız deep l ile çevirip bakabiliriz.

@Büyük Korsan Kaidou
Rüyalarını anlatmayı kessene be usta yok wb onu bunu öldürürmüş marinefordda gördük koruna koruna savaştı arkası dönük akainuyu delikten aşağı attı anca başka bi amirale üstünlüğü yok garp bunu girer girmez yapıyor ztn ne yaşıyosun ne hayal kuruyosun?

Bide gidip 80 yaşındaki garp=prıme garpmı almaya başladın yok amiral öldüremez felan beyazsakalı koy hachınosuya marineforddaki halini shiryuyu sezemez 1-2 kez ona delinir sonra marineforddaki gibi kuzan tarafından mızrakları kafaya yer jozu olmıcaksa yanına ölür gider kafadan uydurma senaryoyu kanıt gibi sunuyorsun.

Garp ile roger gibi bi dövüş yok wb rogerda gerçek derbi garp rogermış anlaşılan wb ile 3 gün dövüştüler çizik atmadılar birbirlerine garp ile roger girer girmez kan aldılar birbirlerinden adam gibi dövüş budur yok arkadaşmış yok şuymuş boş kelime oyunlarına yatmayın roger diyor birbirimizi pekçok kez öldürmeye çalıştık karakterin dediğinimi yalanlıyosunuz?

Garpa rogera senin efsane değil demen önemsiz anlatıcı efsane diye anıyo yazarın dediğinimi yalanlıyosun ünvanı nası aldığı değil konu efsane diye anılıp anılmaması bunu kabul etmemek=yazarın dediğini reddetmek.

Marineforddaki akainu ts sonrası halinden zayıf holding back savaşmasına rağmen şiş kebap yaptı wb yi bide ordaki wb yi övmek için safsatalara devam etcem diye batırdın gemiyi be :(

Bide gelmiş zirve shiki ile 1v1 atamadı diyor nabcaklar 2 polis memuru var 1 suçlu var şeymi diycek kardeş sen dur ben 1v1 atcam? Korsanmı bu adamlar hızlı bitirdi işte shikiyi öyle bi dövdülerki 1 hafta sonra bile ağzı yüzü kan revandı.
Bu arada WB'ı fazla gömdün sanki.Hatırlatiyim WB hastalığından dolayı haki kullanamıyordu. Sadece kas gücü ve meyvesini kullanıyordu.Garp olan dediklerine katılıyorum.

Bu arada WB'ı fazla gömdün sanki.Hatırlatiyim WB hastalığından dolayı haki kullanamıyordu. Sadece kas gücü ve meyvesini kullanıyordu.Garp olan dediklerine katılıyorum.
Hasta adama kuzanı öldürür hachınosudaki herkesi yenip gider diolar bende hasta wb nin gücünü açıklıyorum haki kullanıyor bu arada silahlanma hakisi en azından kuzanı silahlanma hakisi ile delior ama kuzan gözlem hakisi avantajı ile hasar almıyor.

Çeviri hatalı diyorum işte. Eğer hatalı değilse aşırı saçmalık olduğunu da söylüyorum. Sen saçma sapan çeviriyi savunmaya çalışıyorsun.

-Adam öldüğünde efsane olarak anılmayacak ama 14 yıl sonra başlayan Büyük Korsanlar Çağında bu adama efsane diyecekler !!!

-Roger KK oluyor 24 yıldır efsane olarak anılıyor,

Garp 38 yıl önce kahraman ünvanı alıyor, 38 yıldır bu adama kahraman diyorlar hatta neden kahraman dendiğini kimse bilmiyor

Ancak Rocksi denizciler dahil kimse tanimiyor, efsane diye anan yok, adamin varligi silinmiş', öldüğü ada silinmis ama Roger gibi Garp gibi 24 yildir efsane diye aniliyor öyle mi !!!

-Rocks gençlik ateşiyle yaniyor ama 50 yaşında genç falan değil bu nasil.olacak !!!

Nerden tutsan elinde kalir, açık çeviri hatasi var çeviride hata yoksa aćik mantik hatalariyla dolu.

Daha geçen bölüm de çeviri hatası bulmuştum ne oldu o konu @Smoker bakabildin mi, bir bölüm 56 yil önce Rocks amiral kesti Haraldla karsilasti yaziyor bir sonraki bölüm 48 yıl sonra Rocks Haraldin yanina gidiyor âmiral kesme olayinin ayni yıl.olduğu yaziyordu.
48 yıl değil, bir yıl önce yazılmış resmi çeviride. Dört yıl sonra da harekete geçmiş.

İngilizce çevirisi bu
Sol kutu:

> Ama o zamanlar, kanları gençliğin tutkusu ile yanıyordu…!!

Sağ kutu:

> Roger, Garp ve Rocks…
Büyük Korsan Çağı’nda efsane olarak anılacak üç isim…

Japonca rawlarında o kutular boş gözüküyor atarsanız deep l ile çevirip bakabiliriz.

@Büyük Korsan Kaidou
Rüyalarını anlatmayı kessene be usta yok wb onu bunu öldürürmüş marinefordda gördük koruna koruna savaştı arkası dönük akainuyu delikten aşağı attı anca başka bi amirale üstünlüğü yok garp bunu girer girmez yapıyor ztn ne yaşıyosun ne hayal kuruyosun?

Bide gidip 80 yaşındaki garp=prıme garpmı almaya başladın yok amiral öldüremez felan beyazsakalı koy hachınosuya marineforddaki halini shiryuyu sezemez 1-2 kez ona delinir sonra marineforddaki gibi kuzan tarafından mızrakları kafaya yer jozu olmıcaksa yanına ölür gider kafadan uydurma senaryoyu kanıt gibi sunuyorsun.

Garp ile roger gibi bi dövüş yok wb rogerda gerçek derbi garp rogermış anlaşılan wb ile 3 gün dövüştüler çizik atmadılar birbirlerine garp ile roger girer girmez kan aldılar birbirlerinden adam gibi dövüş budur yok arkadaşmış yok şuymuş boş kelime oyunlarına yatmayın roger diyor birbirimizi pekçok kez öldürmeye çalıştık karakterin dediğinimi yalanlıyosunuz?

Garpa rogera senin efsane değil demen önemsiz anlatıcı efsane diye anıyo yazarın dediğinimi yalanlıyosun ünvanı nası aldığı değil konu efsane diye anılıp anılmaması bunu kabul etmemek=yazarın dediğini reddetmek.

Marineforddaki akainu ts sonrası halinden zayıf holding back savaşmasına rağmen şiş kebap yaptı wb yi bide ordaki wb yi övmek için safsatalara devam etcem diye batırdın gemiyi be :(

Bide gelmiş zirve shiki ile 1v1 atamadı diyor nabcaklar 2 polis memuru var 1 suçlu var şeymi diycek kardeş sen dur ben 1v1 atcam? Korsanmı bu adamlar hızlı bitirdi işte shikiyi öyle bi dövdülerki 1 hafta sonra bile ağzı yüzü kan revandı.
1- Wb oradan buradan handikap almasa Akainu’yla 1v1 atsa, iki hamlede işini bitirirdi. O yüzden Wb kalbi tekleyene kadar yanına yaklaşamıyor Akainu. Garp hasta olmamasına rağmen Kuzan’dan ayar yiyor.

2-He knk kuzan tekler wb’yi, garp da kuzanı tekler. Senin hayallerin de güzelmiş. Mangada olan öyle değil ama, Garp Kuzan’a kaybetti, Wb ise 3 amiralle kapıştı, handikap verilerek kaybetti.

3- Gördüğümüz kadarıyla Garp, korsanlık hayatı boyunca Roger’ı yakalayamamış yani yenememiş. Bu da demektir ki Roger > Garp. Roger ve Wb de dövüşmelerine rağmen kaybetmemişler, denk dövüşmüşler. Ayrıca Wb’nin en güçlü olması durumu var, bu da Wb > Roger >= Garp denklemini ortaya koyuyor.

4- Manga’dan okuduğunu anlamadığın öyle belli ki. İngilizce konuşucam diye türkçeyi unutmuşsun. Manga sayfası;

Burada 44 yıl öncesi, genç Garp ve Roger’ı görüyoruz. Garp 34 yaşında. Bu elemanlar daha genç ve güçlerinin zirvesinde değiller. Xebec gücünün zirvesinde. Üçü yaklaşık 21 yıl sonra başlayacak olan BKÇ’ında efsane diye anılıyor. Şu anda efsane değiller, kestaneler. Belki Xebec o sıralarda bile efsane olarak anılıyor olabilir çünkü efsane diye anılacak icraatler yapmış.

5- Ne kendini tutması yav, Akainu bulduğu her fırsatta Wb’yi zayıflatmaya çalıştı. Wb’nin dengi olmadığını biliyordu. Squardo’yu gönderdi, kalbi tekleyince saldırdı, denizcileri gönderdi, kizaru ve kuzanı gönderdi, teke tekte Wb tarafından yakalanınca da iki hamlede paket oldu.

6- Roger delikanlılık yapıp, tayfasına Garp’ı öldürme emri vermediyse, 1v1 yaptıysa, o zaman tek başına MF’ye savaşmaya gelmiş Shiki’yi 1v1’de alacak Garp bey. Gerçi bu Xebec’le de 1v1 yapamadı, alışkanlık tabii. Roger’a da Bogard’la beraber dalmış olabilir. Her türlü hile hurda beklenir bundan, yapmadığı şey değil.

Rocks şu zamanlarda tüm rakiplerinden bir kaç adım önde bu bariz.

Ama genel bağlamda herkesin prime dönemi ile kıyasladığımızda açık ara evrenin en güçlüsü diyemeyiz bence.

SODA bizi Gümüş Balta'da ters köşe yaptı. Zombilerden baltalı olanı o zannettik o çıkmadı. Bu arada tasarımına bayıldım harikulade bir tasarımı var.
Ciddiyet desen akıyor karizma var. Bu adamında Shiki gibi ölüp ölmediği belli değil herhalde. Ochoku adayı sahiplenmiş çıktı sonra alaşağı ettiler adamı. Demek ki onlardan bilmediğimiz karakterlerden hala hayatta olanlar var gibi görünüyor bakalım.

Benim tek anlamadığım nokta şu, Roger Korsanları vs Garp denizcileri arasında olan savaşta Roger ve Garp teke tek kapışıyor da diğerleri izliyor mu?

Bu Ray ile Gaban'ı kim tutuyor abi... Bu kafama çok takılan bi durum mesela. Bogard ikisini birden mi tutuyor yoksa :D
Smoker vs Luffy'de Zoro ve Sanji'yi kim tutuyor? Tashigi mi?

Rocks şu zamanlarda tüm rakiplerinden bir kaç adım önde bu bariz.

Ama genel bağlamda herkesin prime dönemi ile kıyasladığımızda açık ara evrenin en güçlüsü diyemeyiz bence.
Xebec’in yaptıklarının yüzde kaçını diğerleri yapabilmiş? Adamın hayali Imu’yu indirip en güçlü olmak, dünyayı yönetmek. Bu hedefi şu an Luffy bile hayal edemiyor. Belki Dragon Xebec’le benzer hayallere sahip. Ayrıca kurduğu tayfa, gerçekleştirdikleri, her şey adamı zirve gibi gösteriyor. Joyboy-Imu falan onları saymıyorum, Zirve Luffy’i de bilmem ama anlık gördüğümüz korsanlar arasında en zirve isim Xebec.

Çeviri değişirse o zaman ayrı konuşulur. Ama çeviri değişmezse hatalı değilse sırf işine gelmediği için saçma diyemezsin.
Tamam,

50 yaşındaki Xebec, gençlik ateşiyle yanıp kavruluyor,

Öldükten 14 yıl sonra başlayan 24 yıllık dönemde Efsane olarak anılıyor ancak onu bilen anan sayan kimse yok,

E. Oda kendisi masal anlatıyorum diyor ama bu fıkraya da gülecek değilim, sen gülebilirsin senin bileceğin iş.

Japoncam yok bro, çeviriyi yapan sen bile Japonca kısım boş diyorsun, İng çevirmenler arasında bile bir sürü yerde farklı çeviri çıkıyor, resmi çeviri çıkınca anlaşılır anca.

48 yıl değil, bir yıl önce yazılmış resmi çeviride. Dört yıl sonra da harekete geçmiş.
Hayır, sayfaları atayım bak

1154

56 yıl önce Reveri oluyor Rocks amiral kesiyor, Haraldla karşılaşıyor,

Aynı bölüm 48 yıl önceye dönüyoruz Harald adadan ayrılıyor, Rocks adaya geliyor, Rocks'ın 8 yıl önce amiral kestiği, reveride Haraldla karşılaştığı söyleniyor.

1155

48 yıl öncedeyiz Rocks Elbafta en alttaki kutu ve devamındaki sayfada Reverinin Haraldla karşılaşmanın vs aynı yıl olduğu yazıyor. Ben de hani bu olaylar 8 yıl önce olmuştu diyorum.

Harika bölümdü.

-Gloriosa da güzelmiş. Ama Shakky bambaşka mevzu. Rayleigh babaya respecti vurduk. Giyim tarzı zaten boa ile aynı kültürel şeyler, ama boadan çok daha güzel.
-Tritoma luffynin annesi mi?
-Roger.. Sende mi roger? rouge yengeye yapılır mı ulan bu..
-Garpın ilk gözüktüğü panel. Korkunç bu adam direkt.
-Eski jenerasyonların tasarımları, hikaye anlatımı falan çok hoşuma gidiyor. Detaya girmediği için Oda çok saçmalamadan da anlatabiliyor. O yüzden de hoşuma gidiyor olabilir. Herhangi bir hasırşapka tayfası macerasından çok daha cezbedici genç kaido'nun dayak yiyişini izlemek.
-Loki ne oldu da Big mom'ın kızını isteyecek noktaya gelecek anlamadım babasını satim. O kısım unutuldu mu retconlandı mı ne oldu? Veya bir noktada değinilir mi?
-Gümüş balta fena giriş yaptı.
-Canlandırmaktan falan bahsedildiği için, donmuş dev ordusu, üstüne o fotoğraftakilerin bir noktada Moria'nın zombisi olduğunu falan düşününce acaba Rocks'ın göz diktiği meyvelerden biri Kage Kage olabilir mi acep? Sadece meyvenin zaafı çok bariz öyle bir problem var.
-Son sayfa fena gaz ya. Keşke ara olmasaydı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hasta adama kuzanı öldürür hachınosudaki herkesi yenip gider diolar bende hasta wb nin gücünü açıklıyorum haki kullanıyor bu arada silahlanma hakisi en azından kuzanı silahlanma hakisi ile delior ama kuzan gözlem hakisi avantajı ile hasar almıyor.
Hakiyle deldiğine sanıyorlar ama delmiyor çünkü hakisi yok.Gura gura dışında hiçbir amirale hasar veremedi.Bunun sebebi amirallerin logia olması ve WB'de haki olmaması.Hachinosi kısmında Garp'ın nerf yediğine hepimiz biliyoruz.Hem Garp,hem WB alır diye düşünüyorum.WB sezemeyebilir ama hayvan gibi dayanıklılığı var.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık