Belki aradığı aile ortamını bulabileceğine inanmıştırWb de kimseye biat etmez derdik, bilmiyorum.
Belki aradığı aile ortamını bulabileceğine inanmıştırWb de kimseye biat etmez derdik, bilmiyorum.
Ben de tam tersini düşünüyorum. E. Oda bir evrenin gerçeklerini çiziyor bir de olta atıp düşeceklere bakıyor.Roger ve Garp ezenler çok garipler gerçekten.
Roger neymiş IMU görememeiş vs adamın misyonu hedefi vs o değil. Denizlerde dolaşmak ve böyle bir hazine varmış hadi gidip bulalım demek tam korsan.
Xebec ise farklı bir misyonda krallık, ülke, liderlik misyonuyla denizlerde. Adamın hazineyle işi korsancılıkla işi yok. İkisi farklı kafadalar.
Güç olarak ise Sengoku diyor zaten en güçlü düşmanı. Konu kapanmıştır. Roger'in gücü de yapabildikleri de yaptıkları da bıraktığı iz ve intiba da ortada. Tartışılacak şey değil onun gücü...
Garp da aynı şekilde. Adam tanrı vadisi olayına Garp'i götürmek için bak Roger de orada olacak diye ikna ediyor. Adam öyle bir adam ki denizcilerin en üst rütbesini bile takmıyor ikna ile görev kabulu yapıyor.
Garp ve Roger konuşması açıp bakın birbirimizi defalarca ölümün eşiğine getirdik diyor. Bunlar zirve karakterler Garp'ı da küçük görenleri anlamlandıramıyorum. İlginç doğrusu.
SODA öyle birşey yapıyor ki böyle millet birbirini yesin ve One Piece hep gündemde kalsın diye olta atıyor millette bu oltayı yutuyor.
WB de güçlü elbette ama Rocks'un arkasında dolandığı için bu bir itibar kaybı yaratırken Gura Gura'ya sahip olması da 2. güç şüphelerine düşürmesidir.
Zaten dünyayı yıkacak güce sahip olarak adlandırılan birisi. Birileri çıplak elleriyle dövüşürken birisi sadece kılıçla dövüşürken birisi de Hem dünyanın en güçlü meyvesine sahip hem elinde bir bisento kullanıyor bilmem anlatabildim mi...
Sıralamaya sokacaksanız illa biz bunu yapacağız diyorsanız bunları da ekleyin. Neyse gel gelelim Xebec beklentilerin üstünde bir karakter olarak devam ediyor durağanlığa girmiş seri de Loki ile bir heyecan yaşarken Xebec mevzusu üstüne ilaç gibi geldi...
adamın geçirdiği günah dolu geceler sonucunda kimlerin doğduğundan bana ne? hayaline, hedefine ve eylemlerine bakarım. kendisine yemek veren ağlak arc prenseslerinin hatırı için ülke kurtaran luffy'dense rocks'ın hikayesi daha ilgi çekici geliyor bana.Fazla gözünde büyütme, bu adam yüksek ihtimalle Buggyninde babası.
Shiki niye gelip basıyor MF'u ve Garp Sengoku'ya siz ezikler onu yenemezsiniz diyor?Ben de tam tersini düşünüyorum. E. Oda bir evrenin gerçeklerini çiziyor bir de olta atıp düşeceklere bakıyor.
Evrenin gerçekleri, Rogerın hiçbir dönemde zirve olmadığını, o varken WBnin en güçlü anıldığını, BMden çekindiğini, Squardo dışında yendiği kimsenin olmadıģını, ne WBye ne Garpa üstün gelemediğini, shikiyi yenmediģini, Buggynin ağzından KKlığın yarış olduğunu haykırıyor.
E. Oda ise diğer eliyle oltayı sallıyor, Rogerın çok büyük hazine topladığını ve son adaya bıraktığını zanneden halkın Luffyi 8 metre zannetmesi gibi KKlığın herkesi geçmekle olacağı yalanını yayarak sazan avlıyor. Neymiş Çinjao Rogerı geçmek için amiralleri yonkoları geçmek lazım demiş, ula Çinjao Rogerı hiç görmuş mü 1200 bölumde buna ayrılan tek panel tek bilgi yok, Roger varken Yonkoluk mu varmış, bildiğin halkın KKlığı nasıl gördüğünü yansitıp en üst seviye olarak sazan avlıyor Oda.
Sengokunun beyanını yukarılarda yazmıştım, Rocks Rogerın ilk ve en güçlü rakibi OLABILIR diyor, muhtemel görüyor, kesin değil, WB varken doğru bir önerme olmadığı ortada zaten, ha Sengoku WByi OPu aramadığı için Rogerın rakibi görmemiş de olabilir o ayrı konu. Diğer yandan aynı bölümde Sengokunun anlattıkları çoğu seyin yanlış olduğu görülüyor misal Roger ve Garp tesadüfen ordaydı diyor, yanlış, Roger hazine için gidiyor Garp da Rogerı durdurmaya gidiyor. Ayrıca Garpın kutsalları ve köleleri koruduğunu söylüyor, bu da yanlış çikacak. Bir diğer mevzu henuz Sengokunun Rocksla karsilastigina dair bir sey de gormedik.
WByle ilgili tespitlerinin hatalı olduğu hikayeyle sabit. Rocksin emrine girmesi davy backle oluyor, Rocks Rogerla davy back oynayip kazansa Roger da onun emrine girmek zorunda, burdan WB eksi yemez. Ikinci husus WB en güçlü adam.ilan edilmis, aynı meyveyi yiyen hatta 2 meyveli Teache bu ünvan verilmiyor, WByi meyveden dem.vurup küçultmeye çalismak nafile. Garp Roger Rocks aglayacaklarina onlar da meyve yiyebilir. Güç toplam unsurlar uzerinden ölçulür herkesin kendi tercihi. JoyBoy bile Nika meyvesi yemisken hala WB deprem yuzunden güçlü denmesinin mantigi yok.
Abi yazdığın birçok konuda senle hemfikirim çok güzel yerlere değiniyorsun. Roger'ın tam olarak zirve olmadığı konusunda da çok uzak değiliz fikir olarak .Ama naçizane bir şey sormak istiyorum sadece. Meşhur panel "Kaido's Top 5" te bulunan birini fazla hafife almıyor muyuz?Ben de tam tersini düşünüyorum. E. Oda bir evrenin gerçeklerini çiziyor bir de olta atıp düşeceklere bakıyor.
Evrenin gerçekleri, Rogerın hiçbir dönemde zirve olmadığını, o varken WBnin en güçlü anıldığını, BMden çekindiğini, Squardo dışında yendiği kimsenin olmadıģını, ne WBye ne Garpa üstün gelemediğini, shikiyi yenmediģini, Buggynin ağzından KKlığın yarış olduğunu haykırıyor.
E. Oda ise diğer eliyle oltayı sallıyor, Rogerın çok büyük hazine topladığını ve son adaya bıraktığını zanneden halkın Luffyi 8 metre zannetmesi gibi KKlığın herkesi geçmekle olacağı yalanını yayarak sazan avlıyor. Neymiş Çinjao Rogerı geçmek için amiralleri yonkoları geçmek lazım demiş, ula Çinjao Rogerı hiç görmuş mü 1200 bölumde buna ayrılan tek panel tek bilgi yok, Roger varken Yonkoluk mu varmış, bildiğin halkın KKlığı nasıl gördüğünü yansitıp en üst seviye olarak sazan avlıyor Oda.
Sengokunun beyanını yukarılarda yazmıştım, Rocks Rogerın ilk ve en güçlü rakibi OLABILIR diyor, muhtemel görüyor, kesin değil, WB varken doğru bir önerme olmadığı ortada zaten, ha Sengoku WByi OPu aramadığı için Rogerın rakibi görmemiş de olabilir o ayrı konu. Diğer yandan aynı bölümde Sengokunun anlattıkları çoğu seyin yanlış olduğu görülüyor misal Roger ve Garp tesadüfen ordaydı diyor, yanlış, Roger hazine için gidiyor Garp da Rogerı durdurmaya gidiyor. Ayrıca Garpın kutsalları ve köleleri koruduğunu söylüyor, bu da yanlış çikacak. Bir diğer mevzu henuz Sengokunun Rocksla karsilastigina dair bir sey de gormedik.
WByle ilgili tespitlerinin hatalı olduğu hikayeyle sabit. Rocksin emrine girmesi davy backle oluyor, Rocks Rogerla davy back oynayip kazansa Roger da onun emrine girmek zorunda, burdan WB eksi yemez. Ikinci husus WB en güçlü adam.ilan edilmis, aynı meyveyi yiyen hatta 2 meyveli Teache bu ünvan verilmiyor, WByi meyveden dem.vurup küçultmeye çalismak nafile. Garp Roger Rocks aglayacaklarina onlar da meyve yiyebilir. Güç toplam unsurlar uzerinden ölçulür herkesin kendi tercihi. JoyBoy bile Nika meyvesi yemisken hala WB deprem yuzunden güçlü denmesinin mantigi yok.
Rocksın davy back kavgalarıyla tayfasını oluşturduğuda baya aşikar ve buda iyi bir stratejist olduğunu gösteriyor. Karasakalın Karanlık meyveside Davy backin mithik zoanı olabilir diye düşünüyorum ben şahsen.adamın geçirdiği günah dolu geceler sonucunda kimlerin doğduğundan bana ne? hayaline, hedefine ve eylemlerine bakarım. kendisine yemek veren ağlak arc prenseslerinin hatırı için ülke kurtaran luffy'dense rocks'ın hikayesi daha ilgi çekici geliyor bana.
Adam meyvesini kullanmadan Roger'la denk kılıç çarpıştırdı da yaranamadı size. Objektif olduğunu iddia etmiyorsundur umarım bu yorumlardan sonra, öyle bir intiba aldım.WB de güçlü elbette ama Rocks'un arkasında dolandığı için bu bir itibar kaybı yaratırken Gura Gura'ya sahip olması da 2. güç şüphelerine düşürmesidir.
Zaten dünyayı yıkacak güce sahip olarak adlandırılan birisi. Birileri çıplak elleriyle dövüşürken birisi sadece kılıçla dövüşürken birisi de Hem dünyanın en güçlü meyvesine sahip hem elinde bir bisento kullanıyor bilmem anlatabildim mi...
Sıralamaya sokacaksanız illa biz bunu yapacağız diyorsanız bunları da ekleyin. Neyse gel gelelim Xebec beklentilerin üstünde bir karakter olarak devam ediyor durağanlığa girmiş seri de Loki ile bir heyecan yaşarken Xebec mevzusu üstüne ilaç gibi geldi...
Şimdi tekrar baktım 965 ve 966. Bölumlerde geçene göre Roger, Odene gösterdiği Pone kopyasıni tam da Tanrı Vadisi olayının olduğu yıl bulmuş.God Valley olayina kadar Roger’in misyonu sadece korsanlikti hatta etraftan, gecmisinden duydugu bir takim bilgilerle ponegliflerden haberdar olmasiydi ama malum olaydan sonra nedense bir anda dunyayi gezip butun yol ponegliflerini buldu, Laugh Tale’ye ulasti butun sirlari ogrenmeye vakif oldu.
Bu hikaye mangada bize ogretilenlerden farkli bir hikaye barindiriyor bence. Bugune kadar Luffy’in Roger’e olan benzerligi hep tartisilmistir ikisi de D. mirasina sahip olan, ayni pervasizlik, dusunmeden saldirmak, bencillik, ofke kontrolu vs ozelliklerine sahip insanlar. Ama simdi Xebec’e bakiyoruz ee bu da ayni bizimkiler gibi. Hatta Roger icin Xebec’e ne kadar cok benziyor dediklerine adim gibi eminim. Yani Xebec’in bildikleri ya da mirasi bir sekilde Roger’e gecti