Konu dağılıyor; Xebec'in gücü veya onun tayfa toplamasıyla bir sorunum yok. Benim bahsettiğim şey "hukümet parayı 4 yıl sonra da vermiş olabilir" gibi bir durum, böyle bir şey varsa Xebec'in 4 yıl sonra Arı Kovanı'nı fethetmesi anlaşılabilir. Onun dışında Oda'nın rakamsal saçmalamaları der geçeriz zaten.Xebeci zirve görmen hata, niye tayfa topluyor diye düşünmen ayrı hata.
Adam IMle karşılaşip tek başına hükümete karşı bir halt edemeyeceğini anlıyor, sonraki ilk icraati haraç çalıp tayfa toplamak oluyor. Haralda defalarca teklif götürup bana katıl diyor.
Tayfasız hedefine ulaşabilen tek karakter yok OP evreninde, bir Mihawk vardır onun kıliçustalığı icin de tayfaya gerek yok zaten
Diğer taraftan adam hükümete teklif götürdüğünü söylüyor, anlaştıklarına dair bir ifade yok, hukümet parayı 4 yıl sonra da vermiş olabilir, onu da geç yine dediğim gibi sen zirve gördüğün adamın amiral kestikten sonraki 8 yilı 2 3 icraatla kapattiğına inanıyorsan 4 yil takildığına da inanmalısın. E. Odanın saçmalıkları bunlar.
Son olarak kaidonun amacı dünya savaşı çıkartıp güçlünun hakim olduğu bir dünya kurmak, OP ikincil bir durum. Rogerin yapip da diğer Yonkoların yapamadığı bir şey yok. Shanks da anca Kaidoyla BMnin olümünü bekler.
Arı Kovanı'nın fethi dünyayı neden şoka sokacak önemli olan kısım o. Teach burayı ele geçirdiğinde dünya şoka girdi mi hatırlamıyorum; Law'ın 100 kalp olayı ve Coby'nin kahraman ilan edilmesi falan da var işin içinde.
Xebec'in Arı Kovanı planı tıkır tıkır işlemiş ve onun sonucunda büyük bir şey olmuş olabilir. Neyse haftaya görürüz heralde, kısır döngüye giriyor tartışma.
Kaido'nun o olayı da kolpa; şu an zaten dünyayı güçlü olan Hükümet/Imu yönetiyor, o kadar güçlüyse gitsin çöksün hükümete, dünya barışçıl bir yer değil. Xebec, Roger ve Luffy bu dünya düzenine çomak sokan adamlar gerisi hava civa. Shanks, Nika'yı bekledi bu arada.