Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1149: Bir Saniye

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• İyi

Kullanılan: 63 74.1%
  • Orta

Kullanılan: 13 15.3%
  • Kötü

Kullanılan: 9 10.6%

• Kullanılan toplam oy
    85
Kimse dünyayı yönettiğini bilmiyorsa dünyayı yönetmenin anlamı ne? Bu soru İmu için anlamlı çünkü aksiyona giriyor ve ilk sözü size bir tanrının üstünlüğünü göstereceğim oluyor. Böyle bir söz ile tanrılık kompleksine sahipken gölgelerin ardında dünyayı yönetmesi bir tercihten ziyade bir zorunluluk olmalı. Çıkmıyor değil, çıkamıyor olmalı.
Dune serisinde II. Leto vardı. Uzun yıllar yaşayan bir tanrı-insan olduğu için yaşamının son senelerinde kum solucanına dönüşme sürecine giriyordu. Im’in de vücudunda, uzun yıllar yaşamasından sebep bir hassasiyet ya da anormallik olabilir.

İkinci ihtimal ise, Im’in boş koltuğa oturmadan önce yaşadığı travmalar olabilir. Kendini tanrı olarak görüyor; dünyayı yönetecek otorite gücüne ve kitleye sahip. Fakat travmaları ve psikolojik sorunları yüzünden dışarı çıkamıyor olabilir.

Brook eski bir kutsal şövalye olabilir. Hatta hala bir kutsal şövalye olabilir. Nika'yı bulsun diye İmu'nun denize saldığı bir şövalye. Hafızası görev için geçici olarak silindiyse bu iş tamam.
Bu hükümet ve Imu o kadar ilerisini düşünecek kadar zeki değil.

Hocam bu seride psikolojik bir vaka hic gormedik ya mumkun degil
Dune serisinde II. Leto vardı. Uzun yıllar yaşayan bir tanrı-insan olduğu için yaşamının son senelerinde kum solucanına dönüşme sürecine giriyordu. Im’in de vücudunda, uzun yıllar yaşamasından sebep bir hassasiyet ya da anormallik olabilir.

İkinci ihtimal ise, Im’in boş koltuğa oturmadan önce yaşadığı travmalar olabilir. Kendini tanrı olarak görüyor; dünyayı yönetecek otorite gücüne ve kitleye sahip. Fakat travmaları ve psikolojik sorunları yüzünden dışarı çıkamıyor olabilir.

İmu' nun şeytan meyvesine sahip olması celiskili olur gibi geliyor bana. Bizim bildigimiz meyveler nika ile olan savaştan sonra çıktı. İmu hakiki tanrı olmalı...olmazsa ayrı sıkıntı olsa ayrı sıkıntı ne yazik ki.Keşke sıradan bir korsanın hikayesini okusaydik imu,lily,joyboy bunlar çok sıkıyor tadını tuzunu kaçırıyor serinin
Şeytan meyvesi bana göre olması şart çünkü haki ile hangisini yapıcan adam istediğini ölümsüz yapıyor istediğini yok ediyor istediği bedeni ele geçiriyor ve bildiğimiz kadarıyla ölümsüz burada birden fazla yetenek var kral hakisinin zirvesi olsa dahi hangisi olacak adam veya kadın oturduğu yerden gorosei yok etti oturduğu yerden kadının bedenini ele geçirdi vs vs bana göre şeytan meyvesinin olmaması imkansız.İlk şeytan meyvesi kullanıcısı olabilir

800yıldır koltuk bakanlığı yapıyor
Ortaya çıkıp dünyayı kendine bağlamaya çalışmıyor dünya halkını manipüle etmiyor
Nika gelecek insanlar nikanin yanında saf tutacak
Antik silahlar Uranüs ve Plüton umarım kendindedir yoksa yine eksi yazacak 800yılda elde et bari.
Kutsal topraklar yaniyor dedi
Ama elbafa yardıma geldi
Senin kutsal topraklarda işin gücün yok mu be kardeşim
Elbafta ne yapacaksın
Eğer elbaftaki son poneglifi ele geçirmeye çalışmıyorsa essek bu
Bunca zamandır Elbafı yönetmek ve poneglifleri toplamayıda akil edemiyorlar
Neresinden tutsan elinde kalıyor
Karakter daha işlenmedi ama ortada çok saçma durumlar var oda nasıl altını dolduracak merak ediyorum
Yani karakterin verdiği stratejik hamleler çok zayıf kalıyor benim için. Dünyada adaleti sağlamak için dünya hükümetini kurmuşsun senin en büyük askeri gücünü oluşturan bir örgüt. Bu örgütü adalet ve iyiliğin simgesi gibi kavramlarla donatmışsın hatta bu kavramlarla donatıp kutsal ejderleri ekleyip boş taht gibi bir demokrasi varlığı yaratmışsın. Çok güzel. Zekice şeyler bunlar. Ama bunları düşünüp “nika bu dünyanın düşmanıdır- nika şöyledir böyledir demek” gerektiğini düşünüyorum.

Bir de ters düşünelim diyelim ki imu ilk savaştan sonra dünyayı sıfırladıktan sonra bu şekilde davranmış olsun. Ancak bunun bir fark yaratmadığını kendi varlığını gösterse de nika’yı kötülemiş olsa da yine de istediği sonucu elde edememiş ve 2 savaş kaçınılmaz olarak gerçekleşmiş olsun.

Sen bu savaşı yine kazandın. Bu sefer dedin ki ben gölgelerde saklanacağım ve bu sefer nika’nın adının bile geçmesine izin vermeyeceğim. Düşmanın joyboy’da bunu engellemek amacıyla poneglifleri yapmış olsun.

O zaman şöyle komik bir şey oluyor “ ulan tühhh dünyayı daha yeni sıfırladım poneglif mi yapmış bunlar. Şimdi tekrardan da sıfırlanmaz ki ! Neyse sıfırladık bir kere “

Bana imu daha çok yüzüklerin efendisindeki Melkor gibi geliyor. En yüce tanrı olma arzusu. Kendi varlıklarını yaratma ve kıskançlık - kinlenme gibi duygulara sahip olmasından dolayı.

Sauron demiyorum. Çünkü onun amacı sadece hükmetmek tüm ırklara. İmu’nun tüm ırklara hükmetmek gibi bir derdi yok. Melkor kardeşi Malwe idi yanlış hatırlamıyorsam. Ona kafayı takıntı haline getirip onun yarattıklarına gıcıktı.

İmu’da nikaya ve nika’nın yanında yer alan ırklara gıcık.

2 Leto’nun altın yol idi ( yanlış hatırlıyor olabilirim) bir amacı vardı. Uzun süren bir barış ortamı sağlıyordu belirli direnişler gerçekleştirerek veya feda ederek. En sonunda kendisini feda etmesi gerektiğinde de bunu gerçekleştirdi. Düzen sağlanması için 2000 yıllık bir planı vardı yani. 2000 yıl yaşaması ve sonra kendisini yok etmesi gerekiyordu.

İmu’da öyle bir plan hiç yok.

İmu aslında MU olduğuna göre bu serinin temeli Mu uygarlığı efsanesi veya nam-ı diğer Atlantise bağlanacak demektir. Deniz seviyesi yükselmesi, su altı uygarlığı falan da bunun ipuçlarını veriyor.
Oda Luffy'i savaşa sokamıyor çünkü gelen tanrı şövalyeleri ölümsüz olsalar dahi Luffy tarafından çok rahat paket olacaklar. Egghead'de buna kimsenin şüphesi kalmamıştır. Nika formuna karşı çıkabilecek bir düşman nadir. Onlardan birini de an itibari ile adaya getirdi. "Mu"
Artık Luffy de güzel güzel dayak yiyebileceğine göre ortaya çıkabilir.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 1, Ziyaretçi: 19)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık