Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1149: Bir Saniye

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• İyi

Kullanılan: 63 74.1%
  • Orta

Kullanılan: 13 15.3%
  • Kötü

Kullanılan: 9 10.6%

• Kullanılan toplam oy
    85
Abi hayir,bari sen yapma. Topluluklarda nasil bir dalga malzemesi g5 haberin var mi? Bu adam ne cizse bize yedirecekti ve yedirdi. Bugun kuma editi yapip aglayan insanlar var bu opta tuhaf bir sisirilmis bir durum var pr calismasi mi desem nasil bir isim verilebilir bilmiyorum ama şu seriden cizim olsun,anime olsun,hikaye olsun bilimum senaryo vs daha iyi olan animelerin reklami bu kadar yapilmiyor.
Topluluklarda dalga malzemesi olması bir şey ifade etmiyor ki. Popülist davranıp edgy bir form çizebilirdi topluluğa hitap etmek için ama bunu yapmadı. Senaryoya yediriş şekli berbat ama formun kendisi şahane.

Usopp'un arc'ı, Dressrosa arc'ıydı. Elbaf'ta ne olur bilmiyorum ama son savaşta- daha doğrusu BB ile ne zaman karşılaşılırsa o kadar ömrü olduğunu düşünüyorum.
Sanji konusunda ya benim dediğim ya da senin dediğin en muhtemeli, başka türlü öleceğini zannetmiyorum.
Dressroza başlangıcıydı, gücünü uyandırdı. Sonraki arc'larda etkisi oldu ama güçlenemedi. Van Augur şuan rahat harcar usopp'u. Son savaşı görücekse güçlenmesi lazım. Elbaf bence usopp'un arc. Elbaf elbaf diyip duruyor, oda bilerek bırakmış olabilir.

Son düzenleme:
Bütün zoan meyveleri yerine Nika meyvesi ve İmu'nun meyvesinin iradesi olsa dediğine katılırdım.

Gezegenlerin hizalanması olayı gibi bütün anomalilerin aynı döneme denk geleceği zaman 800 yıl sonraya denk geliyor olabilir. Bu Nika meyvesi çürümeden 800 yıl kaçmadı ya. İllaki başka bedenlerde bulunmuştur ama karakterler @Alpamis 'in attığı Kaido panelindeki gibi zihnen ve bedenen meyveye erişemediği için uyandıramamışlardır. Bu meyveyi başkası yemiş olmasa meyve adı lastik meyvesi diye adlandırılmazdı. Kitapta yeri var kardeşim kitapta

Luffy meyveyi yemeden önce de Roger gibi konuşuyordu yedikten sonra da. Shanks şapkasını sadece meyve yedi diye emanet etmedi çocuğa. Bu da karakterin meyveye uygun olduğuna işaret. Luffy uyanış açana kadar karakterinde Nika etkisinin olduğunu düşünmüyorum. Mihawk'ın sözleri boşuna değildi. Meyve-karakter uyumu olarak görüyorum.Aksi halde meyveyi yiyen herkes uyanış öncesi aynı etkiyi bırakmalıydı.

İmu'nun kendisinin meyvenin vücut bulmuş hali olduğunu sanmıyorum. Meyve yemiş ve iradesini kaybetmiş zoanlar gibi olabilir. Hatta meyvenin adı Hito Hito no mi model şeytan bile olabilir. İradesini ele geçiren bizzat şeytan olabilir ama neticede kendisi meyve kullanıcısıdır ve başka birine aktardığı güçle Luffy'nin meyve gücü kullanması bir olamaz. Birisi dıdısı diğeri dıdısının dıdısı. Nika meyvesi bu bağlamda kendi gücünü taşıyacak birine güç bahşediyor olamaz. Luffy güçlendikçe meyveyi daha uzun süre kullanacaktır. Buna farklı bir anlam yüklemenin alemi yok. Zaman atlaması öncesi G3 sonrası küçülmenin olması ama sonra etkinin kaybolması tamamen Luffy'nin güçlenmesiyle alakalı. G5 süresinin uzaması da bununla bağlantılı olacak. Madem Luffy konaktı o zaman tam potansiyel kullanabilmeliydi. Demek ki karakterden bağımsız bir durum yok. İki taraf aynı şeyi farklı yorumluyor.
İlk NİKA ile JB arasında 800 yıl varsa anca dediğin olur, ki öyle bir bilgi hiç geçmedi. Aksine Elbaf'taki antika laboratuarın 3000 yıldan uzun süre önce inşa edildiği söylendi, yani ilk NİKA'nın yaptığı dünyayı sıfırlayan savaş 3000 yıl önce gerçekleşmiş gibi duruyor. Hal böyleyse döngü ihtimali çürür zaten.

1200 bölüm oldu, Şeytan Meyvelerinin durduğu yerde çürüdüğüne dair 1 tane bile örnek yok. Ancak bu meyvelerden 1 kez ısırdığın anda meyvelerin çürüdüğünden bahsedildi. Yani şuana kadarki bilgiyle Şeytan Meyvesini kimse ısırmazsa sonsuza kadar kalırlar diyebiliriz.

Meyveyi başkaları da yemiş olabilir, ihtimal dahilinde ancak şuana kadar öyle bir bilgi olmadığı ve WG'nin 800 yıldır sanki bizden kaçıyor dediği ve 13 milyar yıllık dünya tarihinde sadece 3 kere Uyanış yoluyla ortaya çıktığı için bu ihtimali askıya almak zorundayız, ancak yeni bir bilgi gelirse değerlendirilir. WG'nin kitaptaki ismi değişmesi ise tamamen algı yönetimi, kimse lastik gibi bir yetenek istemez, Tanrı Meyvesi deselerdi herkes isterdi.

OP'ta fark ettiysen her meyve, onu yiyen karakterle bir şekilde uyuşuyor. O yüzden Lucci, Marco, Sengoku örneklerini verdim. Lucci'de kana susamışlık var, Leopar meyvesi onu tamamlıyor, hatta Vegapunk uyanışta normalde karakterler bilincini kaybeder ancak Lucci kaybetmediği için şaşırıyor. Marco'nun ananas kafası, WB'nin Gura Gura diye gülmesi, bunlar saçma sapan ayrıntılar ancak E.Oda bunların altından gizliden kader vurgusu yapıyor. Özet haliyle meyveler kendini yiyecek kişileri seçiyorlar.

Koyulaştırdığım kısım işte tartışmanın odağı. Toriko'dan çok örnek verdim, okudun mu bilmiyorum ancak konak zayıfsa Şeytan'ın tam güç kullanabilmesi mümkün değildir. OP'taki Uyanış hikayesi Toriko'daki şeytanın konaktan çıkma hikayesinin aynısı. Hatta Toriko'nun içinde bir Mavi Şeytan var, Toriko tam ölmüş vaziyetteyken konak ölürse biz de yok oluruz diyerek dışarı çıkıp savaşıyor, NİKA'nın Luffy ölü vaziyetteyken ortaya çıkmasıyla birebir aynı durum. Luffy bilinçli olarak uyanış açmadı ki, Nika Luffy'i ölmüşken kurtardı.

OP'taki Uyanış'ın bir ilerisi Toriko'da Şeytanın konağın bedeninden tamamen dışarı çıkması şeklinde ortaya çıkıyor. Henüz OP'ta böyle bir şey görmedik ama olmaz diye bir şey yok. Bunu ilk kez Gorusei'nin tanıtımında gördük, hepsi uyanışlı dikildiler ancak şeytan meyveleri tanıtılmadı, ölü at, solucan, örümcek ve sair diye tanıtıldılar, zoan meyvesi bilmem ne modeli denmedi. O zaman bunların Şeytan Meyvesinin kanlı canlı kendileri olduğu değerlendirilmişti. IMU' da böyle bir varlık çıkabilir. Şeytan Meyvesinin kökeni ve ne olduğunun açıklanması lazım.

Düşün, bir ruh var ortada, kendine konak arayıp duruyor, konak ölünce meyvenin içine giriyor başka konak bekliyor, birisi gelsin de meyveyi yesin diye yıllarca belki de asırlarca bekliyor, illa ki bu ruhların içinden de bu durumu sorgulayacak olan, bu gömlek bu bedene dar geliyor diyecek olanın çıkması, kendi bedenini yaratacak veya konak bedenden dışarıya kendi bedeniyle çıkmayı hedefleyecek bir ruhun bulunması lazım, en azından böyle bir hikayede ben şart olarak görüyorum.

Berserk'te misal varoluşa bak, insanlar kötücül düşündükçe bu cana gelip iblisleri, tanrının 5 elini ve sair oluşturuyor, aynı hikaye Feng Shen Ji'de var, insanların kötücül düşünceleri Hiçlik adı verilen bir yapıyı oluşturuyor, Hiçlik de kendi somut formunu yaratıyor. Ee OP'ta da şeytan meyveleri arzulardan oluştuysa bunun ruhla sınırlı kalmaması, bir yerden sonra somutlaşması bence hikaye gereği olması gereken.

Gunko'nun dönüşümüne verilen tepkilerden anlıyoruz ki,imu güzel veya yakışıklı biri değil.etraftakiler "korkunç" bir şeye dönüştüğünü söylüyorlar büyük ihtimalle şeytan çıkacak.

Benim jilet gibi görünen (erkek veya kadın olması önemli değil)shanks gibi karizmatik yakışıklı bir adam bekliyordum.bizim hayaller bitti.

İlk NİKA ile JB arasında 800 yıl varsa anca dediğin olur, ki öyle bir bilgi hiç geçmedi. Aksine Elbaf'taki antika laboratuarın 3000 yıldan uzun süre önce inşa edildiği söylendi, yani ilk NİKA'nın yaptığı dünyayı sıfırlayan savaş 3000 yıl önce gerçekleşmiş gibi duruyor. Hal böyleyse döngü ihtimali çürür zaten.

1200 bölüm oldu, Şeytan Meyvelerinin durduğu yerde çürüdüğüne dair 1 tane bile örnek yok. Ancak bu meyvelerden 1 kez ısırdığın anda meyvelerin çürüdüğünden bahsedildi. Yani şuana kadarki bilgiyle Şeytan Meyvesini kimse ısırmazsa sonsuza kadar kalırlar diyebiliriz.

Meyveyi başkaları da yemiş olabilir, ihtimal dahilinde ancak şuana kadar öyle bir bilgi olmadığı ve WG'nin 800 yıldır sanki bizden kaçıyor dediği ve 13 milyar yıllık dünya tarihinde sadece 3 kere Uyanış yoluyla ortaya çıktığı için bu ihtimali askıya almak zorundayız, ancak yeni bir bilgi gelirse değerlendirilir. WG'nin kitaptaki ismi değişmesi ise tamamen algı yönetimi, kimse lastik gibi bir yetenek istemez, Tanrı Meyvesi deselerdi herkes isterdi.

OP'ta fark ettiysen her meyve, onu yiyen karakterle bir şekilde uyuşuyor. O yüzden Lucci, Marco, Sengoku örneklerini verdim. Lucci'de kana susamışlık var, Leopar meyvesi onu tamamlıyor, hatta Vegapunk uyanışta normalde karakterler bilincini kaybeder ancak Lucci kaybetmediği için şaşırıyor. Marco'nun ananas kafası, WB'nin Gura Gura diye gülmesi, bunlar saçma sapan ayrıntılar ancak E.Oda bunların altından gizliden kader vurgusu yapıyor. Özet haliyle meyveler kendini yiyecek kişileri seçiyorlar.

Koyulaştırdığım kısım işte tartışmanın odağı. Toriko'dan çok örnek verdim, okudun mu bilmiyorum ancak konak zayıfsa Şeytan'ın tam güç kullanabilmesi mümkün değildir. OP'taki Uyanış hikayesi Toriko'daki şeytanın konaktan çıkma hikayesinin aynısı. Hatta Toriko'nun içinde bir Mavi Şeytan var, Toriko tam ölmüş vaziyetteyken konak ölürse biz de yok oluruz diyerek dışarı çıkıp savaşıyor, NİKA'nın Luffy ölü vaziyetteyken ortaya çıkmasıyla birebir aynı durum. Luffy bilinçli olarak uyanış açmadı ki, Nika Luffy'i ölmüşken kurtardı.

OP'taki Uyanış'ın bir ilerisi Toriko'da Şeytanın konağın bedeninden tamamen dışarı çıkması şeklinde ortaya çıkıyor. Henüz OP'ta böyle bir şey görmedik ama olmaz diye bir şey yok. Bunu ilk kez Gorusei'nin tanıtımında gördük, hepsi uyanışlı dikildiler ancak şeytan meyveleri tanıtılmadı, ölü at, solucan, örümcek ve sair diye tanıtıldılar, zoan meyvesi bilmem ne modeli denmedi. O zaman bunların Şeytan Meyvesinin kanlı canlı kendileri olduğu değerlendirilmişti. IMU' da böyle bir varlık çıkabilir. Şeytan Meyvesinin kökeni ve ne olduğunun açıklanması lazım.

Düşün, bir ruh var ortada, kendine konak arayıp duruyor, konak ölünce meyvenin içine giriyor başka konak bekliyor, birisi gelsin de meyveyi yesin diye yıllarca belki de asırlarca bekliyor, illa ki bu ruhların içinden de bu durumu sorgulayacak olan, bu gömlek bu bedene dar geliyor diyecek olanın çıkması, kendi bedenini yaratacak veya konak bedenden dışarıya kendi bedeniyle çıkmayı hedefleyecek bir ruhun bulunması lazım, en azından böyle bir hikayede ben şart olarak görüyorum.

Berserk'te misal varoluşa bak, insanlar kötücül düşündükçe bu cana gelip iblisleri, tanrının 5 elini ve sair oluşturuyor, aynı hikaye Feng Shen Ji'de var, insanların kötücül düşünceleri Hiçlik adı verilen bir yapıyı oluşturuyor, Hiçlik de kendi somut formunu yaratıyor. Ee OP'ta da şeytan meyveleri arzulardan oluştuysa bunun ruhla sınırlı kalmaması, bir yerden sonra somutlaşması bence hikaye gereği olması gereken.
Ölmeden niye kurtarmadı peki? Ölümden dönebileceği belli miydiki? Yoksa Nika dur bakalım ölecek mi ona göre ölümden geri döndürürüz mü dedi? Eğer öyleyse neden önceki kullanıcıları ölümden uyandırmadı? Özellikle JoyBoy'u mesela?

Uyanış dediğin şeyi meyve de yapmıyor doğrudan kullancı da yapmıyor. Uyanış karakter ile meyve uyuşunca gerçekleşiyor. Bunu Kaido açıklıyor. Diğer uyanış gerçekleştirmiş karakterler de güçlerimi uyandırdım demiyor. Doflamingo ve Katakuri ikisi de güçlerim uyandı diyor. Pasif yapı var. Bu uyanış karakterin zihni ve bedeninin meyve güçlerine yetiştiği zamanda gerçekleşiyor.

Luffy'nin savaş içindeki Kaido ile savaşırken gülmesi. Durum ne kadar zor olursa olsun gülmeye devam etmesi. Kaido bunlara özellikle vurgu yaptı. Savaştan zevk alması. Bunlar belki de zihnen onu uyanışa getiren durumlardı. Bunları meyve yapıyor sanılıyor. Ama o zaman uyanış hikayesiyle bu durum uyuşmuyor.

Gaban'ın geleceği görüp Luffy ve Zoro'ya karşı hemen pes etmesi olası deniyor.

Edit: IM'in Shanks'i yenip onu yeni konak olarak kullanması fikri geldi aklıma. Son dövüş için de mantıklı bir senaryo olabilir.

Son düzenleme:
vegapnuk'ın yaptığı çağrının etkisi dünyada roger'dan daha fazla bir etki yaratmıştır size?

Benim cevabım roger'dan daha büyük bir olay başlattı vegapunk. Roger yeni çağ açarken vegapunk 1000 yıl süren savaşın tekrar başlangıcı yaptı. Benim oyum vegapunk'a.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 2, Ziyaretçi: 24)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık