2-3 tayfa üyesinin ölmesi mi? Oda gibi bir yazar için imkansız bu dediğin. Adam daha Vegapunk'ı öldüremiyor.
Doğru söylüyorsun, Oda gibi çapsız yazardan çok şey bekliyorum. Hasır tayfası dünyada girmedik delik bırakmadılar her yerin içinden geçtiler ama 1 tanesi bile ölmedi. Her arc plot armor sayesinde kurtuluyorlar gerçekten inanılmaz, başka hiçbir seride böyle bir rezillikle karşılaşamazsın. Ben şimdi Op'de ki kötü adamları nasıl ciddiye alayım? Nasıl olsa tayfaya plot armor veriyor her zaman hiç bir şey olmadan kurtuluyorlar. Bu adamın serisinin bu kadar popüler olmasının iki sebebi var.
1. Etkileyici bir evren var.
2. Kötüde olsa sürekliliği olan bir adam.
İnsanlar nasıl bu adama taparcasına hayranlık duyuyor hiç anlayamıyorum, serinin içindeki olguları işine geldiği şekilde tak diye değiştiriyor. Tutarlılık SIFIR. Seri başlayalı 30 yıl olmuş hala yeni bir karakter çizerken silüet şeklinde çiziyor, seriyi uzatmak için elinden gelen her şeyi yapıyor.
Mesela bu bölüm, Shanks'a benzer birini çizmiş bilerek suratının yarısını göstermiyor. Serinin başından beri hikayeye değil olup işlenmeyi bekleyen kaç tane karakter var adam onları işlemek yerine seriye yenilerini ekleyip duruyor. Şimdi baktım bu adam 49 yaşındaymış, ciddi bir hastalığa yakalanmadığı müddetçe bu seriyi hayatta bitirmeyecek. Sağlıklı bir şekilde 30 yıl yaşasın, 30 yıl daha çizer. Ve bu 30 yıl boyunca Dragon, Mihawk ve Karasakal gibi karakterleri işlememeye devam eder.
Bu adam o kadar efsane bir yazar ki serinin en çok merak edilen karakterlerinden biri olan Garp'ın savaşının belirli bir kısmını off panel çizdi.
Karasakal ve Law savaşını off panel çizdi.
Neden seriyi okuyan insanların yıllardır meraklı bir şekilde beklediği Garp ve Karasakal karakterlerinin savaşını göstermedi? Çünkü GOAT mangaka olmak bunu gerektirir.
Çok yakın bir tarihten çok güzel bir plot armor örneği vereceğim. Satürn karakterinin insanları hareketsiz bırakma yeteneği vardı ve belli bir noktada Ussop, Nami, Chopper, Robin karakterleri ile savaştı. Hepsini hareketsiz bıraksa çok rahat bir şekilde öldürebilecekken göklerden gelen bir kararla birlikte o gücü kullanmadı, tayfa üyeleri yine herhangi bir zarar görmeden kurtuldu.
Goroseilerin hepsinde kral hakisi vardı hiçbiri neden saldırılarına eklemedi? Yüzyıllardır yaşayan bu adamlar kral hakisinin nasıl kullanılacağını bilmiyorlar mı? Tayfanın kurtulabilmesi için öyle olması gerekiyordu ve öylede oldu.