Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1098: Bonney'nin Doğumu

Bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 111 61.3%
  • Orta

    Kullanılan: 40 22.1%
  • Kötü

    Kullanılan: 30 16.6%

  • Kullanılan toplam oy
    181
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Garp haterları umarım bu bölümden sonra utançlarından yerin dibine girmiştir.Adam gitti tayfası için canını verdi adada.Gözünü bile kırpmadı.Dragon denilen karaktersiz adamlığı 5 para etmez ise kendi tayfasından olan onun için savaşanları 2 dk da satan birisi.Böyle bir adamdan nasıl Luffy çıktı hayretler içerisindeyim.Ciddiyim Kumaya feci üzülürken diğer taraftanda aşırı derece sinirlendim.
 
Luffy bilmeye istemeye Dragon’dan daha Devrimci zaten. Daha üç aydır denizdeyken Hükümet bayrağı yaktı çocuk, Dragon’un şu ana kadar yaptığı her şeyden bir gömlek daha büyük tehdit.
Ben ona Denizcileri de eklerim. Tiran savaş lordları, imparatorlar ve Arlong gibi bazı küçük korsanlar adalarda zulüm yaparken Luffy hem korsanları yok ediyor hem de ucube yöneticileri yenip halkı özgürleştiriyor. Ben hala devrimcilerden öyle muazzam bir hamle görmedim Mariejois baskınına kadar. Oradaki en etkili olay da Cobra'nın ölümüydü ama o da bir yanlış anlaşılma. WG ve donanma zaten suspus. Dünya iyiliğine etki olarak Luffy > Devrimci + Denizciler
 
Zaten göz yaşlarını silerken eli kaydı yoksa kafasına kastı yoktu :oleyo2:
Bölümde bir şey dikkatimi çekti.
Sakazuki Kuma'ya bakarak amacından vazgeçip kuklaya döndün diyerek aslında kendini sorguluyordu.
Dragon da bu bölüm Kuma'ya bakarak pişmanlıklar olmadan yaşamak lazım diyerek kendini sorguluyor.
Sakazuki istediği düzeni sağlayamıyor, Dragon da ailesini bıraktı. Oda bu ikisine gönderme yapmış net. :)
 
Garp: Sistemin içinden sistemin iyiye doğru çözüleceğini düşünüyor. Ancak sistemin iyiye doğru hamle yapması çok zor. Özellikle amiral seviyeleri itaatsizlik noktasında sıradan bir erden daha aşağıda değiller. Kizaru "emirler>kendi geçmişim" dedi. Garp en fazla Sword'un kurucusu olacak kadar itaatsiz olabilir.

Dragon: Sistemde adalet yok diye mantıklı bir hamle yapsa da, kendi sisteminin fazlası ile yeterli olduğunu düşünüyor. Bilen bilir, devrim şehidi diye bir tabir vardır. Bu bence insani bir tavır değil. Dragon'un eleştirilmesi bu yüzden. Devrim > her şey. Yapacağı şey ne kadar iyi olursa olsun, devrim olduktan sonra yeni gelen dünyanın tadını kendisi bile çıkaramayacak. Çünkü bencilliğe yer yok. İnsan yeni sistemi sevdikleri ile karşılamalı. Kuma, Ginny, Sabo vs. kimse kim, onları da yaşatmaya uğraşmalı bence. Fakat Oda Dragon üzerinden bu ucun problemlerini gösteriyor bence. Baltigo'yu terk etti, Luffy'i umursamadı, Ginny kendini koruyamadı. Böylelikle Kuma da bunun arkasından gitti, Bonney'nin travması da sırf Dragon'a bağlandı artık.

Luffy: Geride adam bırakmaması ile ünlü. Talihli olsa dahi bunu yapmıyor. (Jimbei'yi Big Mom'da bırakması hariç bir falso vermedi.) Bir şekilde riski göze alıyor. Grand Line'da Enies Lobby, Yeni Dünya'da ise Whole Cake bunları gösteriyor. Yemek yemek, duygu bağlantıları kurmak, gülmek, eğlenmek ve bunlar için savaşmak Luffy'nin haraket ettiricisi. One Piece'i bulunca ne olduğunu anlamayacak bile. Luffy One Piece'i kendi kendine yapıyor zaten. Geride hiçbir şey bırakmadan, her şeyi tek parça hâlinde tutmaya çalışıyor.

Garp sistemin iyileşmesini umut ediyor, Dragon sistemi bozsa da bunu kutlayabilecek, kadeh kaldıracak arkadaşlarını devrim şehidi olarak görüyor. Dostlarına yapılanları affetmemesi gerektiğini en son, yapayalnızken anlayacak bu gidişle. Herkesin gözü bir şekilde dışarıda, zaten insan yaşadığının farkında olmak için başkasına ihtiyaç duyuyor. Ace, WB ve Luffy gelirken duygulandı, Coby niye geldiniz dese de Garp'ı görünce içten içe mutlu oldu. Ginny için kimse gitmedi. Bonney için Kuma gitti ama Kuma için kim gelecek? Yine bizim baka Lütfü.

Daha da kötüsü, Kuma devrim ordusunu terk ederken Dragon "pişmanlıksız yaşama"nın önemini vurguluyor. Yani buradan müdahale etmediği şeylere bir pişmanlık duymadığının sonucunu mu çıkarmalıyız?

Hikâye Dragon'un bu boş vermişliğini toparlar. Oden'in Joy Boy geliyor kapıları açın demesi gibi, Dragon da bir şeyler biliyor olabilir. Şeytan meyvesinin baskısı altında olabilir; belki geleceği gören kadim bir ejderha meyvesi vardır... Bir milyon bahane yaratılabilir. Garp hafif mal olduğu için bir şey diyemeyeceğim ancak Dragon devrim yapsa bile, sonunda kadeh kaldıracağı bir Ginny yok artık.

En azından Ivankov'u Impel Down'dan çıkarmak için hamle yapsaydı. Karşısına alacağı tek adam Magellan olacaktı.

Dragon için ideolojik bir trajediye doğru sürüklendi hikâye. Devrim için terk ettiği oğlu Luffy, hiç kimseyi terk etmeyerek Dragon'un önünde bitirecek. Kuma bile patronu Dragon'un kanat ya da ayak seslerini değil, Nika'nın kalp atışlarını duymak istiyor.

Son olarak. Fisher Tiger demek istiyorum.
 
2 gün önceye kadar devrim ordusuna ikon gözüyle bakıyordum. Tiksavın el atmasını gerektirecek bir durum yok. Ama görüyorum ki vasat hatta vasat altı bir oluşum. Bunca yıl bizans için ordu kurardı ama vasat olduğu için hiçbir şey yapamamışlar. Daha düne kadar imuyu bile bilmiyorlardı. Mantık güzel, elemanlar 0. Dragon istediği kadar güçlü olsun luffy gidip mary geoiseyi dağıttıktan sonra "aaa ben de bunu yapçaktım tüh!!! devrim yapçam diye yüzüne bile bakmadığım oğlum benden erken mi davranmış vah vah" demesi bende etki yaratmayacak ne yazık ki.
Luffy de tek başına bir şey yapamaz. Etrafında topladıkları olmasa yitip gider. Dragon işte o çevreyi oluşturuyor.
 
Hâlen Dragon öven var. Bu saatten sonra hükümeti tek başına devirse de bir şey değişmez, çevresinden kimseye bir faydası dokunmamış. Sabo'ya bile ''bak bunlar doğruysa seni affetmem'' diyor. Kendi ekibinden bile bir haber.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 13)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık