Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1096: Kumachi

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Şampiyonlar Ligi

    Kullanılan: 234 79.3%
  • İyi

    Kullanılan: 27 9.2%
  • Orta

    Kullanılan: 23 7.8%
  • Kötü

    Kullanılan: 11 3.7%

  • Kullanılan toplam oy
    295
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bölüm hakkında dikkatimi çeken şeyler.

Kutsal ejderlerin zevkleri için masum insanları öldürmesi hatta bu trajedik olayın "çocuklarımızı bile vuruyorlar" şeklinde dile getirilmesi kahrolası İsrail'in Filistin'de yaptıklarına bir gönderme mi diye düşünmeden edemedim. Kimsenin buradan kaçamayacak olmasının söylenmesi, böyle bir dünya nasıl olabilir denmesi gibi şeyler reel dünyamızla çok paralel cümleler. Son zamanlarda Kutsal malları İsrail'le denizcileri ABD ile özdeştiriyorum. Allah bu zulmü yapanları en kısa zamanda kahretsin.

Vadide 6 meyve var sanırım. Bunlardan birini ödül olarak veriyorlar diyor Ginny. Bu meyvelerin ne tür meyveler olduğu muhtemelen kutsallarca biliniyordur. Turnuvanın kazananına 6 güçlü meyveden birini seçme ve yeme hakkı tanıyorlar. İki meyveyi biz biliyoruz; nikyu nikyu ve uo uo no mi. Nikyu'yu Kuma yiyor, görünen kadarıyla meyvesi olmayan Kaido ise BM sayesinde uo uo no mi'yi yiyor. O sırada BM'nin meyvesinin olduğu belli. Shiki ise yoluma çıkarsanız sizi uçururum dediğine göre onun da meyvesi var. Wb meyveli değilse bu meyvelerden birinin gura gura no mi olduğunu düşünebiliriz. Fakat Wb'nin Rocks'a salak demesi, ne ara bana emir veriyorsun demesi Rocks'la aralarında pek bir güç farkı olmadığı izlenimini veriyor. Rocks'un deli dehşet güçlü olduğunu göz önünde bulundurursak Wb'nin meyvesiz halde Rocks'la denk olması pek ihtimal dahilinde olmadığından burda da muhtemel Wb meyveli. Bu demek oluyor ki orada 4 tane daha güçlü meyve var. Ne olabilir bu meyveler ?

Arı Kovanı'ndan alınan Taç Mücevher muhabbetini merak ettim. Bu neyle ilgili olabilir ?
Rocks korsanlarının aralarında geçen muhabbet de ilginç. Herkesin almak istediği bir şey bu. BM, hepsini kendime alıcam diyor. Burada birden fazla olan tek şey meyveler ve BM gemiden iner inmez direkt olarak meyvelerin peşine düşüyor. Diğer yandan Kaido BM için diyor ki "senin elinde amaçsız kalır". Bu hazinenin meyve olduğunu düşünürsek ve BM'nin meyve yediğini düşünürsek Kaido haklı, BM için amaçsız kalır. Ee ama bunu Shiki de istiyor ? Shiki'nin de hatta Wb'nin de meyvesi var ? Öte yandan aradıkları bu şey her neyse "ilk bulan sahibi olur deniliyor ? Bu meyve olamaz diye mi düşünmek lazım yoksa burda farklı bir muhabbet mi var ? Burada Karasakal-Xebec parallelliğinden ötürü Xebec'in tayfasını güçlendirmek için meyve avı içinde olması mantıklı gelse de bana işin ucundaki şey meyve değilmiş gibi geliyor.

Wb'nin Rocks için, bu salak buraya ne için geldiğimizi unutacak diyor. Bu bize iki şeyi anlatıyor;

1- Rocks, mantıklı hareket eden biri hiç değil. Bana göre Roger ve Luffy ile benzer bir karakter yapısında.

2- Xebec ve Roger arasındaki düşmanlık.. Birinin denizlerdeki en özgür kişi olma hayali birinin ise dünyanın kralı olma hayallerinin çatışıyor olması. Nitekim iki kaptanın da adaya indiklerinde yaptıkları ilk şey birbirlerine girmek.

Bu düşmanlık, Tanrı Vadisindeki genel hikaye örgüsü hakkında fikir edinmemizi sağlayacak bir temel oluşturuyor diyebiliriz sanırım. Öte yandan bu kadar ünlü ismin tek bir adada toplanma durumu hiç alışıldık bir durum değil. Özellikle Roger tayfasının orada bulunmasının hiçbir mantığı yok.

Muhtemelen Xebec'in peşinde olduğu şey ve peşinde olduğu şeyi aldığı taktirde Roger'ın işine gelmeyecek şey, Roger'ın Tanrı Vadisi'nde bulunma sebebi. Yani aslında şöyle bir sarmal var.

Xebec'in istediği şey kutsalların elinde ve Xebec bu yüzden Tanrı Vadisi'nde. Roger ise Xebec'in eline geçirmesinden korktuğu bir şey olduğu için Tanrı Vadisi'nde. Garp ise Roger Tanrı Vadisi'nde olduğu için Tanrı Vadisi'nde. Kutsalların düşmanı(!) Xebec, Xebec'in düşmanı Roger, Roger'ın düşmanı Garp :) Peki ne oldu da Garp-Roger birleşip Rocks'la dövüştü ? Muhtemelen Garp için Xebec, Roger'ın oluşturduğundan daha büyük bir tehlike arz ediyordu. Roger'ın özünde mert biri olduğunu bildiği için saf kötü(!) olmaya daha yakın olan Xebec'i aradan çıkarmak istediler. Bu durumda Garling de kutsalları korumak istediğinden

Garp-Roger vs. Xebec,
Garling vs Wb,
Shiki vs. Rayleigh,
Kalan 8 kutsal şövalye vs. BM, Kaido, Stussy, Gloriosa vs. tarzı bir dövüş olmuş olabilir.

Aslında Xebec özelinde bakınca Karasakal-Xebec parallelliğinden ziyade Dragon-Xebec parallelliği var ama hadi hayırlısı bakalım.
Dragon demişken...

Ginny'nin dış dünyaya haber verdim demesi Dragon'un oraya gelme ihtimalini akıllara getiriyor. Fakat eğer durum buysa Dragon, Kuma ve İva'yla daha sonra karşılaşıyor demektir ki bu hikaye olarak çok uyumlu değil bence. Eğer Dragon oraya gelseydi İva ve Kuma'yı yanına alması hikaye açısından daha tatmin edici ve tutarlı olurdu. Hee şu da kuvvetli bir ihtimal.. Dragon zaten orada bir denizci olarak bulunuyor da olabilir. Akainu'nun yana yana Doragon no muskooo deyişi, tanışıklıklarının temeli vs. Tanrı Vadisi'nde gördüklerinden sonra kutsallara resti çekip hatta ve hatta burada bulunan en güçlü meyveyi, mistik zoan model dragon'u çalıp kaçmış bile olabilir. O zaman İva'nın BM müdahale etmese Kaido'nun meyveyi yiyecek olması ama yiyemeyişi ancak ejder meyvesi yiyen başka birinin komutasında oluşu Op'un kader perspektifi açısından bakıldığında da ironi açısından bakıldığında da güzel bir nokta olurdu. Bunlar kafamdan geçen senaryolar tabi neyse..

Gelelim Kuma'ya.. Adamın hası, adamın dibi! Kendisine taş atan çocukları bile iyileştirecek koca yürekli çocuk adam 😢

İşte karakter derinlemesine işlendiği zaman serinin kalitesi bir anda nasıl uçuyor görüyorsunuz. Oda'nın yapmayı unuttuğu ve bu yüzden seriyi kalitesizleştirdiği şey tam da bu. Mesele güçlü karakter çizmek değil hikayesi olan karakter çizmek. Bu noktada Kuma sonunda hak ettiği değeri gördüğü için memnunum. Hikayesi de daha bitmedi. Parça parça görmeye devam edicez. Bu kadar yufka yürekli bir çocuğu zalime dönüştüren olay nedir diyecek olursanız DnS farkıyla ilk benden duyun hadi:


Hayat ironilerle doludur. Bunu diyen kızın kendisi ölecek :/

Kuma, acıların çocuğu Emrah'a "abi ben cenneti yaşıyormuşum" dedirtecek acıtasyon serisine kaldığı yerden devam edecek. Adamsın Kumoşki.

Efsaneleri gördüğümüz çok güzel oldu. Maalesef hepsi iyi işlenemese de hepsi özel karakterler. Wb sen ayrı bir kralsın aslanım :respect:

Kuma'nın hikayesi ve bu hikayenin devamında devrim ordusunun altyapısının oluşmasını da okuyoruz aslında ufaktan. Gilly öldürüldükten sonra Kuma'nın İva'yla buluşması ve bu buluşmanın Dragon tanışmasıyla son bulması hoş olurdu. Bekliyoruz. Uzun süreden sonra iyi bölüm :good:
 
Şu adada yaşananlar en ince ayrıntısına kadar çizip yayınlansa marinford falan yalan olur. Op tarihinin en iyi arc ı olur. Dramsa dram isimli karakterlerse en namlıları burda komedi işinide buggy yerine ivankov kuma ve ginny devralır daha ne olsun. Seride tamamı açıklanmazsa bari spinoffu yada one shot tarzında 2,3 bölümlük kısa serisi falan çıksa sırf şu tanrı vadisi olaylarının.
 
Rock's in buggy gibi çıkması imkansiz. Kaido onunla dovusebilecek karakterler arasinda xebeci de hatirliyor. Wb'nin xebec'e laf etmesi, ona saygi duymamasindan çok, onceki sayfalarda bir arkadaşın yazdığı gibi xebec luffy gibi cok sorumsuz, plansız kafasina göre davranan biri olabilir, bu yüzden o sözleri soylemesi daha mantikli. big mom'da kaido'ya ilk karsilasmalarinda xebece güvenme diyordu. Acaba nasıl biri
 
Tanrı Vadisinde bir Şeytan Meyveleri ödülleri var, bir Arıkovanından alınmış Taç var bir de WB'nin dediği Rocks'ın gerçek amacı var. Rocks tayfasındakilerden kimi meyveyi kimi tacı istiyor WB'de amaçtan şaşmayalım derdinde, Roger da oraya muhtemelen Taç için gitmiş, 1 yıldır heyecanlanıyorum diyor, hazinenin peşinde, muhtemelen Rafteldeki hazineni içinde göreceğiz

Kaido Roger ile alakalı bir şey söylüyordu kesildi. Kaido Roger'a bilenmiş gibi duruyor bir sebeple. Ayar yemiş belli ki.
Kaido güçlü rakip kovalayan bir karakter, Roger'ı güçlü gördüğü için kapışmak istiyor muhtemelen, Berserk'teki Zodd gibi aynı. O yaşlarda ayar yese de bir şey olmaz, Prime hali olsa Roger'ı kafese atıp adamı yapmaya çalışırdı :)

WB'nin aman ha Kaido Kutsal Ejderlerden güçlü bir kılıçustası var dediği spoiler da fake çıktı bu arada :)

Peki 1 milyar dolarlık soru.

Roger, Garp ve WB burada Prime hallerindeler mi ?
WB 9 yıl sonra Roger'la karşılaşıyor, Roger o zamanlar 3 yıldır hasta, bence Roger ve Garp Prime halinde WB'ye daha 9 yıl var.

Ohara'yı ucuruyorlarken Garp tatilde keyif yapıyordu geyiğim bu bölümle gerçek oldu, hahahaha
Garp'ın ne kadar karaktersiz, kişiliksiz, kansız olduğunu tekrar hatırladık, Kutsallar 10.000 kişiyi avlıyor, Garp paşam buna 'Küçük Gezinti' diyor, bir de bu eylem her 3 yılda bir yapılıyor, Garp o zamanlar 40 yaşında yani 19 yaşında denizci olsa 7. kez bu rezilliği görmüş olacak.

Garp'ın kahramanlığının Morgansın kolpası olduğuna da değinmiş Ivankov, adada yaşananlar açıklandıkça Roger'ın Smoker'ı savımız da doğrulanacak :)
 
Tanrı Vadisinde bir Şeytan Meyveleri ödülleri var, bir Arıkovanından alınmış Taç var bir de WB'nin dediği Rocks'ın gerçek amacı var. Rocks tayfasındakilerden kimi meyveyi kimi tacı istiyor WB'de amaçtan şaşmayalım derdinde, Roger da oraya muhtemelen Taç için gitmiş, 1 yıldır heyecanlanıyorum diyor, hazinenin peşinde, muhtemelen Rafteldeki hazineni içinde göreceğiz



Kaido güçlü rakip kovalayan bir karakter, Roger'ı güçlü gördüğü için kapışmak istiyor muhtemelen, Berserk'teki Zodd gibi aynı. O yaşlarda ayar yese de bir şey olmaz, Prime hali olsa Roger'ı kafese atıp adamı yapmaya çalışırdı :)

WB'nin aman ha Kaido Kutsal Ejderlerden güçlü bir kılıçustası var dediği spoiler da fake çıktı bu arada :)



WB 9 yıl sonra Roger'la karşılaşıyor, Roger o zamanlar 3 yıldır hasta, bence Roger ve Garp Prime halinde WB'ye daha 9 yıl var.



Garp'ın ne kadar karaktersiz, kişiliksiz, kansız olduğunu tekrar hatırladık, Kutsallar 10.000 kişiyi avlıyor, Garp paşam buna 'Küçük Gezinti' diyor, bir de bu eylem her 3 yılda bir yapılıyor, Garp o zamanlar 40 yaşında yani 19 yaşında denizci olsa 7. kez bu rezilliği görmüş olacak.

Garp'ın kahramanlığının Morgansın kolpası olduğuna da değinmiş Ivankov, adada yaşananlar açıklandıkça Roger'ın Smoker'ı savımız da doğrulanacak :)
Garp'ın adada yaşanan olaydan haberi olmayabilir, çünkü bilgisi gizli tutuluyormuş.
 
Garp'ın adada yaşanan olaydan haberi olmayabilir, çünkü bilgisi gizli tutuluyormuş.
Üstad bu söylemler malesef gerçekçi değil.Çünkü Sengoku hükümetin bütün kirli çamaşırlarını biliyor D. açılımını bile biliyor adam ama Law’a söylemek istemedi.Adamın yol arkadaşı böyle çok şey biliyorken Garp’ın herşeyden habersiz olduğunu mu düşünüyorsun ?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık