Luffy'nin kendinden güçlü rakipleri olurdu ve onları yenmek için canını dişine takardı. Bir kez kaybeder ve o dövüşten kendine ders çıkarır yine savaşırdı.
Crocodile, Enel, Lucci, Moriah, Magellan, Ceasar, Doflamingo, Katakuri ve Kaido savaşlarında bunlarla karşılaştık.
Katakuri karşısında Kenbonsoku Haki, Kaido karşısında Busoshoku ve Haoshoku Haki'yi en üst seviye kullanmayı öğrendi. Bununla da yetinmedi meyve uyanışı yaptı.
Artık öyle bir güç seviyesine ulaştı ki bu saatten sonra bir rakibe (İmu ve Teach haricinde) karşı kaybedeceğini düşünemiyorum.
Marco'ya bile zorlanan Kizaru'nun, Luffy'yi yenebilmesi ya da aşırı zorlamasını beklemiyorum. Tabi ki Marco'dan güçlüydü ve Marco'nun iki yıl yattığı zaman diliminde Kizaru daha da güçlenmiştir ama Luffy kadar değil.
Kizaru karşısına normal haliyle çıkmasından bu dövüşün içinde limitleri artırarak dövüşeceklerini ve bir yerde savaşın gidişatı Luffy vs Jay Garcia, Zoro-Sanji vs Kizaru'ya dönecek gibi duruyor.
Hasır Şapka Filosu'nun da bu savaşa müdahil olması muhtemel. Özellikle Doll isimli koramiralin nedense Sai'yle yüzleşeceğini düşünmeye başladım.