@sensey reis biraz geç dönüş yapıyorum ama kusura bakma.
Sorunu şöyle cevaplayayım:
Ben ilk başta Gorosei’lerin, Tenryuubito’lar ile ilgili bir karar yetkilerinin olmadığını düşünüyorum.
Yani Gorosei’ler, Tenryuubito’ları korur, savunur, isteklerini yerine getirir, onlara karşı yapılmış olan saldırılara cevap verir ama cezalandıramaz, yargılayamaz ve hüküm veremez.
Hatırlayacağın üzere Mjosgard, Charlos’a vurduktan sonra Akainu’nun bu tür anlaşmazlıklara tanrının şövalyeleri aracılık eder şeklinde bir açıklaması oldu.
Yani bana göre Gorosei’nin yargılayamadığı, cezalandıramadığı Tenryuubito’ların, Kutsal Şövalye’ler tarafından yargılanması ve cezalandırılması yapılıyor gibi.En azından ben bu aracılık sözümden bunu anladım.
İkinci panele de bakacak olursak Kutsal Şövalyeler’in sadece Tenryuubito’lar üzerinde değil aynı zamanda isyan eden ülkeleri de yıkma gibi bir görevleri olduğunu öğrendik.
Peki başka görevleri olamaz mı Tanrı Şövalyeleri’nin?
Elbette olabilir.Mesela bana öyle geliyor ki Tanrı Şövalyeleri kendi içinde bir görev dağılımına sahip.Mesela nasıl ki 9 tanesi isyan eden ülkeleri yıkmakla görevlendirilmiş ise bazıları da Tenryuubito’ları yargılamakla görevlendirilmiş.Bu hususa göre farklı görevleri de olan Tanrı Şövalyeleri mevcuttur bence.
Şöyle diyeyim.Mesela Hükümet oluşumunda 30 tane Tanrı Şövalyesi varsa bu şövalyelerin;
- 9 tanesi isyan eden ülkeleri yıkmak,
- 6 tanesi Tenryuubito’ları yargılamak,
- 5 tanesi Im’i korumak,
- 10 tanesi antik silah Uranüs’ün bakım ve onarımını yapmak gibi görevleri olabilir.
Bu da benim için oluşum olarak Tanrı Şövalyeleri’ni, Gorosei’den daha önemli bir konumda görme sebebimdir.