Kutsal ejderler dünya üzerindeki her türlü iktidardan en az x10 üstteler şuan. Bizdeki yada başka yerdeki iktidarları savunarak söylemiyorum bunu.
Ve bu adam bu iktidarın kolluk kuvvetinde kahraman. Garp, Kahraman ünvanını gayet gururla taşıyor o ünvanı da o tipleri koruduğu için vermişler. Çelişkilerle dolu biri. Bu yüzden ne oğluna ne de torununa ilham kaynağı olamamış bana göre.
Örneğin önce gidip sen benim torunumsun seni salıyorum diyor sonra peşine düşüyor. Önce Marco'ya vuruyor, sonra luffy'e yol veriyor. Kutsallardan hazetmiyor ama onların iktidarının temel güçlerinden birinde kahramanlık yapıyor.
Bu adam bir fırıncı değil, maliyede memur da değil o yüzden verdiğin örnek makul değil. erki sağlayan güçlerden biri bu herif. bu kadar güce sahip birine standart memur muamelesi çekilmez.
Ben Garp'ın hiç kasılarak "kahraman olmakla" övündüğü bir sahne görmedim. Varsa böyle bir sahne lütfen göster, sana hak vereceğim. İlla "bana kahraman demeyin" demesini bekliyorsan zaten bir şey diyemem buna.
Luffy'ye de yol vermeyecekti aslında, ama son anda içinden ne geçtiyse gözlerini kapatıyor ve geçmesine izin veriyor. Fakat önüne çıktığındaki niyeti bu değil belli ki. O an ne düşündüğünü ya da neden böyle yaptığını bilemeyiz, sadece tahmin yürütebiliriz.
Garp tam olarak hangi konuda erki koruyan bir güç oluyor, ben onu anlamadım. Emir dinlemeyen, kafasına göre iş yapan, terfileri kabul etmeyen birisi. Bu durumlar defalarca kez gözümüze sokulduğu halde şunların nasıl söyleyebiliyorsun, gerçekten aklım almıyor. Gücüne göre adam ayırmaya da gerek yok. Denizci olanın görevi bellidir, Amiral de normal asker de benzer bir motivasyonla o kurumun içinde yer alıyor.