Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1071: Bir Kahramanın Saldırısı

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 141 62.7%
  • Orta

    Kullanılan: 52 23.1%
  • Kötü

    Kullanılan: 32 14.2%

  • Kullanılan toplam oy
    225
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kutsal ejderler dünya üzerindeki her türlü iktidardan en az x10 üstteler şuan. Bizdeki yada başka yerdeki iktidarları savunarak söylemiyorum bunu.

Ve bu adam bu iktidarın kolluk kuvvetinde kahraman. Garp, Kahraman ünvanını gayet gururla taşıyor o ünvanı da o tipleri koruduğu için vermişler. Çelişkilerle dolu biri. Bu yüzden ne oğluna ne de torununa ilham kaynağı olamamış bana göre.

Örneğin önce gidip sen benim torunumsun seni salıyorum diyor sonra peşine düşüyor. Önce Marco'ya vuruyor, sonra luffy'e yol veriyor. Kutsallardan hazetmiyor ama onların iktidarının temel güçlerinden birinde kahramanlık yapıyor.

Bu adam bir fırıncı değil, maliyede memur da değil o yüzden verdiğin örnek makul değil. erki sağlayan güçlerden biri bu herif. bu kadar güce sahip birine standart memur muamelesi çekilmez.
Ben Garp'ın hiç kasılarak "kahraman olmakla" övündüğü bir sahne görmedim. Varsa böyle bir sahne lütfen göster, sana hak vereceğim. İlla "bana kahraman demeyin" demesini bekliyorsan zaten bir şey diyemem buna.

Luffy'ye de yol vermeyecekti aslında, ama son anda içinden ne geçtiyse gözlerini kapatıyor ve geçmesine izin veriyor. Fakat önüne çıktığındaki niyeti bu değil belli ki. O an ne düşündüğünü ya da neden böyle yaptığını bilemeyiz, sadece tahmin yürütebiliriz.

Garp tam olarak hangi konuda erki koruyan bir güç oluyor, ben onu anlamadım. Emir dinlemeyen, kafasına göre iş yapan, terfileri kabul etmeyen birisi. Bu durumlar defalarca kez gözümüze sokulduğu halde şunların nasıl söyleyebiliyorsun, gerçekten aklım almıyor. Gücüne göre adam ayırmaya da gerek yok. Denizci olanın görevi bellidir, Amiral de normal asker de benzer bir motivasyonla o kurumun içinde yer alıyor.
 
Wg ne kadar kahpe olursa olsun ne kadar insanı mağdur ederlerse etsinler korsan, haydut, yağmacı, suçlular kadar vs masum ırgatların ırzına geçemezler. Denizciler durumdan ne kadar rahatsız olurlarsa olsun denizci olmaya devam ettikleri müddetçe kurtardıkları insan sayısı Wg itleri tarafından mağdur edilen insan sayısından kat kat fazla olacaktır. Birinin bu görevi üstlenmesi masum ırgatların umut ışığı olması her türlü suçlunun karşısında mutlak güç olarak durması lazım. Garp'ın sadece adı bile binlerce suçluyu titretmeye yetiyordur. Denizci kahramanı olarak OP evrenindeki varlığıyla bir çok insanı daha görmeden kurtarmıştır bile. Bunlar basit şeyler değil. Denizciler örgütleşip WG ile savaşsa kendi içinde de savaşmak zorunda kalırlar. Bu süreçte olan gene masum ırgatlara olur. O son savaş vakti geldiğinde kıyamet kopacak.

Garp MF'de hiçbir şey yapmayarak yapabileceği en büyük iyiliği yaptı. Denizci kahramanı olarak yer aldığı savaşta korsanların önünü açıp Ace'in kurtarılmasına izin verdi. Ace malı kendi isteğiyle öldü. Kenar mahalle kezbanı çirkefliğinde trash talk yapan bir çakalın avucuna düştü. Suç onundur. O noktadan sonra Garp'ın ışık hızında uçup Akainu'yu yarmama sebebi bunun sonuçlarının OP evrenindeki masum ırgatlar için felaket olacağını denizci itibarının tümden sarsılıp korsanların ve diğer bütün suçluların önünü açacağını içten içe bilmesidir. O ağır yürüyüş ondan. Kalbi git şu köpeğin içinden geç diyor aklı sonuçlarına odaklan bir cana karşılık binleri hiç etme diyor. Benim MF'de okuduğum budur. Üye olduğum günden beri bunları yazarım. Garp'a yapıp yapılabilecek tek eleştiri Coby'i kurtarmak için hemen atılmamış olmasıdır. O sahne de Shanks'ın epik girişi için çizilmiş bir sahne yoksa Garp tek başına at hırsızları all star oluşumuna kafa atmaya gidiyorken Coby için daha artık bu muhabbeti yapmanın da bir espirisi yok.

Sevmeyen sevmez, tiksinecek olan bahanesini bulur. Herkesin her yazdığı iplemeye değmez. Bazen salmak lazım.
 
Şu 2 bölümün ne odluğunu açıklayabilecek varmı gerçekten? Önce Kizaru eggheade çıkartma yapmaya hazırlanıyor öte yandan Garp Arı Kovanına saldırmaya. Acaba Garp değil de Devon mu diye düşündüm ama tutmuyor. Ama öteki türlü de tutmuyor.

Denizciler cayır cayır yanıyor. Sendeyiz Sakazuki :gamyon:
 
Garp vs Teach tayfası kısmında Devon üzerinden Garp'a fake atmaya çalışacaklar gibi geliyor. İşin içinde Teach varsa kesin bir kirli strateji döner zaten öyle bir stratejiyle Garp'ı öldürmeleri de hoşuma gider , herkes yaşattığını yaşasın kirli planları hep denizci tarafı yapmasın. Kanjuro Oden kılığına girme olayından sonra tekrara da girmeyebilir ama bir şekilde Garp'a dezavantaj sağlayacak bakalım ne olucak.
 
OP evrenini günümüz etiğine göre değerlendirmemek lazım en başta. Teknoloji falan gelişmiş olabilir ama dünyada orta çağ kafası hakim. Kölelik normal vatandaş için bile kabul görmüş bu dünyada en basitinden. Vegapunk, Dragon gibi tipler düzeni değiştirmek istiyor ama onlar bile denizcileri ayrı tutuyor. Devrimciler ya da Vegapunk denizcileri direkt olarak düşman görmüyor. Bunlar halktan gelen adam, soylu değil. Bir ülke vatandaşı nasıl askere gidiyor misal bunlar da öyle asker oluyor işte. Ya da Fujitora gibiler seferberlikle katılıyor falan.
 
Garp'ın içinde bulunduğu oluşum... milleti köle yapıyor... gözlerini kırpmadan bir adayı içinde çoluk çocuk farketmeksizin yok ediyor. Garp Coby gibi genç güçsüz bir adam sanki de... bunları görüp elinden bir şey gelmiyor gibi yazıyorsunuz. Adam yaşını başını almış... yıllarca bu oluşuma hizmet etmiş biri. Sesini de çıkarmamış hiç herif. Oğlu baş kaldırmış... Torunu korsan olmuş ama denizcilerden daha çok insan kurtarıyor. Bugüm bizim tayfa olmasaydı... Şu an Schi sistemi üzerinden bile hala insanlar ve ülkeleri istismar ediliyor olacaktı. Yani Garp efendinin Mf de dovüşmemesi yetmez... evet bir noktaya kadar adam bu işe gönlünü vermiş... o yüzden böyle yaptı dersiniz... ama bir noktadan sonra artık olay başka yere geliyor. Hadi Ace kendi yüzünden öyle oldu... peki Luffy ve Coby olayı ne olacak...? Ulan gözünün önünde torununu ve ögrencisini öldürüyorlardı. O saatten sonra kahramanlık denizcilik mi kalır...? Koy postayı... en kötü gider evladının yanında savaşırsın. O gün Wb korsanları bile... sırf Ace'in hatrına Luffy'i kurtarmak için canlarını ortaya koydu. O gün Garp'ın görünce... utanmadan mızmızlandığı Shanks geldi de... Herkesi kurtardı... savaşı bitirdi. Ace ve Wb'nin en azından güzelce gömülmesini sağladı. Garp'ı sevmemek için bahaneye gerek yok. Olanlar gayet belli. Asıl sevmek için bahane lazım benceee...:d
 
Ulan sırf Luffy'nin Ace'i kurtarma sevdası yüzünden Impel Down'dan çıkardığı yüzlerce kişilik insanlıktan çıkmış yaratığın dünyaya salınmasının verdiği zarar bile örnek verdiğiniz çoğu şeye bedeldir. Konuşturmayın beni şimdi burada. Ama Luffy iyi, Garp kötü, haklısınız.
 
Ulan sırf Luffy'nin Ace'i kurtarma sevdası yüzünden Impel Down'dan çıkardığı yüzlerce kişilik insanlıktan çıkmış yaratığın dünyaya salınmasının verdiği zarar bile örnek verdiğiniz çoğu şeye bedeldir. Konuşturmayın beni şimdi burada. Ama Luffy iyi, Garp kötü, haklısınız.
Akainu'yu öldürsün de iki şekil görelim ayağına olmasını bekledikleri şeyin tüm denizci oluşumunu bitirip piyasada ne kadar it köpek varsa ekmeklerine bal kaymak süreceğini düşünmeyen ya da bunu düşünmek istemeyen adamlara mı laf anlatmaya çalışıyorsun bana mı öyle geliyor olum?
 
Akainu'yu öldürsün de iki şekil görelim ayağına olmasını bekledikleri şeyin tüm denizci oluşumunu bitirip piyasada ne kadar it köpek varsa ekmeklerine bal kaymak süreceğini düşünmeyen ya da bunu düşünmek istemeyen adamlara mı laf anlatmaya çalışıyorsun bana mı öyle geliyor olum?
Kizaru sevmezsin ama sırf Sabaody’e gittiğinde 500 korsan postalamıştı Impel Down’a.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 19)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık