Bu arc ile birlikte şeytan meyveleri gizemi de son bulur diye düşünüyorum 

Pek çok gizem son bulmalı. Karşılarında ayaklı kütüphane var. Oda istediği gizemi açıklayabilir.Bu arc ile birlikte şeytan meyveleri gizemi de son bulur diye düşünüyorum![]()
Benim anlatmaya çalıştığım şey tam da buydu işte. Uyarlama yapıyor adam kendince , bazı tarihi olayları alıyor , bazen de dünya klasik masallarından alıntılar yapıp komikleştiriyor , bazen bunlarla kendince dalga geçiyor vesaire... Arkadaşın biri demiş ki bana ; ''Sanki ilk sen keşfetmişsin gibi anlatıyorsun bunları.'' tarzında bir şeyler yazmış. Hayır ben ilk benim söylediğimi iddia etmiyorum ki. Lakin ben bunları yazdığımda 10 küsür yıl önceydi ve çoğu kişi bunu kabul etmek istemeyip Oda nın tamamen özgün bir senaryo yazdığını düşünüyordu. Bildiğin taşlanmıştık yani o zamanlar. Şimdilerde buna sosyal medya linçi diyorlar galiba =) Halbuki Oda ya ve diğer mangakalara bir laf ettiğimiz yoktu. Sadece şunu diyoruz yani bu adamlar bu kadar hayran olunacak bir şey yapmıyorlar , biz de beğeniyoruz biz de takip ediyoruz ama tutupta adamı bir deha olarak görmüyoruz. Buna kızıyor çocuklar işte. Neyse büyüyünce geçer...Çalmış demem için başka bir serinin konusunu alıp kullanmış, senaryo çalmış falan olması lazım. Tarihi bir olayı biri kaleme alınca çalmak olmaz yorumlama olur misal. Oda mesela tarihi bir şeyi alıp kendince yorumlamış, ama bu pek övülecek bir durum değil.
Bilgi ve gizemler için şöyle tahminim.Pek çok gizem son bulmalı. Karşılarında ayaklı kütüphane var. Oda istediği gizemi açıklayabilir.
odanın enerjisi çizimlere gidiyor diyorsun ama çok kötü,estetik olmayan,anotomi bilgisi sıfır,ilkokuldan hallice çizimlerle mi? Bence hiç enerjisini harcamasın. Kubo bu herifden net daha çalışkan. Tek fark oda parayı daha çok seviyor.Karşılaştırma yapması zor. Oda'nın çoğu enerjisi çizimlere gidiyor. Bu Oda ile Tolkien kıyaslamasından çok kitap ile manga kıyaslaması. Kitaplar daha edebi geliyor. Bence yazması daha kolay. Eli daha serbest. Hayal gücünü daha iyi aktarabilir. Oda'nın hikayeyi aktarması çizimiyle sınırlı. Ha çizimlerin sınırı da çok açık ama çok vakit isteyen şeyler.
Üstündeki kıyafet ile yine geçmişinin dramının yapılıyor olması o kadar eğreti duruyor ki, anlatamam.Bölüm hoşuma gitti benim. Robin'in sümüklü sahnesi güzel çizilmişti.
Kubo'nun Oda'dan daha iyi çizdiği şey memedir hacı. Blewch genel anlamda portrelerden oluşan bir seri.odanın enerjisi çizimlere gidiyor diyorsun ama çok kötü,estetik olmayan,anotomi bilgisi sıfır,ilkokuldan hallice çizimlerle mi? Bence hiç enerjisini harcamasın. Kubo bu herifden net daha çalışkan. Tek fark oda parayı daha çok seviyor.
Benim en çok etkilendiğim hikayelerdendi robinin geçmişi şapkadan saulu çıkarması dinamiği bozuyor. Bunun gibi bir çok şey var zamanla hikayeyi ciddiye almamaya başlıyor insan.Üstündeki kıyafet ile yine geçmişinin dramının yapılıyor olması o kadar eğreti duruyor ki, anlatamam.