Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1066: Ohara’nın İradesi

Bölüm nasıldı?

  • İyi

    Kullanılan: 168 68.9%
  • Orta

    Kullanılan: 51 20.9%
  • Kötü

    Kullanılan: 25 10.2%

  • Kullanılan toplam oy
    244
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çalmış demem için başka bir serinin konusunu alıp kullanmış, senaryo çalmış falan olması lazım. Tarihi bir olayı biri kaleme alınca çalmak olmaz yorumlama olur misal. Oda mesela tarihi bir şeyi alıp kendince yorumlamış, ama bu pek övülecek bir durum değil.
Benim anlatmaya çalıştığım şey tam da buydu işte. Uyarlama yapıyor adam kendince , bazı tarihi olayları alıyor , bazen de dünya klasik masallarından alıntılar yapıp komikleştiriyor , bazen bunlarla kendince dalga geçiyor vesaire... Arkadaşın biri demiş ki bana ; ''Sanki ilk sen keşfetmişsin gibi anlatıyorsun bunları.'' tarzında bir şeyler yazmış. Hayır ben ilk benim söylediğimi iddia etmiyorum ki. Lakin ben bunları yazdığımda 10 küsür yıl önceydi ve çoğu kişi bunu kabul etmek istemeyip Oda nın tamamen özgün bir senaryo yazdığını düşünüyordu. Bildiğin taşlanmıştık yani o zamanlar. Şimdilerde buna sosyal medya linçi diyorlar galiba =) Halbuki Oda ya ve diğer mangakalara bir laf ettiğimiz yoktu. Sadece şunu diyoruz yani bu adamlar bu kadar hayran olunacak bir şey yapmıyorlar , biz de beğeniyoruz biz de takip ediyoruz ama tutupta adamı bir deha olarak görmüyoruz. Buna kızıyor çocuklar işte. Neyse büyüyünce geçer...
 
Pek çok gizem son bulmalı. Karşılarında ayaklı kütüphane var. Oda istediği gizemi açıklayabilir.
Bilgi ve gizemler için şöyle tahminim.

Raftel(malum) >elbaf > vegapunk

Vegapunk en fazla clover kadar biliyordur ve kendi bildiklerini de katarsak biraz daha fazlası. Kendi bildikleri fazla olmayabilir. Hükümet bilgi verebilecek bir örgüt degil ve dikkatlilerdir muhtemelen. Elbaf bundan tahminen daha fazlasidir. Sadece clover kitaplarindan tabiki ibaret degildir. En fazla yasayan ve tarihi olanlar onlar. Önemli bilgilerin oradan gelecegini düsünüyorum. Hatta Im'i bile anlatabilirler. Kalan herseyde asıl ve en önemli ada olan Raftel'de olacaktir.
 
Karşılaştırma yapması zor. Oda'nın çoğu enerjisi çizimlere gidiyor. Bu Oda ile Tolkien kıyaslamasından çok kitap ile manga kıyaslaması. Kitaplar daha edebi geliyor. Bence yazması daha kolay. Eli daha serbest. Hayal gücünü daha iyi aktarabilir. Oda'nın hikayeyi aktarması çizimiyle sınırlı. Ha çizimlerin sınırı da çok açık ama çok vakit isteyen şeyler.
odanın enerjisi çizimlere gidiyor diyorsun ama çok kötü,estetik olmayan,anotomi bilgisi sıfır,ilkokuldan hallice çizimlerle mi? Bence hiç enerjisini harcamasın. Kubo bu herifden net daha çalışkan. Tek fark oda parayı daha çok seviyor.
 
Bölümü çok beğendim, Saul detayını görmezden gelecek olsam ilerisi için umutlanabilirdim ama kendime bu kötülüğü yapmayacağım.

Bu bölüm bana içten içe şunu düşündürdü Bu arc tüm tayfayla alakalı flashback'ler, kendi hikayelerine eklemeler falan görsek iyi olurdu. Mesela bizim bilmediğimiz ama Zoro ile ustası arasında geçen bir konuşma tarzında ufak flashback'ler. Sonra tayfa kendini toplar Vega'dan yeni p.up'lar alır ve büyük savaşa yelken açardı....

Yok daha fazla olmuyor. Düşünemiyorum artık One Piece hakkında... Wano her şeyi tüketti..
 
Üstündeki kıyafet ile yine geçmişinin dramının yapılıyor olması o kadar eğreti duruyor ki, anlatamam.
Benim en çok etkilendiğim hikayelerdendi robinin geçmişi şapkadan saulu çıkarması dinamiği bozuyor. Bunun gibi bir çok şey var zamanla hikayeyi ciddiye almamaya başlıyor insan.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık