Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1066: Ohara’nın İradesi

Bölüm nasıldı?

  • İyi

    Kullanılan: 168 68.9%
  • Orta

    Kullanılan: 51 20.9%
  • Kötü

    Kullanılan: 25 10.2%

  • Kullanılan toplam oy
    244
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bölümü okurken aklıma geldi de Joy Boy'un "Kurtarıcı" olarak nitelendirilmesinin sebebi sakın Joy Boy'un 20 tane krallığı, Vegapunk'un bahsettiği krallığın elinden kurtarmış olması olmasın?

Yani Joy Boy ile bu 20 krallık,Vegapunk'un bahsettiği krallığa karşı birlikte savaşmışlardır.Ve bu 20 krallık Joy Boy sayesinde bu krallığı yok etmiştir.Sonrasındaysa bu 20 krallık Joy Boy'u "Kurtarıcı" olarak nitelendirmiştir.
@Roronoa Zoro olur mu dersin böyle birşey?
 
Karayip korsanları serisinde kraken var karasakal var uçan hollandalı var sonsuzluk çesmesi var mitoljiden tarihi olaydan esinlenilmiş telif hakkı olmadığı için yazarlar bunu kullaniyor
 
Tolkien ile Oda'yı özgünlükte karşılaştırsak tüm dünya Tolkien der olay bence sen ve benlik degil.


Tolkien güç yüzüğü dahil, lore'undaki birçok hikayeyi ve unsuru, farklı mit ve mitolojiden esinlenerek özgün bir evren yaratmışken; Oda'nın üzerine bir şey katmadan "esinlenerek" ucube bir evren yaratmıştır. Tolkien ve Oda'nın isimlerinin yan yana bile geçmemesi gerekiyor. Atatürk'le Apo'yu, Reteyi karşılaştırmak gibi bir şey bu.
 
Şimdi Ohara'nın arzusunu miras alanın Dragon olması kağıt üstünde kuvvetli bir ifade, bölüme de adını vermiş ama ben yine de Devrim Ordusu'nun One Piece'deki yeri hakkında ikna olmuş değilim. One Piece'deki en gereksiz iki konseptten biri olduğunu söylüyorum çok uzun zamandır (diğeri meyve uyanışı mevzusu). Evet, Dragon ve arzusunu miras aldığı Clover gibiler olmasa tarihi bu kadar irdeleyecek pek karakter yok ama büyük anlatıda bir yere oturmuyorlar. Yani One Piece dünyasında verilen mücadele özgür olma mücadelesi ve Luffy'nin de "Dünya'nın en özgür adamı" olma hedefini dile getirdiği örneklerde gözümüze sokulduğu üzere bu serinin özgürlük savaşçısı korsanlar, otoriteye karşı geliyorlar ve parçalanmış kültürler arasında köprü oluşturarak Dünya'yı bir nevi tekrar birleştiriyorlar. Bu anlatı içinde Devrim Ordusu'na bir yer bulmakta zorlanıyorum, Dragon'a sahne ışığı tutulan bu sayıda dahi Vegapunk gibi bağımsız hareket eden adamların eylemlerinin daha farklı değişkenler ortaya çıkardığını görüyoruz.

Bu arada göldeki kitapların denizcilerin umurunda olmaması pek gerçekçi gelmedi bana. Kuzan'ın gölün yüzeyini dondurup kitapların orada kalmasını sağlamış olabileceği fikri geldi aklıma, böyle bir şey çıkabilir. Zaten nihayetinde Saul'u da yaşatmayı ve özgür bırakmayı tercih etmiş. Acaba en başından beri Dragon'la beraber mi hareket ediyor?

Benim Tsukimi'nin Antik Krallık döneminde yaşadığı teorim doğrultusunda ya da aksi yönde bir şey çıkmadı şimdilik, bakalım beklemeye devam. Onun haricinde Vegapunk'ın birden fazla gerçek bilim insanından esinlenmiş olabileceğini konuşuyorduk, öyle de çıktı. Evet, yüz hatları direkt Einstein'ı anımsatıyor ama güncel halinde kafasına bir Newton elması detayı eklenmiş.

Finale biraz fazla apar topar gidiyoruz gibi geliyor, sonumuz hayır olsun.
Dragon, Ohara'dan önce de devrimci birisi. Bu bölümdeki tanıtımı da Özgürlük Savaşçılarının Lideri. Vegapunk da Dragon'un eylemlerinden bahsediyor ve sonuca ulaşmadığını söylüyor. Muhtemelen Dragon eskiden siyasi bir figür olarak hamle yapıyordu, seçimle veya iktidara bir şekilde ulaşmaya çalışarak yol izliyordu ancak Ohara ile birlikte işlerin kaba kuvvet dışında bir şekilde çözülemeyeceğini farkettiği an ordu kurmaya karar vermiş. Yani Ohara'da katliam oldu, o zaman devrim değil, Dragon'un motivasyonu daha eskilere dayanıyor, ne zaman açıklanırsa artık.

Luffy'nin özgürlüğü ile Goa krallığındaki çöp mahallesinde yaşayanların çektiği eziyet bir mi yahu, yapma etme. :) Devrim ordusuna yer bulamamanın nedeni, 200 bölümde bir defa isimlerinin ağız ucuyla zikredilmesinden dolayı olabilir. Korsanlar bireysel takılan, başkalarının hakkını gaspederek yaşayan yağmacılar, evet özgürler, evet otoriteye karşı geliyorlar ama halka zulmederek, bireysel olarak yapıyorlar bunu. Devrim ordusu ise halkı örgütleyerek gittiği yeri özgürleştiriyor. Çok farklı kulvardalar.

Kuzan'ın gölü dondurması söz konusu değil, çünkü Ohara'ya gelen denizciler gölün içinde kitap var deyip gidiyorlar, gölün donduğuna dair bir iz, emare yok. Kuzan basbayağı öldürmüş Saul'u, o tarihte Dragon'la birlik olmasına da hiç ihtimal vermiyorum. O zaman devrim ordusu daha kurulmamış, sonradan katılmış olabilir o ayrı. :)
 
Tolkien ile Oda'yı özgünlükte karşılaştırsak tüm dünya Tolkien der olay bence sen ve benlik degil.
Bir şeyin nasıl özgün olup olmadığına olan bakış açımız için sen ve benlik diyorum. Oda mı Tolkien mi daha özgün onu karşılaştırmıyorum. Ki bana kalsa bende Tolkien derim.
 
Bir çok kişi yunan mitolojisi üzerinden türlü türlü eserler ortaya çıkardı bu zamana kadar. Kimisi mitolojiden bir olaya beya karakterlere gönderme yaparak yaptı bu işi. Kimisi direkt mitoloji'deki olayları konu alarak pek te bir şey değiştirmeden hayata geçirdi. Hatta yunan mitolojisinde bile kendinen daha önce gelen mitolojilerden esnilendiği bir çok şey mevcut. Bence burda esinlenmekten ziyade ortaya çıkan şeyin ne kadar iyi ve keyif verdiğine bakılmalı.
 
Tolkien güç yüzüğü dahil, lore'undaki birçok hikayeyi ve unsuru, farklı mit ve mitolojiden esinlenerek özgün bir evren yaratmışken; Oda'nın üzerine bir şey katmadan "esinlenerek" ucube bir evren yaratmıştır. Tolkien ve Oda'nın isimlerinin yan yana bile geçmemesi gerekiyor. Atatürk'le Apo'yu, Reteyi karşılaştırmak gibi bir şey bu.
Birisinin yazdığı taslakların oğlu tarafından derlenerek 60 yıl içinde yayınlanması ile diğerinin haftalık olarak halka sunduğu ve değiştiremediği bir eser olması bu durumu etkilemiş olabilir mi sence?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık