Silah satıp, paraya çevirip Smile ürettiriyor ve ordusunu güçlendiriyor. Vegapunk elinde olsa bu süreç daha hızlı işlemez mi sence de? Adamın bilim insanlarına ilgisi olduğunu Ceasar ve Queen'den biliyoruz. Wano'dan ayrılan üç yolun birinde Vegapunk otururken, Kaido'nun hiçbir kaçırma girişiminde bulunmaması saçma geliyor. Belki denemiştir, sonuç alamamıştır. Ama hükümetle aram bozulmasın derdinde olduğunu hiç sanmıyorum.Kaido dediğin bunları arkasında bırakmamış olsaydı niye denizcilere silah satıyor ?. Adam yenilmeye yenmeye çok takılmıyor. Siz beni yakaladınız sizin kökünüzü kurutucam gibi bir algısıda yok. Bunlar bana deney yaptı bunlar beni idam etmeye çalıştı diye düşünmüyor adam keske idam başarı olsaydı kafasında.
Yenme ve yenilmeye inanılmaz takıntılı bir adam Kaido. İsteği şekilde olaylar gelişmezse kafayı yiyor. Kinci olduğunu Luffy'i "öldürdükten" sonra ki konuşmasından biliyoruz. Ailelerinize kadar öldürücem diyor Wanolulara. Hükümete karşı tavrı da aşağı yukarı aynıdır. Ayrıca destansı bir savaşta ölüm arayan birinin hapsedilip, başarılı bir idamı arzulayacağını düşünmüyorum. Aksine kinlenmesi için bir neden daha.