Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1055: Yeni Çağ

Bölüm Nasıldı?

  • İyi

    Kullanılan: 226 70.8%
  • Orta

    Kullanılan: 59 18.5%
  • Kötü

    Kullanılan: 34 10.7%

  • Kullanılan toplam oy
    319
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eleştiriler bence genel olarak doğru ancak Oda büyük bir yazar ama bir hatası var. Bence kendisinin kafasındaki esas hedef kitle hep 10-15 yaş arası. Bence en çok bu yaş aralığı tarafından takip edildiğini düşünüyor ki belki de öyledir gerçekten de bilmiyorum istatistikleri. Ancak 15 yaşındayken saran heyecan veren çoğu şey maalesef 30 yaşına gelince pek de öyle olmuyor. Eğer 15 yaşında bir capon veled olsaydım şu bölüme "ÖÖÖEAAAA SHANKSSSSSÖÖÖÖÖSAMAAAAAA" diye delirirdim belki ama artık değil. Ama Oda'nın da hedef aldığı kitle içinde değilim zaten.
Yaş aralığı hedef kitlesi edebi anlamda eserin işlenişinde önemli mi? evet ama onu kaliteli yapması veya yapmaması hususunda pek de öyle değil. üçük Kara balık, Şeker Portakalı yahut Aslanyürekli Kardeşler gibi eserler (ve hatta yer yer Narnia Günlükleri ile Hobbit kitapları) çocuk edeiyatı içerisinde yer alır. Bu onları ele alırken eleştirirken edebi kıstaslar pek de değişmez. Verilen mesaj hikayenin işlenişi ahlak gibi konular değişiklik gösterir. Mantık ve kurgu içerisinde hikayenin işleniş kuralları pek de değişmez, değişse de bir kurala bağlıdır.

Lakin One Piece uzun bir zamandır durum bu şekilde dğeil. Yaptım old düşüncesi hikaye işleniyor. Her bir hareket bir devinim olarak bir hikayenin başı ve son. Bu Kızıl Kızınlar o veya bu şekilde Kaido ile savaşmış kişiler ve hepsi olmasa da sağ çıkmışlar.Kaido ne? Bir yonko Shanks ne? Bir yonko güçlerinin eşit olmasa da yakın olması lazım. Bu hikaye işlenişi için sürekli bir şekilde karakterlerin harcanması hikaye tutarsızlığını oluşturmakta. Amiral ile yonkolar arasında büyük bir güç farkı olmamalı diy6e düşünüyorum. Kaido karşısında bir şeyler yapabilen karakterler Amiral karısında bir şeyler yapabilmeli. Yaptılar mı? Hayır.

Her şeyi geçtim Shanks gelince Aramaki'nin Shanks gelmiş ben de gideyim demesi kimse kusura bakamsın ama kaçması ile eşdeğerdir. Görevim ne olduğunu görmekti gibi bir ifadeyle kaçmasının üstünü örtebilirdi Oda. Ne yazık ki yapmadı. Kaç bölümdür gazladığı karakteri harcadı.

Peki ne için? Yeni filmi için. Yani Para için. Oda bir efsane olabilecekken kestane olmuş bir yazar olacak edebi anlamda. Hee başarıları var mı? Tabii ki. Onların ekmeğini edebi anlamda yiyecek ve anılacaktır. Enies Arc gibi bir efsane varken Oda'ya kötü yazar diyemeyiz ama parayı seçmiş, kolay yolu seçmiş bir yazar dememiz lazım ne yazık ki.

Biz kabul ettik de yabancılar kabul etmiyor :D
Doğru yolu bulacaklar.
 
Bir eski üçlü muhabbeti var ama bence çok doğru bir bakış açısı değil. Eskiden(2 yıl önce) amirallere posta koyacak, dövüşecek, ezilmeyecek adam sayısı yonkoular hariç bir elin parmağını geçmezken şimdi el-ayak parmaklarını birlikte saymak gerektirecek kadar çok. Öyle olunca yeni çıkan amiraller eskilere göre daha güçsüzmüş gibi görünüyor. Eski üçlü tövbe haşa ilah gibiydi iki sene önce. Ama haki çıktı mertlik bozuldu. Bu kadar haki kullanıcısı varken güçlü adam sayısı da artıyor ve amirallerin o dokunulmaz yanları yitip gidiyor.

Fujitora, MF Mihawk gibi yanlış değerlendirmelere tabi kalmış biri olmasına rağmen yine aynı Mihawk gibi profilinde zerre sıkıntı olmayan biri bana göre.

Ryokugyu'da ise Oda yanlış bir tanıtım sahnesi seçti. Diğer amirallerde tanıtım ve güç doğa olayları üzerineydi kişiler üzerine değil. Aokiji denizi dondurdu, Kizaru mangrov ağacını devirdi, Akainu buz kütlesini parçaladı, Fujitora meteor indirdi. Bakın bu örneklerin kişilerle hiç alakası yok. Ama Ryokugyu'da işin içine kişileri soktu ve o anda içine de etti olayın. King ve Queen'i olaya dahil edince millet uçtu kaçtı coştu. Sonra Shanks, Momo ve Yamato Ryokugyu'yu madara ikkakuya çevirince millet isyan ateşlerini yaktı. Olmaz kardeşim olmaz. King ve Queen olayı baştan hatalı demiştik. Millet kılıç-yonkou lobisine biat etse kütür kütür seri okuyacak ama yokkk. Ee biz napalım kardeşim daha napalim :bilmem:
 
Adaleti bozan kim korsanlar.Yonkoular kim korsanlar.En güçlü en büyük tehditler mi evet.O zaman neden en büyük tehditleri ortadan kaldırmıyorsun eyyy adalet savunucuları? Eşitsiniz ya hatta teknolojik olarak daha üstünsünüz vegapunk sayesinde.Neden yapmıyorsunuz? Cevap kurgu.Cidden komik :D
En büyük tehdit hiçbir zaman korsanlar veya yonkoular olmadi animeden ya devrimciler oldu ya da im samanin elinde bulunan wanted ilanının sahipleri vivi-luffy-bb-shiaroshi veyahut d. Ailesi ama hiçbir zaman yonkoular veya korsanları hükümetin veya denizcilerin gözünde en büyük en güçlü tehdit olmadi. 2 yonkou birleşiyor adamlar hareket bile etmiyor.
 
Uzun zamandır yorum yapmıyorum ama artık yapayım dedim. Bence luffy’nin katakuri’den sonra amiral indirip gelişmesi gerekiyordu ki yonkou indirebilmesi bi mantığa otursun.. şu son arc’ı yorum yapmaya değer bile göremedim… seriyi hızlıca bitirmek için böyle olayları hızlandırdı diyip çok önemsememeye çalışıyorum. Ama gelip burada amirale kaidou olsa gelmezdim yok shanks haki saldı kaçayım dedirtince bu yorumu yapmak zorunda hissettim… yonkou > amiral > sağ kol ise luffy arada bi amiral indirmeliydi son sözüm bu…
 
Ryo'nun kaido olsa gelmezdim demesi korkusundan değil gerek yok anlamında çünkü wano istedikleri gibi dünyaya kapalı kaos altıda kalmış bir ülke olarak devam edecekti ama kaido devrilince gelmek zorunda kaldı çünkü hükümet ve denizciler wanonun kapılarının açılmasını istemiyor.
 
Ryo'nun kaido olsa gelmezdim demesi korkusundan değil gerek yok anlamında çünkü wano istedikleri gibi dünyaya kapalı kaos altıda kalmış bir ülke olarak devam edecekti ama kaido devrilince gelmek zorunda kaldı çünkü hükümet ve denizciler wanonun kapılarının açılmasını istemiyor.
Wb bile korkuyor.Senin dandirik amiralin mı korkmayacak,
 
Net Doflamingo'ya yazar. :) Dof, Aokiji tehdit ettiğinde Smoker'a saldırmaya devam etmiş, Aokiji saldırdığında ise hiçbir hasar almadan çıkmış, restine rest ulan demişti. Ryo ise tehdit edildiği anda eller yukarı yaptı ve diz çöküp tövbe etti, saldırma girişiminde bile bulunamadı. :) Bir de Ryo Kaido olsa gelmezdim derken Dof Kaido'nun ortaklığını yapıyor. Dof > Ryo çok net yani, uzaydan baksan görülür. :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık