Koramiral ifadesi yok ama Teach ile pazarlığa onlardan birinin geleceği belli, Bonney'e karşı gemi isteniyor, gemi alacaklar. Akainu görünce de kaçıyorlar. İtiraz etmiyorlar mı böyle gemi ile yola çıkılır diye? Sıkılma var ama topuk Akainu'dan ötürü var. Shanksinkinden daha beter şekilde, tayfası ile çünkü adam. Marconun korkmadığı yer kısmı saçma, Bartonun korkmadığı Shanksten Aka niye korksun? Bunu neden savunuyorsun o halde?
İşte kaderinden kaçtı, o magma meyvesi Burgess'tayken KK olacaktı belki. Kaderini böyle tepmemeli.
Benim sana başta anlattığımı şimdi sen bana anlatıyorsun iyi öğrenmiş oldun sayemde. Pazarlık falan yok anlaşma yapılmış, ama yalan söylemişler siz orada bekleyin getireceğiz diye, beklemedikleri anda saldırmaktı planları. Denizciler saldırmak için önceden plan yapmış, ne diye denizcilere istediğini versin. Dediğim gibi Ace olayını da yanlış söyledin sana doğrusunu anlattım, Ace'den bile geri çekilmiş dövüşmek istememiş. Planları dahilinde hareket ediyor çünkü.
Gemileri San Juan yüzünden kırılıyor. Sanjuanı taşımak başlı başına bir dert, adam meyve kullanıcısı adaya çıkamıyor ada yanar halde çünkü, denizde de meyve kullanıcısı olduğu için hareketleri sınırlı. Orada o durumda dövüşseler, Sanjuanı kaçıramazlar muhtemelen Sanjuan ölürdü. Adam tayfasını düşünüyor, o halde dövüşse kazanır belki ama tayfasından Sanjuan vesaire ölebilir.
Tam tersine tayfası adama gidelim diye baskı yapmış, üstelik Sanjuandan ötürü dezavantajlılar, tayfası yüzünden yani. Anlaşmayı da zaten Sanjuan yüzünden yapmak zorunda kalıyor.
Barto Shanks ile karşı karşıya gelmiyor, asıl bu saçma, Barto Shanks ile karşı karşıya gelsin ondan sonra bunu söylersin. Öyle bir olay olmadı. Marco, Akainu'dan çekinmiyor, BB Sengoku+Garp'tan çekinmiyor, ancak Akainu'dan çekinecekmiş. Japon çevirmene sordum, BB geri çekilirken konuşmasında Aramaki veya Akainu gibi korktu mu diye, korku değil strateji diyor adam.
Magma meyvesiyle değil ne meyvesi alırsa alsın Burgess adamı KK yapmaz, şaka yapıyorsun sanırım. İyi bir tayfa elemanı, 4. veya 5.komutan olur Burgess, sağ kol bile değil. Sanjuanın ölme riski var, taşıyamıyorlar, sen orada oturup dövüşsün magma meyvesini alsın falan diyorsun. Adamlar Magellan'ın meyvesini çalmamış çok rahat alacağı halde, o dönem öyle tayfa için meyve çalma düşünceleri yok, bu da açıklandı. Tayfası tam tersine oradan gidelim içki alalım başka şeyler alalım derdinde, oturup denizcilerle dövüşmek gibi bir dertleri yok. BB WB'yi örnek alan birisi, WB de gereksiz yere denizcilerle dövüşmüyor geri çekiliyor, yanında Oden varken bile.