One Piece dünyasında bu dediklerinin kaçı işlendi de, Wano'da benzer bir şey görmeyi bekliyorsun?
Saydığın kişiler haricinde kimseyi görmedik, ama "ben Wano'dan gitmek istiyorum, ama gidemiyorum" ya da "Wano'ya girmek istiyorum, ama giremiyorum" diyen kimseyi de görmedik. Oden tekne kullanmayı bilse elli kere giderdi. Ace ve Koca Ana bilerek ve isteyerek adaya geldiler ve girdiler. Giriş-çıkış yasak, ama sallayan yok.
Benim söylediklerimin hangi tarafını yanlış görüyorsun henüz anlamadım. 800 Yıldır kapalı olan ülkede, iyi bir eğitimin yada shogun klanından değilsen dışarının var olduğunu bile bileceğini sanmıyorum yada bilenler için dışarısı dostane bir yer olarak öğretilmez. Wano arkın ilk bölümlerini büyük ihtimalle sen çevirdin, orda okulda dışarı ile ilgili kötülemeler dolu bir ders veriliyordu çocuklara.(yanlış hatırlamıyorsam)
ülkeler ve büyük adalardan başlamam gerekse
1. logetown; Doğu Mavinin son adası olduğundan granlina girmek isteyen insanların alışverişlerini yapacakları ada (dış ticaret) neredeyse tüm balık ürünleri olduğundan balık avcılığı ve yemek konusunda gelişmiş bir ada (meslekler) Korsanlar Kralının idam edildiği ada orayı görmek için gelen insanlar (turizim)
(diğerlerini uzun yazmayacağım üşendim)
2. Baroque works elemanlarının bulunduğu ada; adadan geçen gemileri soymak ve kendilerine katmak. (kabul edenleri)
3. Alabasta; Tarım, balıkçılık,hamam ve liman ticaretleri.
4. Jaya; korsan adası tamamen yaz beldesi gibi olan bir ada barlar ve konaklama.
5. skypya, turizim adası girişlerde ücret alınması, gördüğümüz ses kaydedici, darbe yansıtıcı benzeri deniz kabuklarını yapmaları ve din.
6. Water seven; balıkçılık, gemi üretimi ve tamiri, deniz treninden gelen seyahlar ve bol menüsüyle konaklamaları.
7. Amazon lily; avcılık ve korsanlık.
8. Sabodi; kendisine büyük logetown diyebiliriz +yaratık ticareti.
9. Balık adası; deniz altı tarım ve geçiş noktası açısından konaklama ve ticaret.
10. Dresrosa; turizim, tarım, silah ticareti(eskiden) ve eğlence yerleri (stadyum örnek verilebilir)
11. zou; wanonun şuanki halinden farksız dışa kapalı.
12. Bm adaları; her türlü malzemelerin üretildiği adalar topluluğu ve turizim yeri.
13. Wano; inşaat, silah üretimi ve tarım. Diğerlerinden farkı bunlar sadece Wano içinde dönüyor dışardan bir mal giriş çıkışı yok para birimi değersiz (bir kase erişte için küçükbir torba para verilmesi) bana bir yerden tanıdık geldi.
Bunlar aklıma gelenler.
Ayrıca konu bu değil Wano dışardan haber alamıyor ve veremiyor eğer dışarı açılmazda Dünya Hükümeti bunu değerlendirip ödülleri yükseltmeyebilir.