Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1049: Arzu Ettiğin Dünya

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 232 58.6%
  • Orta

    Kullanılan: 95 24.0%
  • Kötü

    Kullanılan: 69 17.4%

  • Kullanılan toplam oy
    396
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Korsanlar neden göz bandı takarlar?

Korsanların göz bandı takmalarının sebebi tek gözlerinin kör olması değildir (en azından çoğu durumda). Eski tahta gemilerin depo, küre, top, cephanelik gibi kısımlarının bulunduğu, güvertenin altındaki bölgeler çoğu zaman çok az ışık aldığı için çok karanlıktır. Acil bir durumda, su alma, saldırı gibi durumlarda bu bölgelere hızlıca girildiğinde karanlıkta önünü görebilmek için gözün en az 2-3 dakika alışması gerekmektedir ki o durumlarda bu hayati bir süredir. İşte böyle durumlarda tek gözü kapatan göz bandı bir gözden diğer göze geçirilir. Bandın altındaki göz zaten karanlıkta olduğu için alışık durumdadır ve geminin altında kalan karanlık kısımlardaki ışık seviyesine uyum sağlamayı dakikalardan saniyelere indirir.

One Piece evreninde garip bir şekilde sadece playstation oyunundaki Rokai isimli karakter dışında göz bandı takan bir karakter görmedik. X-Drake'in göz bandı gözünü kapatmaz. Eichiro Oda bu klişe korsan tiplemesinden kaçınmıştır. Buna rağmen tek gözü kapalı kılıç ustaları şiddetle ön plana çıkartılmışlardır. Belki de Oda, tek göz metaforunu farklı bir amaç için kullanmayı planlıyordur ki bununla ilgili de eğlenceli teoriler var.

Velhasıl, bu hafta leş gibi fake spoiler'lar dönüyor. Bölüm çıksa da rahatlasak
 
Bu bölüm kaido biter. Bi 7-8 bölüm sürebilir wano'dan ayrilmalari. O süre içinde dış dünya'ya giris de yapabilir. Her ne kadar wano'daki olaylar duyulunca tam bi karmaşa olacaksa da wano disinda da öyle olaylar bekliyorum. Olaylarin nasıl duyulacagi ise muamma. Drake mi, apoo mu yoksa başka biri mi? Hükümet bunu örtbas etmek isteyebilir.

Şimdiki problem kaido'lari kim götürecek denizciler mi geliyor yoksa gelen hükümet gemileri mi? Big mom'dan süpeliyim veletleri her ne kadar ise yaramaz ise de götürebilirler onu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık