Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1047 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1 yonko 3 amirali alırdan ve Zoro 2 3 arca anca Kata'yı alırdan sonra yeni bir efsane daha doğdu :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh:
Bak şimdi güzel kardeşim. Kaido'nun dövüştüğü adamları sana listeleyeceğim iyi bak.

Monkey D. Luffy: WCİ arcında en güçlü iki sağ koldan biri (bana göre Beckman'dan sonra gelir) olan Katakuri'yi yendi. Wano'ya zaten bir sağ kol seviye olarak geldi. Udon'da 10 gün boyunca eğitim yaptı ve Ryou Haki'yi öğrendi. Yani amiral seviyeye çıktı. Hani siz Zoro Haoshoku açınca amiral seviye olarak görüyorsunuz ya. Luffy Haoshoku'yu saldırılarında kullandığı zaman göğü yardığını düşünürsek amiral üstü - yonkou seviye bir hale geldi. Dövüş esnasında ilk bayılışına kadar amiral seviye olarak dövüştü. İlk Haoshoku'yu saldırılarında kullanmaya başladıktan sonra bir kez daha bayıldı. İki defa tek başına dövüştü. Uyanış halini hiç söylemeyeceğim.

Yamato: Çatıya çıkana kadar acaba bir sağ kol var mıdır diye düşünüyorduk!? Kaido'nun karşısına çıktığı o ilk anda Kaido'nun hibrid açtığını görünce anladık ki Yamato, sağ kolu tokatlarmış. Akazaya Dokuzlusu'na bile hibrid forma girmemişti. Saldırılarına Haoshoku Haki eklediğini görünce amiral ligi biri olduğunu anladık. Bir de Wano'nun koruyucu tanrısı Okuchi No Makami Mistik Zoan'ı yediğini de gördük. Çatıda Luffy'den sonraki en güçlü kişiydi. Luffy'nin aşağı düştüğü bir savaşta çatı beşlisinin tutmakta zorlandığı Kaido'yu tek başına tuttu. Çatıdan indikten sonra bile halen ayakta gayet de aktif bir biçimde mücadele etmeye devam ediyor. Diğerlerinin düştüğü ve kımıldamaya dermanının olmadığını da gördük.

Trafalgar Law: Zoro'nun, King ile kapıştığı bir ortamda Law ve Kid'in sağ kol üstü olduğunu söylemek hiç de yanlış olmaz bu ikilinin bize dövüşleri fazla gösterilmese de Luffy'le birlikte yeni çağın en tehlikeli ve güçlü iki kaptanı konumundalar. Zoro bu ikisinden sonra gelir. Kaido'ya karşı çatıda ne kadar dövüştü tam olarak bilmiyoruz ama iki Yonkou'ya karşı bayağı bir örselenmişlerdi off screen.

Eustass Kaptain Kid: Çatıda her ne kadar Zoro'nun ve Law'ın gerisinde kalsa da onun da yeni çağın en güçlü kaptanlarından olduğu ortada ve bayağı bir mücadele etmiş o da off screen olarak. Luffy ve Law'ın ardından yeni çağın en güçlü üç kaptan ondan biri olma yolunda oldukça iyi ilerliyor. Oda bize çatıda çok bir işlevini göstermese de Law gibi o da çatıya çıktığı zaman sağ kol üstü bir seviyedeydi.


Roronoa Zoro: Çatıda Luffy'den sonra en çok işlevi olan kişiydi. Aşağıya o yaralı haliyle indi ve King ile kafa kafaya kapıştı. King'den çok ağır bir hasar almadı. Yani buradan bile aşağı indiği zaman King seviyeye yakın olduğu yani sol kol sağ kol arası bir seviyedeydi.

Killer: Yukarıda gösterdiği performanstan sonra aşağıda Hawkins'i de indirdiğini gördük. Jack seviye ya da bir tık altı olduğunu düşünebiliriz. Drake'nin aşağı yukarı Who's Who seviye olduğunu düşünürsek Killer'in ondan daha iyi bir seviye olduğu ortada en azından görünen o.

Akazaya Dokuzlusu

Nekomamushi: Zou'da, Jack ile beş gün boyunca her gün 12 saat mücadele edebilecek kadar güçlüydü. Sulong formunda rahatlıkla sol kol seviyeye çıktığını söyleyebiliriz. Kaido'nun ejderha haline karşı alttan kedi pençesi attı saldırının şiddeti o kadar yüksek ki Kaido gibi devasa büyüklükteki bir ejderhanın kafası gökyüzüne ulaştı. Ryou Haki biliyor.

İnuarashi: Tıpkı Nekomamushi gibi o da Jack ile 5 gün boyunca kapışıyor ve Sulong formunda onun da Sol kol seviyeye çıktığı çok net. Çatı savaşında Kaido'ya bayağı bir hasar attı. Ryou Haki biliyor.

Denjiro: Seviyesi konusunda net bir bilgi sahibi değiliz ama Ashura'dan güçlü olduğunu varsayıyorum. Zoro'nun saldırılarını hiç zorlanmadan savuşturuyordu. Koca savaş gemisini bir kılıç darbesiyle ikiye böldü. Çatıda da Kaido'ya oldukça fazla hasar verdi. Ryou Haki kullanabiliyor.

Ashura Doji: Jack'ı biçip geçmesinden onun da en azından Yonkou üçüncü komutanı üstü olduğunu anlıyoruz. Ryou Haki biliyor.

Kawamatsu: Akazaya'lar içindeki en güçlü beşliden biri. Jack seviye ya da bir tık altıdır. Ryou Haki biliyor.

Kin'emon: Akazaya'ların lideri eğer zamanda yirmi yıl geleceğe atlamasalar muhtemelen en güçlüleri olabilirdi. Who's Who seviye veya Üstüdür. Ryou Haki biliyor.

İzou: Çatı savaşında Kaido'ya karşı mücadele etti. Seviyesinin tam olarak ne olduğunu kestiremiyorduk CP0 ajanlarının birini indirip diğerine de epeyi hasar atmıştı. Who's Who'dan aşağı kalır yanları olduğunu düşünmüyorum. Buna göre İzou'yu aşağı yukarı Who's Who üstü, Jack seviye altıdır ye da Jack seviyedir. Ryou Haki biliyor.

Raizo: Çatıda Kaido'ya en fazla hasar atanlardan biri olabilir. Aslında aklını kullanıp zamanında parşömenine yıldırımlar, magmalar, ateşler, bizler, sular koymuş olsa Kaido'yu sarmalar epeyi bir hasar atardı. Yine de Kaido'nun Borou Breath saldırısını iade etmesi bile meyvesinin daha işlevsel kullanılması halinde neler yapabileceğine bir kanıttır. Ryou Haki biliyor.

Kiku: En zayıfları olduğu halde bile Kaido'nun koluna kılıcı bir tarafından sokup diğer tarafından çıkarmıştı oldukça iyi mücadele etti. Black Maria seviye altı asla değildir. Ryou Haki biliyor.

Bu adamların zaten üç amiralden fazlası var. Kaido bu adamlarla ayrı ayrı savaşsa da bu kadar adama giden eforuyla üç amiralden fazlasıyla savaşmış gibi oldu. Sen Kaido'nun bedenindeki hasarın azlığına bakarak karşısındaki yere zayıf görüyorsun halbuki mesele adamın zırh gibi sağlam bir derisinin olmasından kaynaklanıyor. Akazaya Dokuzlusu sence aynı şekilde Shanks'ta zorlanır mıydı? Herifin derisi çok sağlam olduğu için çok fazla hasar atamadılar. WB'nin vücudu kolaylıkla hasar alıyordu. Sıradan basit denizciler bile kolaylıkla adama hasar atabiliyordu.

Ben Kaido'nun teke tekte üç amirali de indereceğini düşünüyorum.

Katakuri'yi alma mevzusuna da açıklık getirdim ama anlamak istediğin kadarını analayabiliyorsun galiba. Zoro'nun hasarı seride en iyilerden biri ancak hızı zayıf kalıyor. Hızı ancak hızlı rakipleri karşılayacak kadar saldırı esnasında o kadar hızlı değil. Çok değil Luffy'nin Gear 2 formundaki kadar bile hızlansa amiral liginde olur. Şu anda iki eksiği var. Birincisi Haki'si çok hızlı tükendiği için kılıçlarını karartması gerekiyor, bu sayede Haki'si daha uzun süre savaşmasını sağlayacaktır. İkincisi de hızı. Bunun için de iki üç arc geçmesi gerekecek dedim. En azından bir arc daha görmesi lazım. Sen bir karakterin hasarı iyiyse onu herkesten güçlü görüyorsun herhalde. Elizabello'nun "King Punch" saldırısı Yonkou devirecek kadar güçlü gözüyle bakılıyor. Ne yapalım şimdi Elizabello'yu serinin zirveleri arasına mı koyalım. Bir karakteri güçlü yapan şey One Piece'de birincisi fiziksel güç, ikincisi Haki'sinin yoğunluğu, üçüncüsü hızı, dördüncüsü de zekasıdır. Zoro'ya bakıyorsun fiziksel güç çok iyi, Haki yoğunluğu orta seviye, hız orta seviye, zeka desen bir kuşun ki kadar yok :D Bende diyorum ki Zoro'nun eksiklikleri var bu eksiklikleri de zamanla gidecek şeyler. Birincisi ve en önemlisi Haki'si. King'e karşı kullandı yere kapaklandı. Vücudundaki hasardan dolayı demeyin çünkü King'i yenip de yere düşünceye kadar acı çekmiyordu. Bal gibi de Haki'si tükendi. Kılıçlarını kararttığı vakit Haki'sini daha iyi kullanabilecek. Hız ve Kenbonshoku konusunda da Shiryu onu adam edecektir.
 
Kaido'nun lakabını tutarsız reis koydum, bakalım tutarsız reis gelecek hafta kendiyle çelişecek ne yapacak. Geçen bölüm beni yenecek kimse yok dediği için bu bölüm dayak yemesini bekliyordum, tutarsızlığı 2 bölüme sarkmış bu sefer.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 54)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık