Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1045 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Odanın garip mizacı var. yaşayan en güçlü yaratık ile dövüşüyor ana karakter ama korsan dövüşüne benzemiyor. Korsan dediğin sert vahşi olur en azından rakibine karşı böyle olmasını bekliyor insan ama yok . Luffy i izlerken hypelandigim anlar dövüşte ciddileştigi yerlerdi. Kaç bölüm geçmesine rağmen lucci ye bakışı efsane hala. Birde son bölüm de kaidoya bakışı 😀
İkisi arasında ki uçuruma bak.
Ben yaptım oldu demekle olmuyor işte insanlar bu seri büyüdü bağ kurdu.
 
Yamato savaşını gördük zaten. Aynı Yamato, Luffy'nin gök yarmasına gözünü fal taşı gibi açmış bakıyordu. Luffy onun üstüne baya savaşa devam etti. Denk savaşıyordu. Kaido, uzun zamandır böylesine başa baş bir savaşım olmadı dedi. Sonra 1042'ye kadar savaştılar. O bölüm siz Kaido dalga geçiyormuş umursamıyor bile atakları dediniz. Kaido zaten Luffy'i savaştığı diğer kişilerden çok daha üste koydu. Siz ise dalga geçiyor dediniz. Eee Luffy ile dalga geçiyorduysa herkesle geçmiştir ki bu bölüm ettiği söz ile Kaido'dan farklı şeyler daha gelecek gibi bir izlenim aldım.

Her ne kadar Luffy'nin gücü çok absürt de olsa Kaido'nun benzer güçleri var. Onun da Ejderi zikzak formuna giriyordu. Adayı uçuracak bulutları var. Tüm elemental güçlere sahip. Bitmeyen enerjisinin kaynağı da bu meyve gibi duruyor. Açılan hasarları çoktan iz olmuş. Şimdiki sözüyle bir de uyanış açarsa savaş nereye gidecek bilemeyiz.

Bu bölümki beni indirebilecek bir varlık yok demesi ondan beklentimi daha da yukarı çıkardı.
Luffy öldüğünde geriye kemikleri kalacak galiba :bilmem:
 
Bugün aklıma şöyle bir şey geldi. Bence bu Kaido uyanış gerçekleştiremeyecek. Çünkü bugüne kadar onu kalbi duracak noktaya kadar kimse getiremedi. Big mom da böyle. Aşırı güçlü oldukları için bugüne kadar kimse onları öldüremedi ve uyanış gerçekleştirmek için gerekli olan üç şarttan birini yerine getirememiş oldular. Bu şartlar Kral haki sahibi olmak meyve kullanımında zirveye ulaşmak ve ölmek. Bu şartlar yerine getirildiğinde meyve ruhu, bu gücü hak eden kişinin hayatta kalabilmesi için devreye giriyor ve kişi kendi zirvesine ulaşmış oluyor. Kaido'nun ölemediği için üzüntü duymasının nedeni de bu olabilir diye düşünüyorum. Peki bunun bir altyapısı var mı ? Yok tabii ki.

Şimdi şuraya kısa bir diyalog yazacağım bakalım ikna edici olabilecek mi ?
Croc: Bu yaratıkların meyvesi zorla uyandırılmış
Luffy: Meyve uyanışı ? O da ne ?
Croc: Birkaç fikrim var ama ikimiz de korsanız üstelik benim düşmanımsın. Neden sana söyleyeyim ? Ama beni dışarı çıkarmanın karşılığı olarak şu kadarını söyleyebilirim. Sen istedin diye meyven uyanmaz meyve uyanmak istediğinde kendisi uyanır. Sen buna ulaşabilecek biri misin yoksa değil misin gerisini yeni dünyada kendin öğren.

Mesela böyle bir şey konuşulmuş olsaydı öncesinde biz okurlar olarak uyanışın olduğu ilk sahnede ne oluyoruz demezdik. Kurgusu seneler öncesinde yapılmış derdik.
Sonrasında Luffy Dofflamingo ile yaptığı dövüşte Dofflamingo'dan şunu duyabilirdi.
''Bu, yalnızca kral haki sahibi olanların ortaya çıkarabileceği bir güç ''
Katakuri savaşında da şunu duyabilirdi
''Mochi meyvesini her anlamda mükemmelleştirdiğim için bu yetenek bana bahşedildi''
Böylece luffy üç gereklilikten ikisini birini doğuştan gelen özelliği ile diğerini de kendi çabasıyla geliştirmesi sonucunda yerine getirmiş olacaktı. Sonuncusun ise farkında olmayacaktı bir nevi ödül almış olacaktı bugüne kadar ki emekleri karşılığında.

Fakat böyle olmadı herhangi bir şekilde düşünülmedi bile. Düşünülmediği Gorosei'in saçmalamalarından da belli zaten. Bugüne kadar en zirvede görülen adamların serinin en gerizekalı adamlarına dönüştü. Meyve bir anda dünyanın en önemli meyvesi haline geldi hem de zerre gerekliliği yokken. Yani bu uyanış lastik meyvesinin uyanışı olsaydı ve bu denli de anormal güç sağlamasaydı kim hayal kırıklığına uğrardı ? İçimizde luffy uyanış gerçekleştirmez Luffy Joyboy'un iradesini taşımayacak diyen bir kişi bile çıkabilir mi ? Hepimiz bunu biliyoruz ve bile bile okuyoruz. Serinin finalinde Luffy tabii ki korsanlar kralı olacak tabii ki joyboyun yerine getiremediği sözü yerine getirecek balıkadamları yeryüzünde yaşayabilecek noktaya getirecek gökyüzü insanlarını yere indirecek bunları biliyoruz. Biliyoruz ama mantıklı şekilde nasıl olacak onu merak ediyoruz ve bu merakı bizde oluşturan da yine kendisi. Peki bunların olması için Luffy'yi geçmişte yaşayan kişinin aynısı yapmaya gerek var mıydı ? Luffy sadece lastik meyvesini uyandırsaydı bile belki güncelde bunu yapabilmeş 3-5 adamdan biri olacaktı. Yani yine fazlasıyla nadir bir durumu temsil ediyor olacaktı. Fakat yazar Luffy'yi özel göstermek için rezil bir yola girdi ve karaktere ait her şeyi mahvetti. Daha dün mizu luffy'ye kahkaha atmış ben şu bölümü yüzümde öfkeyle okudum. Aynı şey değil çünkü Luffy artık aynı Luffy değil. Adamı tanrı yapıp ehehe ben tanrı değilim Luffy'yim goygoyun midemi bulandırıyor çünkü artık.

Edit: Olmuş gibi yazmışım henüz olmadı ama böyle çıkacak diye düşünüyorum uyanış mevzusunun
 
Zoro'da da her an bir pislik çıkabilir. Hem zaten adam Luffy'den başkasına dövüş yazmıyor ki.
Valla öyle doğru diyorsun. Zaten bu saatten sonra hiçbir karaktere yeteri değeri vermeyecektir. Luffy'nin olduğu bir arc'ta herkes onun gölgesinde kalacak. Küçük bir ihtimal Mihawk, Shanks ve Dragon'u düzgün işleyebilir. Geri kalanı umrunda olmaz adamın.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık