Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1045: Sonraki Seviye

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 171 32.3%
  • Orta

    Kullanılan: 71 13.4%
  • Kötü

    Kullanılan: 288 54.3%

  • Kullanılan toplam oy
    530
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oda bu bölümü çizerken fazlasıyla eğlenmiş bence. biz eğlenmedik ama Oda'nın çizerken nasıl keyif aldığı belli.
 
Meyveyi çözdüm artık zevkle izleyebilirsiniz. Zoan uyanış dönüşümü silahlanma ve kral hakiyi aynı anda ortaya çıkardığından beyaz ışıklı görünüm kazanıyor, etrafını lastiğe dönüştürüp içlerinden geçmesi ise nikanın özelliği olduğu için Paramecia ile karıştırılıyor, yağdırın beğenileri
 
Meyveyi çözdüm artık zevkle izleyebilirsiniz. Zoan uyanış dönüşümü silahlanma ve kral hakiyi aynı anda ortaya çıkardığından beyaz ışıklı görünüm kazanıyor, etrafını lastiğe dönüştürüp içlerinden geçmesi ise nikanın özelliği olduğu için Paramecia ile karıştırılıyor, yağdırın beğenileri
Genede zevkle okunmaz çizimlerden dolayı....
 
Luffy bu formunda kendini komple lastik yapıyor kafasından sopalar geçiyor delikli. Hiç bir dame işlemiyor veya ateş yanıcı madde işlemiyor. Kaido ejderha formunda luffy ısırıyor delinmiyor.
Yani bildiğin ölümsüz mode açıldı tek yediği saldırının daha sertini vurdu kaido adam kalktı güle oynaya dalıyor. Anlamadık yani nasıl bir güç 2cisi kaido ya vurduğunda kafasının içinden kolumu geçti ?
 
Bana kalırsa bu dövüş özelinde sorun Luffy'nin meyvesinin uyanış formuyla beraber özgürce istediği her formu alabilmesi değil, bunu yansıtmak için kullanılan görsel dilde de büyük oranda bir problem yok. Gelgelelim One Piece 25 yılın ardından bu noktada ne meta mesaj kaldırabilecek bir seri ne de kendi gerçekliğini kırabilecek durumda. Yani Kaido'nun resimli kitap yorumu veya Luffy'nin kolunun Kaido'nun kafasının içinden geçip gitmesi gibi örnekler okurun suspension of disbelief'ini fazla zorluyor, One Piece'in girmemesi gereken bir bölge bu. Yani şaka amaçlı önemsiz bir anda Luffy ve Brook'un süt içerek kemiklerini iyileştirmeleri dahi dikkatimizi çekip aklımızda kalmaya devam ediyorken böyle örneklerin bu yoğunlukta art arda gelmesi büyük hata bence.

Dövüşün görsel sunumunun ötesinde şu iki sayıda olanların serinin genel gidişatına etkisine gelirsek zaten Oden'in öyküsünden beri iyice ayyuka çıkan kehanet ve beraberinde getirdiği kadercilik temasından çok rahatsız olduğumu uzun zamandır yazıyorum. Bu seri özünde karakterlerin hayallerini merkeze alan bir temadaydı ve bu hayallerine ulaşarak gerçekten özgür hissedebilmek için yapabileceklerinin sınırı olmayan karakterler içeriyordu. Ama işte o flashback sayılarında Roger ve Oden gibi bu anlamda en heyecan verici kişiler olarak sunulan iki karakterin kaderlerine boyun eğdiklerini ve belli bir zaman çizelgesi içeren bir kehanete karşı mağlubiyeti kabullendiklerini gördük. Oda'nın yapıp yapabileceği en büyük hataydı bu ve o noktadan sonra da korktuğumuz şekilde hızlıca bu Nika meyvesi işine kadar yuvarlanarak geldik.

"Zaten böyle olacaktı, ne bekliyordunuz?" minvalindeki yorumlara asla katılmıyorum. One Piece böyle bir seri değildi. D.'nin kurulu nizam için önemli bir tehdit olduğunu biliyorduk ama bu tehdidin gerçekleşmesi bize belirli bir zaman çizelgesinin takibi olarak yansıtılmamıştı. Daha ziyade tanrıların düşmanı doğal bir fenomen gibi hissettiriyordu. Roger'ın son adayı işaret ederek önünü açtığı, ardındansa Newgate'in artık olmadığı bir Yeni Dünya döneminde Luffy, Law ve Kid gibi D.'lerin kaderin cilvesiyle bir araya gelip aynı Law'un planladığı gibi uzun zamandır kurulu olan düzenin çarklarını kırarak kartopu etkisiyle Dünya'yı geri dönülmez bir yola soktukları bir senaryo da okuyabilirdik pekala. Kehanetlere, 800 yıldır kaçan aşırı özel meyvelere falan ihtiyacı yoktu bu kurgunun. Luffy bir şeyleri başardıkça zaten geçmişteki bazı figürlerle, kavramlarla paralellikler hissedilecekti ve bunlar günümüzdeki olaylarda sembolize edilecekti. Bu şekilde bir anlatıyla tümüyle üst üste binen kader çizgilerini takip etmek aynı şeyler değiller. Bazı arkadaşlar bunu görmek istemiyor.
 
bazı arkadaşlar cartoon force falan kızıyorlar iyi hoş ama bu bir dark souls cizgi romani degil zaten arkadaslar. cake island cizildi bu seride. gear 3 cartoon force un zaten tillahiydi bi sekilli sukullu cizdi diye gear 4 laf yemedi tabi .d düzenleyip düzenleyip duruyorum. gear 3 bitince çocuğa dönmesi falan :D arkadaşlar bakın bu bir manga :D beelzebub ve tower of god okuyanlar için çok ciddi bir manga hemde

bu arada luffy korsanlar krali neden olmak istedigini anlatirken istedigi her seyi yapmak istedigi icin istedigini soylemisti yanlis hatirlamiyorsam. alin size goda meyvesini en değişken sekilde verdi. istedigini yapabildigi meyve .d he deyin gecin
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu haftaki bölüm GEAR 5 in defansif yönü ile alakalı idi. Haftaya yıkıcı saldırı gücünü umarım görürüz ümitliyim. Kim bilir belkide Meyve, Luffy ile konuşmaya başlar ve "hayvan gibi şıy yapıyorsun düzgün kullan" diye bir nevi ona rehber olur belki.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 20)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık