Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1045: Sonraki Seviye

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 171 32.3%
  • Orta

    Kullanılan: 71 13.4%
  • Kötü

    Kullanılan: 288 54.3%

  • Kullanılan toplam oy
    530
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bütün bölüm boyunca " Ne okuyorum ben ya" modunda takıldım. Niye böyle bir savaş var keşke Lufy dört kere daha düşseydi de bu savaş yaşanmasaydı, bu meyve ortaya çıkmasaydı 15 yaşındaki çocukların benden değilmiş, karım beni aldatmış gibi hissediyorum
 
Burada tam olarak bitmiş bir "sonuç" kısmı yok. Şu an herşey dediğin gibi boka sarabilir ya da sarmayabilir. Teknik olarak ise adamın başardıklarını gördüm ve övdüm. Olayın gidişatı "mükemmel, harika!" diye bir kanıya varmadım. Çünkü ortada Wano ve Kaido fight'ı hâlâ devam ediyor.

Bak sana adamın sana iletmek istediği mesajları anlatayım; ortalıkta sahibine mükemmel bir derecede özgürlük veren bir meyve var. Luffy'nin Korsanlar Kralı olmaktaki tüm motivesi de denizlerin en özgür adamı olmaktı. Yani bu meyve Joyboy'u tanımlayan meyvenin ta kendisi. Şimdi Oda bu özgürlüğü sana " dünyanın en saçma meyvesi" konseptinde sunuyor. Bu meyve neden saçma ? Çünkü, mantıksız ve olduğu dünyanın kurallarını "absürt" bir şekilde gerçekliğini büktüğü; öyle ki lastik meyvesi doğası gereği bükülen bir yapıya da sahip olduğunu fark ediyoruz. Aynı şekilde bu meyve ciddiyetten uzak bir yapıya sahip. İşte tam bu sırada biz okuyucular bu ciddiyetten uzak "saçma" dövüşe bu soruyla Oda'ya geliyoruz: " Bu saçma meyve neden var ?" Seni güldürmüyor, savaş Loney Toons havasına girdi ve bundan memnun değilim. Eee bu adam neyi amaçlıyor ? Bu bölümün amacı neydi ? Luffy'nin bu yeni hâli; Luffy'nin hayatında nasıl etki edecek ? Sorularına geliyoruz. Ortalıkta daha yeni ortaya çıkan gelişme var ve bunun sonucunu bende senin gibi merak ediyorum.
Boka sarıp sarmadığına karar vermek için bitmiş* olmasını mı beklemek lazım. Bu nasıl bir yaklaşım böyle? Büyük resme mi bakmamız lazım illa. Geçiniz.

1000 bölümlük evren kurallarını götünden uydurduğu bir meyva ile büküyor adam. Bak Deniz meyvasından bahsedilirdi eskiden beri. Bu meyva bile hala evrenin kurallarına karşı bir eylem barındırmıyor. Üstelik bu kuralları büktürdüğü meyveyi de sıfırdan işlemedi. 1042 bölüm boyunca gördük biz. Meyvanın ilk iki gearını anime filminde filler olsa bile işlediler:D Nedir bu kendini kandırma sevdası?
 
İşin asıl üzücü tarafı, ilerleyen bölümlerde de ara ara bu saçmalıkları görmek zorunda kalacağız. Luffy'nin düşmanı kim olursa olsun, rezil rüsva olacak. Luffy bile rezil rüsva oluyor şu durumda. Umarım olabildiğince az görürüz bu formu.
Belki ileride kontrol altına alır diyeceğim ama sanmıyorum maalesef. Oda bu fikri sevmiş gibi duruyor ve fanlarla en azından geneliyle etkileşimi çok iyi birisi olduğunu düşünmüyorum.

Luffy'i Luffy yapan şey genelde troll ve geyik bir karakter olmasına rağmen gerektiği yerde ciddileşmesini bilmesiydi. Şimdi dövüşlerin en zirve olması gereken zamanlarda trolle bağlayacak.

Aslında bu tür kişilik değiştiren saklı ikinci güç nanesi kullanılır. Ama genelde diğer güç daha bir karanlıktır, saykodur(Naruto Kyuubi, JJK'ki olay, tamam biliyorum aynı şey değil ama kişiliğin değişmesi yönü benzer ne olursa olsun). Ancak burada tersten gidilerek daha komik daha eğlenceli hale gelmiş. Eğer bu özellik başka bir karakterde ortaya çıksa farklı ve güzel düşünce olmuş der beğenebilirdim. Luffy'de en başlarda da olsa işlenmesine bağlı olarak sarabilirdi. Ama 1000 bölüm geçtikten sonra bu değişiklik iyi olmadı. Biz seri biraz daha karanlık hale gelsin diye beklerken bu nedir yahu? Balıkadam hariç ts sonrasının çoğu kişinin aksine daha karanlık olduğunu düşünüyorum. Ama bu olmadı hiçbir şekilde.


Hani formun çocukça durmasını geçtim olm bu Luffy değil yahu. Luffy Kaido dövecek BB dövecek belki İmu dövecek. Ama bu değişim yüzünden Luffy yapmış gibi hissedemeyeceğiz. Luffy dediğin kişilikti, isyandı, tepkiydi, karizmanın şekil bulmuş haliydi. İradenin anlamıydı. En güçlü halinde kişiliğini değiştirecektiysen neden Luffy'i izlettin bize?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 19)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık