İşin asıl üzücü tarafı, ilerleyen bölümlerde de ara ara bu saçmalıkları görmek zorunda kalacağız. Luffy'nin düşmanı kim olursa olsun, rezil rüsva olacak. Luffy bile rezil rüsva oluyor şu durumda. Umarım olabildiğince az görürüz bu formu.
Belki ileride kontrol altına alır diyeceğim ama sanmıyorum maalesef. Oda bu fikri sevmiş gibi duruyor ve fanlarla en azından geneliyle etkileşimi çok iyi birisi olduğunu düşünmüyorum.
Luffy'i Luffy yapan şey genelde troll ve geyik bir karakter olmasına rağmen gerektiği yerde ciddileşmesini bilmesiydi. Şimdi dövüşlerin en zirve olması gereken zamanlarda trolle bağlayacak.
Aslında bu tür kişilik değiştiren saklı ikinci güç nanesi kullanılır. Ama genelde diğer güç daha bir karanlıktır, saykodur(Naruto Kyuubi, JJK'ki olay, tamam biliyorum aynı şey değil ama kişiliğin değişmesi yönü benzer ne olursa olsun). Ancak burada tersten gidilerek daha komik daha eğlenceli hale gelmiş. Eğer bu özellik başka bir karakterde ortaya çıksa farklı ve güzel düşünce olmuş der beğenebilirdim. Luffy'de en başlarda da olsa işlenmesine bağlı olarak sarabilirdi. Ama 1000 bölüm geçtikten sonra bu değişiklik iyi olmadı. Biz seri biraz daha karanlık hale gelsin diye beklerken bu nedir yahu? Balıkadam hariç ts sonrasının çoğu kişinin aksine daha karanlık olduğunu düşünüyorum. Ama bu olmadı hiçbir şekilde.
Hani formun çocukça durmasını geçtim olm bu Luffy değil yahu. Luffy Kaido dövecek BB dövecek belki İmu dövecek. Ama bu değişim yüzünden Luffy yapmış gibi hissedemeyeceğiz. Luffy dediğin kişilikti, isyandı, tepkiydi, karizmanın şekil bulmuş haliydi. İradenin anlamıydı. En güçlü halinde kişiliğini değiştirecektiysen neden Luffy'i izlettin bize?