Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1044. Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Donanma Ace'i öldürüyor, ateş meyvesi Doflamingo'nun eline geçiyor. O da gidip turnuva düzenliyor, en güçlüye vereceğim meyveyi diyor. Donanma'nın infaz ettiği korsanın meyvesi Kaido'nun eline geçiyor yani bir manada. Bu imparatorların eli her yere uzanıyor, Jaya'ya kadar gidiyor Kaido'nun hiyerarşisi. Adamın astı, yeraltı dünyasını yönetiyor. Donanmaya ajan olarak koramiral sokuyor, koskoca bir karargâhı eline geçiriyor.

Beyazsakal'ın kocaman bir müttefik ordusu var, tümen komutanı Grand Line'ın başına gidip istediği gibi gezebiliyor keyfince. Grand Line'da ilerleyen her korsanın mutlaka geçmesi gereken Balıkadam Adası önce Beyazsakal'ın, sonra Koca Ana'nın yönetimine geçti.

Koca Ana'nı çay partisine gelen misafirlerden bile anlaşılıyor ne kadar geniş bir çevresi olduğu. Şıp diye Sanji'nin Doğu Mavi'deki küçük restoran ve onun sahibiyle bağlantısını buluyor.

Shanks'in filosunu bilmiyoruz ama adam rastgele adalara demir atıyor. Nerede olacağını bilemiyorsun.

Savaş Lordları da boru değil bu konuda. Mihawk, da Shanks gibi dolaşıyor, Doğu Mavi'ye kadar gidiyor isterse. Crocodile da binlerce kişilik bir topluluk yaratmıştı, Grand Line'ın başındaki adaları kontrol edebiliyordu istediğinde mesela. Calm Belt'te Donanma dışında dolaşabilen sayılı kişilerden biri Hancock.

Dağılan Roger korsanları var, biri Grand Line'ın girişinde, öteki Grand Line'ın göbeğinde ve her korsanın geçtiği bir adada, Hükümet de bunu biliyor. Devrimcilerin de eli her yere ulaşıyor.

Bu adamlar denizin her yerinde. Meyvenin bunların eline bir şekilde geçme riskini alarak uyandırmasına ihtimal bile vermediğin güçsüz bir çaylağı öldürür müydün Hükümet'in yerinde olsan? 800 yıldır uyandırılmamış deniyor, Luffy'nin uyandırması imkânsız falan onlara göre. Ama madem öyle bir ihtimal var, güçsüz bir çaylakta mı kalsa daha mantıklı yoksa denizin en tecrübeli, en güçlü, bazıları meyvelerini uyandırmış korsanlarına mı geçsin, belki onlar uyandıracak.

Bunları Alabasta ve oraya kadarki durumlar için söylüyorum. Oradan sonra zaten Skypiea'ya gidiyor, orada denizci falan yok. Sonra da Water 7 Saga başlıyor.

Enies Lobby olayına kadar her korsan gibi davranıldı Luffy'e, Grand Line'ın başındaki Donanma karargâhların ilgilenemeyeceği olağanüstü bir gücü yoktu. Enies Lobby olayından sonra da yeterince üstüne gidildi zaten. Bir çaylağın gücünün çok üstünde olan Savaş Çağrısı gönderildi, geminin dile gelmesiyle kurtuldular. Sonraki adada Kuma bindi tepelerine, Zoro'nun hareketinden sonra insafa geldi de bıraktı. Devrimciydi zaten de Hükümet'in haberi yoktu. Sonraki adada Kizaru, Sentomaru ve Pacifista ordusu vardı karşılarında. Rayleigh ve Kuma kurtardı yine. Hükümet salıvermiş değil yani Luffy'i, tayfa çok şanslı sadece. Erkeklerin öldürüldüğü, başında erkek düşmanı bir Savaş Lordu'nun olduğu, küçük çocuğun bile haki bildiği adaya düşüp tüm adayı müttefiği yaptı adam. 2 yıl Hükümet'ten uzakta gizlendi zaten. Sonra ortaya çıktığında yine Rayleigh bir anlamda kurtardı. Balıkadam ve Punk Hazard'da Donanma yoktu. Dressora'da ölüm emri kondu başına, Fujitora zar sonucuna göre kaç gün öldürmemeye karar verdi. Amiralin öldüremeyeceği bir seviyede miydi yoksa Luffy? Sonra yine Donanma'nın olmadığı Zou, Tüm Kek Adası ve Wano'ya gitti.

Wano'da, meyveyi uyandıracağı fark edildi, derhal Kaido'dan bile öncelikli olarak öldürülmesine karar verildi. Bu raddeden sonra zaten sağ kol hatta amiral ayarında birinin eline geçse bile Hükümet için daha avantajlı bir durum olacaktı. Adam, Kaido ile denk dövüşüyor ve meyvesini uyandıracak. Hükümet ajanı görevinde başarılı da oldu zaten, Luffy öldü. Sonra yeniden canlandı meyve gücüyle.

Şimdi diyeceksin ki tamam öldürmesinler ama amiral gönderip yakalasaydılar Alabasta'ya kadar falan. Bildiğin gibi amiraller Donanma'nın en büyük savaş gücü, Savaş Çağrısı kullanıldığında bile görevlendirilmiyor adamlar. Koskoca bir ada yok edilecek, Poneglifleri çözmüş bir dolu bilim insanı var belki de Kayıp Yüzyıl ile ilgili bilgiler sızacak ama oraya bile koramirallerin ve CP9'nın gitmesini yeterli buluyorlar. Çünkü gerektiğinden fazla kaynak harcamak gereksiz. Luffy için de geçerli bu. Bir yandan korsanlarla, bir yandan devrimcilerle, muhtemel teröristlerle uğraşıyor adamlar, en büyük savaş gücünü 800 yıldır uyandırılmamış bir meyveyi yemiş bir çaylak için göndermezler. Amiral değil de koramiral gönderselerdi diyeceksen Enies Lobby'de, hâlâ çaylağın tekiyken sürüsünü gönderdiler zaten.

Luffy için şu ana kadar seviyesinin üstünde adamlar yakalanması/öldürülmesi için görevlendirildi hep zaten, bir şekilde şans eseri kurtuldu. Öldüğünde bile kurtuldu. Bu bağlamda Hükümet'i o kadar sorumsuz bulmuyorum ben. Tehlikeyi yeterince hesaplayamadılar, orası doğru. Birkaç kere ellerinden kaçtığından dolayı daha fazlasını göndermeleri gerekirdi ama amiralden daha fazla ne gönderebilirsin ki?
Kıçı kırık Burgess bile Luffy'nin meyvesini çalabileceğinden eminken, Dünya Hükümeti'nin bunu yapamayacağını söylemek (bu adamların elinde sıfırdan Şeytan Meyvesi üretebilen biri var, dikkatini çekerim) bahane aramaktır. Buradaki senaryo boşluğunu hiçbir açıklama kapatamaz. Çünkü bu olay önceden düşünülmemiş, göz göre göre retcon yapıldı.

Beş para etmez Dünya Asilleri'ne vuranlara Amiral gidiyor, ama Dünya Hükümeti'nin sonunu getirebilecek potansiyele sahip bir tehlikeye "Amiral mi göndersinler" şeklinde bir açıklama yapıyorsun. Bunu mantıklı bir şekilde izah edemezsin bana, kimse edemez. Ben bu seriyi yıllardır okuyorum, bu konu özelinde düşünülebilecek her şeyi saatlerdir düşünüyorum, ama bana mantıklı gelebilecek bir cevap bulamadım.
 
Ulan oda adam gibi çizim yap lunaparka çevirdin seriyi luffy tamam uyanış açsın ama kaidouyu ne hale soktun daha düzgün bi döğüş sahneleri bekliyoruz.
 
Kafa buluyoz, eğleniyoz ama ben üzgünüm. İsterdim ki Luffy meyveden ya da harici etkenlerden bağımsız olarak içindeki cevher sayesinde Joy Boy olsun, nesilden nesile aktarılan D.'nin iradesi bunun için fazlasıyla yeterliydi ama yok Oda'nın zorlama hikayeciliği malesef seriinin içine etti.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 143)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık