Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1044. Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kafada bir sürü soru işareti kralların bakışı falan haki önemli olduğunu düşünüyorduk sonra oda meyveler daha önemli çünkü siz meyveler hakkında hiç bir şey bilmiyorsunuz istediğim gibi sallarım nasıl olsa minareyi çalan kılıfını uydurur demiş
 
Geri kalan yazdıklarına katılıyorum lakin burası bana hala makul gelmiyor. Eğer baştan beri aklında olsaydı MF'de gösterildiğinde basit bir panel yeterdi. Mesela, 2 yıllık araya girmeden önce, 5 ihtiyardan biri "meyve için harekete geçmeli miyiz?" , öteki, "onun nerede olduğunu bilmiyoruz" . Bu hem kimden hangi meyveden bahsettiklerini belirtmeme itibariyle hem de ileride olacak sanki sonradan karar verilmiş bir hamle görünümünü ortadan kaldırırdı. Bu yüzden Oda kötü bir yazar. Bunu şu konuda da yazdım:

Oda bazı şeyleri belirmiyor ya aklına gelmiyor ya da sonradan karar veriyor ama bu kötü bir yazarlığın işareti.
Kesinlikle.
 
Adamlar göz yangınımızı geciktirmek için spoilera bakmayın demişler de biz anlamamışız. Ah, ettiğim küfürler yüreğimde kora döndü...
 
Joy Boy, pardon Nika, yok yok Luffy Kaido'ya karşı ezici bir üstünlük ele geçirmiş, şu aşamada öyle görünüyor. Ejderha değil, kertenkele sanki :d

Her neyse, bu kadar güç farkı normal değil, kapanması gerekiyor ki Wano'daki savaşın büyüklüğüne gölge düşmesin. Şu ana kadarki savaş, kehanetlerde anlatılan, 20 yıl sonra gerçekleşmesi beklenen o denizleri yaracak büyüklükteki savaş değilse ki değil, Joy Boy'un karşısına daha güçlü bir rakip çıkmak zorunda. Bu Kaido'mu olur, denizcilerden birimi yoksa Mama geri döner fusion mu yaparlar bilmiyorum ama büyük bir güç şart.

Belki de hiç biri olmaz Nika ara vermeden hükumete saldırır, bilmiyom :D
Ya reyis bırak düşsün lanet olsun kaido ya da wano ya da. Allah aşkına buradan çıkalım gerekirse luffy tek atsın gidelim şuradan :D
 
Bir şeyler yazacaktım dışarı çıkınca yazamadım. Meyve ve Kadimler olayını düşünürken aklıma bir şeyler geldi, karalayayım.

İlk olarak neden bu zamana kadar beklendi? Bazı yerlerin ucu açık kalacak ama kendi düşüncemi dilim döndüğünce anlatayım.

Malum kadimler MF'da yoktular. Ben oradan astların "A kişisi X meyvesini, B kişisi Y meyvesini yemiş" tarzında kadimlere bilgi verildiğini düşünmüyorum. Böyleyse bile saçma ama her meyve ve yiyen kişi hakkında bilgi verilmesi/kayıt tutulması saçma/abartı olurdu diye düşünüyorum. Seviyesi ne olursa olsun astların da haberi olmadığı Garp'tan bile belli. Yoksa torunu bu meyveyi yemişken öylece sorumsuz davranmaz Luffy'yi gözünün önünden ayırmazdı. Garp gibi bir yaşlı kurt bile bilmiyorsa, hatta bu denizlerdeki en büyük güçlerden WB bile bilmiyorsa diğer astların bilmemesi çok anormal. Zaten WG'nin de bildiğimiz gibi her şeyin üstünü örtme dertleri olduğundan bunu astlara söylememiş olabilirler. Belki de Luffy'nin potansiyelini bilmediklerinden ya da meyveden haberdar olmadıklarından görmezden geldiler ama meyvenin uyanışa yaklaştığını hissettiklerinden bu muhabbetler çıktı ortaya. Evet çok tutarsızlık var ama burada aklıma şu geldi, nasıl fil meyve uyanırken hissetti, hatta daha öncesinde meyve uyanmaya çalışırken hissedip geldi (Wano'ya koca okyanusta boş boş yürürken denk gelmesi imkansıza yakın, o yüzden böyle olduğunu düşünüyorum), aynı şekilde de meyvenin uyanma çabalarını yani uyanmanın bir tık altındaki seviyeyi kadimlerden biri hissetti. Hissettikleri daha meyve uyanmadanki uyanma hakkındaki konuşmalardan belli. Nasıl hissetti derseniz de bir klişe söz olan "büyük örgütler/devletler içeriden yıkılır." sözünden gideceğim. Tahminimce o çağlarda Joy Boy döneminde bir ihanet gerçekleşti ve Joy Boy'un o ihanet eden akrabasından/akrabalarından bilmem kaçıncı nesilden bir akrabası şu an kadimlerde. Hatırlarsak fil de Zou'da hissetmemişti Luffy ile ilgili bir şeyler. Nasıl ki fil en baştan beri hissetmedi de uyanışa yakın hissetti, kadimlerdeki o vatandaş da bunu hissedip kadimlere söyleyince Luffy hakkındaki emirleri değiştirdiler ve birden Luffy'ye odakladılar.

Evet yazdıklarımda saçmalıklar var farkındayım ama malzeme saçma olunca bunlar çıkıyor. Şu JB ve uyanış hissetme olayı olmasa adamlar Luffy'nin adını anmazken uyanışa yakın zamanda fil ve kadimlerin yeni yeni Luffy'nin farkına vardıklarını düşününce biraz da olsa olabilitesi var gibime geliyor.
oda bile bilmiyordu, denizciler, goroseiler nasıl bilsin. wanoya gelince uydurdu işte.
 
Zaten eleştirilerin çoğu haftalık okumaktan kaynaklı, haftada 1 bölüm okuya okuya ilerleyince millet 2 ay önceki bölümü bile unutuyor. Arc bitince baştan sona seriyi tekrar okuyanların %90ı fikir değiştirir.
Değişmek zorunda zaten. Eleştirileri çok anlamsız. Deseler ki bu kadar kısa sürede bu kadar gelişmesi mantıksız deseler anlarım ama sanki Luffy yıllardır korsanlık yapıyormuş gibi eleştiriler var. Seri boyunca toplasan 8-9 ay bir korsanlık geçmişi var ya da yoktur.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 88)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık