Belki bulunduktan sonra Mary Geoise'e götürülürken çalınmıştır. O zaman çalınması mantıklı bir temele oturur. Meyvenin gücü tam bilinmiyorsa ve adı da değiştirilmişse, kimse Luffy'nin peşine düşmemiştir.Söylendiği gibiyse meyvenin Marie Geoise'da saklanması dışında bir olasılığın olmaması lazım bence. Yazar meyvenin kayboluşunu Fisher Tiger'ın köle kurtarma baskınına bağlasa aslında taşlar yerine oturabilir. Zaman tablosu uyuyor mu bilmiyorum gerçi.
Fisher Tiger veya onunla kaçan köleler meyveyi Marie Geoise'dan kaçırır.
Hükümet 6. Kat mahkumlarının kaçtığının gizli tutulması gibi bu olayı da gizli tutar. Denizciler bile bilmez.
Dünya Hükümeti Cipher Pole aracılığıyla meyveyi arar ve yerini tespit eder.
Meyveyi almaya Cipher Pole'un üst düzey ajanlarından Who's Who gönderilir.
Meyve ele geçirilir ve tekrar Hükümete teslim edilecekken meyve Shanks'ın ellerine geçer.
Ope Ope no mi hadisesine benziyor. Ope Ope gene bilinen bir meyve o yüzden Denizcileri de operasyona dahil ediyorlar ama Joy Boy'un meyvesi meselesi Cipher Pole ve Hükümet üst düzey yetkilileri(Kutsal Ejder?)arasında gizli kalıyor ki 5 Kadim bile bilmiyor. Doflamingo'nun Shichibukai unvanı meselesinde de 5 Kadimin bir yetkisi yoktu hatırlarsanız.
Farklı bir senaryo tabi ki olabilir ama meyvenin ilk başta ortada olması durumu ancak birinin korunan bir yerden çalması şeklinde açıklanabilir. Ve bu yer de deniz olmamalı. Ayrıca halihazırda zaten korunan bir şeyin yerinin değiştirilmesi bana pek mantıklı gelmiyor.