Bu 800 yıl kaçma, zoanların kendi iradelerinin olması, meyvenin şimdi tam kehanetin olacağı vakitlerde Luffye geçmesi felan, bunları birleştirince aklıma tek bir mantıklı senaryo geliyor: Zoanlar zikredildiği gibi kendi iradelerine sahipler yalnız bu kaçma mevzusu öyle ayaklanıp gitme gibi değilde yeniden doğmama olabilir. Biliyorsunuz ki meyvelerin içinde güç veren şeytanlar/ruhlar var, bir meyvenin kullanıcısı ölünce bu ruh en yakındaki başka bir meyvenin içine girip onu şeytan meyvesi haline getiriyor, bildiğimiz haliyle mekanizma bu. Eğer zoanlar fark yaratacak kadar bilinçliyse kullanıcısı öldükten sonra içindeki ruh bir meyveye girip tekrar şekillenmek yerine ortalıkda dolaşmayı tercih etmiş olabilir, yani diyelim son kullanıcı JoyBoy idi, JoyBoy ölünce nika hemen başka bir meyveye girip yeniden doğmak yerine 800 yıl bunu geciktirip boş boş dolanmış ve sonra tekrar meyve haline gelmiştir. Niye 800 yıl beklediği mevzusunu Raftelde öğreneceğiz, bana niye diye sormayın kehaneti ben mi yazdım
Bu senaryo olursa bütün taşlar yerine oturur. Meyve kayboldu, 800 yıl boyunca bunlar meyveyi aradılar ama bulamadılar bulamayınca da "bizden kaçıyo, meyve kadar aklımız yok bizden daha zeki" diye düşündüler halbuki bu sırada meyve tekrar şekillenmemişti yani hükümet boşu boşuna arıyordu. 800 yıl hiç ortalıkta görülmediği için de şekli şemali unutulmaya yüz tuttu, en son meyve tekrar şekillenince bunu haber alıp kontrol etmesi için Whos Who'yu gönderdiler. Eğer meyvenin nika nika olduğunu biliyor olsalardı hiçbir şekilde Whos who'ya vermezlerdi diye düşünüyorum, muhtemelen bilmiyorlardı ve "git bi getir bakalım" diyerekten yolladılar, bu esnada da Shanks çaldı. Shanksta kehaneti ve meyveyi muhtemelen Roger'dan öğrendi bu yüzden meyveyi o da takip ediyordu.
konuya ilişkin ara senaryo: Eldeki verilerle illa bir 800 yıl teorisi oluştur derseniz, belkide 800 yıl bu meyvenin yeniden şekillenmesi için gereken süredir. Yani bu meyve yenildikten ve kullanıcısı öldükten sonra ancak 800 sene sonra tekrar şekilleniyordur. Bunun böyle olması konuyu biraz daha ilahi kaderimsi şeylerden uzaklaştırıp mantıklı hale getirir, Roger'ın "erken geldik" demesinin sebebini de meyveye yorarız.
Çok detaylandırmadım genel hatlarıyla bu şekilde bir fikir olabilir. Allah vere de Oda bu yorumu okumaya, yoksa gider meyveye kol bacak cizer denizcilerden kaçtığını izletir bize mazallah. Adam psikopat oldu iyice.