Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1043: Birlikte Ölelim

Bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 299 79.3%
  • Orta

    Kullanılan: 39 10.3%
  • Kötü

    Kullanılan: 39 10.3%

  • Kullanılan toplam oy
    377
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kaido'nun saldırgan tavrından şunu anlıyoruz.

Eceli gelen köpek cami avlusuna işermiş!

Adam tehdit savuruyor, saldırıyor ama bir bölüm önceki halinden eser yok.

Luffy, sana bir çakacak bir daha ayık gezemeyeceksin.
gördüğüm en kötü benzetme sanırım. adam karşısındaki ordunun trump card dediği, o alamazsa hiçbirimiz alamayız dediği, inançlarını yüklediği herifi öldürmüş. bak yenmiş demiyorum. ÖLDÜRMÜŞ!! gayet ayık aklı başında biri gibi daha fazla iş gücü tükenmesin diye kölelerine sesleniyor :/ ayrıca köpek her yere işeyebilir, önemli olan bu soğuk havalarda ne yaptıkları, koydun mu bi kap su, biraz kıtır mama ha!
 
Uzun, çok çok uzun yıllardır seride hissetmediğim bir şey hissettim bu bölümle.. İnsanı gerçekten heyecanlandıran, uzun yılların bekleyişini sona erdiren ve ne olacağının kestirilemediği harika bir bölüm.. Luffy ölmüş, savaş alanı gerçek bir yıkıma dönmüş, Kaido zaferini ilan edip önüne gelen herkesi öldürmeye başlamış, insanların umutları tükenmiş ve cesaretli olanlar onurlu bir biçimde ölmek için son bir direnişe yeltenmiş.. ve bu sırada da nasıl ve nerden geldiğini bilmediğimiz manevi bir özgürlük şarkısı eşliğinde gülümseyen bir Luffy.. Duygulandım, heyecanlandım, umutlandım..
 
gördüğüm en kötü benzetme sanırım. adam karşısındaki ordunun trump card dediği, o alamazsa hiçbirimiz alamayız dediği, inançlarını yüklediği herifi öldürmüş. bak yenmiş demiyorum. ÖLDÜRMÜŞ!! gayet ayık aklı başında biri gibi daha fazla iş gücü tükenmesin diye kölelerine sesleniyor :/ ayrıca köpek her yere işeyebilir, önemli olan bu soğuk havalarda ne yaptıkları, koydun mu bi kap su, biraz kıtır mama ha!
Hayır, dediğimi anlamadın galiba. Önüne gelene saldırmaya başladı bu da ölecek olan kişi için söylenen bir sözdür son anlarına geldiği zaman kişi azgınlaşırmış eğer kötü biriyse. Kaido'nun bu son tavrındanda bu anlaşılıyor. Bu yüzden eceli gelen köpek cami avlusuna işermiş dedim. Hani ölen kişi camiden kaldırılır ya, bilmem anlatabildim mi? Şükür hayvan sevgimiz var merak etme.
 
Öncelikle bölümde Nami'ler ateş ediyor. Bölüm yıldızları onlar.

Luffy müdahale ile de olsa Kaidou karşısında net bir yenilgi aldı. Hatta bir kaç karakter öldüğünü bile beyan etti. Kaidou belki adadan attığında denize düştü kim kurtaracak, ölmüştür deyip ölü ilan etmiş olabilir ama bu sefer bayağı bayağı kafasına en güçlü atağını geçirdi. Öldüğünü netleştirdi. Momonosuke Luffy'i duyamıyorum dedi. Hatırlarsanız Kaidou ne zaman Luffy'i bayıltsa Fatih'in Hakisi halen devam ediyordu. Bu sefer sıfır hiçbir şey yok.

10 bölüm civarıdır bir meyve muhabbeti konuşuluyor. Cidden bu Luffy'nin meyvesiyse ikna edici bir senaryo yazarsa iyi olur çünkü ben yemedim. 1000 bölümdür bildiğimiz meyve bir karakterin özenle korunan bir meyveydi demesiyle, diğer karakterlerin de yüzyıllardır uyandırılmadı, dünyadan saklıyoruz demesiyle bir anda özel bir meyve olmaz yani kusura bakmayın. Shanks'ın aşırı kapalı lafları da buna foreshadowing olarak gösterilemez bence.

Hikayenin ilk yarısında Luffy'nin aşırı Roger benzerliği dolayısıyla Roger reenkarnesi olma olasılığı tartışılıyordu. En başından beri hiç reenkarnasyon istemeyen biriyim ben. Naruto'nun içine Kyuubi konmuş sıradan bir çocuktan asırlardır sürekli devam ede gelmiş bir reenkarnasyon olduğunu yüzümde bir Luffy buruşması ile izlemiştim, bu Roger reenkarnesi muhabbetlerini de aynı şekilde okurdum. Hikayenin şu halinde Luffy ya direkt Joy Boy ya da meyve Joy Boy'un meyvesi olduğu için Luffy Joy Boy. Yani döndü dolaştı gene Japon klişelerine bağladı.

Neyse dediğim gibi yüzümde Luffy buruşması ile hikayeyi takip edeceğim yine. En azından mangakanın nasıl bağlayacağını merak ediyorum. Luffy'nin meyveyi yemesi. Punk Hazard'da samuraylar ile karşılaşması ve Law ile birlikte Kaidou'yu hedef alışları. 20 yıl muhabbeti, Luffy'nin tam da vaat edilen zamanlarda Wano'ya gelmesi falan çok tesadüf bir arada. Bunları bağlayacak mı? Yoksa kader deyip oldu bittiye mi getirecek?

Luffy Joy Boy olunca da hikaye bitmedi daha. Sonuçta Joy Boy da yenildi değil mi önceden. Yani Luffy'nin yapacağı iş var daha.

Şu anlık hikayedeki olası bazı gizemlerin açıklanması olasılığına ve farklı şeylerin olmasına odaklanıp meraklanmak lazım. Bağlayamazsa beraber söveriz.
 
Şimdi Joyboy/Nika’nın ruhu bir şekilde Luffy’nin bedenini ele mi geçiriyor?

Eğer teorilerdeki gibi Gomu Gomu (ya da gerçek adı her ne ise) zamanında Joyboy’un meyvesi ise, Joyboy bize Gorosei’nin korktuğu o uyanış ile Kaido’yu sağlam dövecek herkesin gözü önünde. (Hatta bölüm sonu gördüğümüz garip şey uyanışın bir parçası olabilir)

Arc sonu Luffy’nin bilinci dönünce (dönmemesi gibi bir ihtimal yok zaten, shonen okuyoruz sonuçta) Luffy herkesten duyduklarına şaşırır “Tüm bu anlattıklarınızı ben mi yaptım?” diye. Karasakal’la olacak olan mücadelesine kadar da meyvesinin gerçek gücünü ve uyanış’ı çözmeye çalışır.
 
Bu "drum" sesleri sadece Zunesha duyuyormuş gibi lanse edilmiş ama bence bu bir aldatmaca. Bence bu sesler Luffy'nin uyanışı sebebiyle çıkan sesler ve herkes tarafından duyuluyor ama sadece Zunesha bunun "özgürlüğün davul sesleri" olduğunu anlıyor çünkü bu sesi daha önce duyan yaşayan tek canlı Zunesha.

Yalnız bölümde çok fazla imalı mesaj var gibi geldi, baya düşünmek lazım. Luffy'nin ölmesi ve herkesin "Luffy'nin sesi kayboldu" demesinden sonra Zunesha'nın JoyBoy burda demesi ve Luffy'den gelen davul sesleri, sanki "Luffy öldü, bu ses başka birine ait" dercesine bir hava hissettim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık