Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1043: Birlikte Ölelim

Bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 299 79.3%
  • Orta

    Kullanılan: 39 10.3%
  • Kötü

    Kullanılan: 39 10.3%

  • Kullanılan toplam oy
    377
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Davul sesleri diye bahsettiği şey Luffy nin uyanışı aktif etmesi olabilir.Bu uyanış üzerinden Zunisha yorum yapmış olabilir.Katakurinin etrafı etkileyerek yaptığı uyanış teknikleri yeri sarsıyordu.

Kırmızı oklar wano da ki sis. Luffy ölü ama sırıtıyor baya JB halay ekibiyle vücuda geliyor-giriyor ya da uyanıyor. Bu arada meyve uyanışı da var.
 
Uzun, çok çok uzun yıllardır seride hissetmediğim bir şey hissettim bu bölümle.. İnsanı gerçekten heyecanlandıran, uzun yılların bekleyişini sona erdiren ve ne olacağının kestirilemediği harika bir bölüm.. Luffy ölmüş, savaş alanı gerçek bir yıkıma dönmüş, Kaido zaferini ilan edip önüne gelen herkesi öldürmeye başlamış, insanların umutları tükenmiş ve cesaretli olanlar onurlu bir biçimde ölmek için son bir direnişe yeltenmiş.. ve bu sırada da nasıl ve nerden geldiğini bilmediğimiz manevi bir özgürlük şarkısı eşliğinde gülümseyen bir Luffy.. Duygulandım, heyecanlandım, umutlandım..
Ama şu da var aslında bizi umutlandıran hatta meraklandıran şey Luffy'nin nasıl geleceği. Ucu açık bir şekilde bıraktığı için ne sallasak uyabilir yada hiç biri tutmayabilir.
 
Oden'in iradesini Momo değil Yamato miras almış. Ortalıkta ben Oden'im diye dolaşması salaklığını beğenmiyordum ama hakkını verdi bu bölüm. Yamato'yu sevdiğim karakterler arasına dahil ediyorum.
Neden ben Oden'im dediğini bu bölüm animede açmışlardı. Ace, neden buraya kısıtlı kaldın hayalin nedir dediği zaman "ben Oden gibi dünyayı dolaşmak istiyorum diyor. O günden itibaren de hayalini kendisine sürekli hatırlatıyor. Adadan kurtulduğu ve denizlere yelken açtığı zaman ben Oden'im demeyi bırakacaktır.
 
Reankarnasyon olayının çıkmasını bekliyordum, ama hiç istemiyordum. Biraz kültürle de alakalı, uzak doğuda reankarnasyon kişiyi yüceltirken, biz aşina olmadığımız için bize batıyor. Ben luffynin kendi gücüyle ilerleyişini, tökezleyişini okumayı isterdim. Ama uzakdoğu kültüründe de reenkarne olayının gerçekleşebilmesi için bir hakediş gerekmesi sebebiyle japonyada ya da bu inanışa yabancı olmayan yerlerde bu bölüm çok güzel gelmiştir insanlara. Bana Luffynin şimdiye kadar başardıkları aslında joyboyun başarılarıydı gibi hissettiriyor bu olay.
Luffy gücünden dolayı sevilen bir karakter değil, öyle olsa beyazsakal, kaido, akainu varken neden luffy sevelim? Karizmasından dolayı sevilen bir karakter değil, öyle olsa Shanks, Mihawk, Roger varken Luffy sevmeyiz.
İradesinden ve inatçılığından dolayı sevilen bir karakter. Ama iradesi de kendisine ait değil de joyboydan geliyorsa benim için karakterin içini boşaltır bu durum. İnşallah bazı arkadaşların temenni ettikleri gibi reenkarnasyon değil de ünvan çıkar. Gördüğümüz erime de meyve uyanışıdır.
Bölüme gelicek olursak, Luffynin yenildiğini öğreniyoruz ama kaido daha da ileri gidip direk öldürdüğünü iddaa ediyor. O noktadan sonraki iliklerimize kadar hissettirdiği çaresizlik çok başarılıydı. Gerçekten tattık o hissi. Sonra momonosukenin iradesinin kırıldığı anda yamatonun momo'yu yüreklendiren konuşması çok başarılıydı. Adeta sadece momoyu değil okurları da yüreklendirdi. Normalde son sayfa olmasa çok iyiye tereddütsüz basacağım bölüm reenkarnasyon olayıyla biterek uzun zaman sonra kötüye oy verdirtti bana.
Bölümde harika çizimleri olan sahneler vardı. Özenilmiş bölüme bayağı.
Spoiler konusunda tartışması dönmüştü, şapka mı eriyor sonda luffy mi diye, eriyen kısımlardaki koyu renkli bölgeleri Luffy'nin saçları olarak yorumladım ben. Bildiğiniz en tepeden başlayarak erimeye başlıyor luffy. Zunisha onun joy boy olduğunu söyledi, luffyden çıkan ses efektinin japoncası nika demekmiş. Acaba ikisi aynı kişi mi yoksa joyboy nikaya mı sesleniyor-çağırıyor?
 
benim anlamadığım seçilmiş kişi olayına duyulan nefret nereden geliyor farklı bir seri mi okuyoruz? Bütün seri miras verilen hayatları işliyor. Herkes ilk izlediği zamandan beri Joyboy yokken bile Luffy= Roger demiyormuydu? Yoksa biz mi azınlıktayız? Ya da bizim kaçırdığımız bir nokta mı var ? Gomu gomunun özel bir meyve olması seriye bakarak gayet normal. Luffy’nin Joyboy olması da gayet normal. Yani buna karşı çıkanların One piece serisi sevgisi karakterler ötesine geçmiyor gözümde.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık