Öncelikle bölüme bayıldım.Çok iyi bir bölüm.Benim değinmek istediğim bir konu var.
Joy Boy ve Posedion'un önceki toplantısı başarısız oldu, neden?
Belki de Zunisha'nın suçu buydu. İki hükümdarın önceki toplantısının başarısız olmasına neden oldu.
Bu başarısızlık daha sonra büyük bir savaşın kaybedilmesine ve Joyboy'un yenilgisine neden oldu.
Ama bu ne zaman ve nerede olmuş olabilir?
Ben Wano'nun Çiçek Başkenti'nin Jaya'nın kayıp gözü olduğuna inanıyorum. Bu teoriye çok fazla girmemekle birlikte, bu belki birkaç şeyin açıklamasını sağlar.
Her şeyden önce, Shandora ve Zunisha suçlarının yok edilmesi 800 yıl önceydi.
Shandora, Poneglyph'leri, özellikle de Poseidon'un konumu hakkında bilgi sahibi olanı korumak için yok edildi.Shandora'nın kitaplarının hepsi yakıldı ve tarihi kayboldu.Bu, Poneglyph'lerin Kozuki tarafından neden yapıldığına bağlanır, mesajın kitaplar gibi yok edilmesini veya yakılmasını önlemek için.Bu, Shandorluların neden hayatları pahasına Poneglyphleri koruduklarını açıklar.Shandora'nın yok edilmesi, Wano'nun neden Jaya'dan taşındığına ve sınırlarının neden o zamandan beri kapatıldığına dair bir açıklama sağlayacaktır. Onu Shandora ile aynı kaderi paylaşmaktan korumak için.Taşıma görevini yapanında Onigashimadaki dev olduğunu düşünüyorum.
Zunisha'nın suçu, iki hükümdarın bir önceki toplantısının başarısız olmasına, dolayısıyla Shandora'nın yok olmasına ve onu korumak için Wano'nun Jaya'dan ayrılmasını zorunlu kılmasından potansiyel olarak sorumluydu.
Zunisha sadece Wano'ya gelmiyor, kendini kurtarmak için geri dönüyor. İki hükümdarın görüşmesinin bu sefer başarılı olmasını sağlamak için.
Sonuç olarak, ilginç soruyu ele alalım. Zunisha'ya bu cezayı kim verdi?
Bu doğru bağlamsa, o zaman Joyboy olurdu, ancak bu doğru oturmuyor. Joyboy'un her şeyinin insanları özgürleştirmekle ilgili olması gerekiyordu. Bu çelişkili görünüyor.
Belki o zaman, ya Joyboy'a yardım etmediği ya da Joyboy'a yardım etmeye çalıştığı için Zunisha'yı cezalandıran başka biriydi.
Birbiriyle çok çelişen iki olasılık var.
Birincisi, Zunisha'yı cezalandıran kişinin Imu olması ve Joyboy'a yardım etmeyi başaramadığı için değil, ilk etapta bunu yapmaya teşebbüs ettiği içindi. Belki de Zunisha'nın Imu ile aynı gözlere sahip olmasının nedeni budur.
Diğer bir ihtimal ise Joyboy'a yardım etmediği ve toplantının bu başarısızlığına neden olduğu için Zunisha'ya bu cezayı verenin Nika olmasıdır.
Zunisha'ya cezayı kimin verdiğine bağlı olarak, sonuçlar oldukça çarpıcı biçimde değişir. Ancak, hangi yöne giderse gitsin Zunisha'nın suçunun aynı kalacağını düşünüyorum.
Bu suç, iki hükümdarın önceki toplantısının başarısız olmasının nedeniydi.