Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1040: Duyulmayan Sözler

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Iyi

    Kullanılan: 123 47.1%
  • Orta

    Kullanılan: 63 24.1%
  • Kötü

    Kullanılan: 75 28.7%

  • Kullanılan toplam oy
    261
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tüm gerçekleri öğrenmek istiyor,kendini buna adamış diyebilirim.
Bizim tayfayla devam edip her şeyi öğrenebilir kolayca.

Eger kendi başına devam etmek isterse belki bazi ponegliflere ulaşamayabilir.
Zaten 1 tane kalmadı mı? Kopyası alınan ponenin üstünden bir kopya daha alınıyorsa bizimkiler gibi 3 tane poneye sahip olmuş olur :D Zou'dakini almıştır. Buradakini de alacaktır. İşte Bm'nin adasındakinin kopyasını bizimkiler aldı. Kendisi ona sahip değil.

Belki 4. kopyayı almak Law'a düşer. Tayfanın hikaye yüzünden başka tarafa kayar yönü. Law 4.kopyayı aldığında buluşup el ele Raftele gideRler :D
 
Son düzenleme:
aklıma geldikçe her sahnede dikkatimi başka şeyler çekiyor. Big Mom Roger'a söyleniyor da kendisi gökten zembille mi inip yonkou olmuş. Ortalıkta kimse yokken mi bu kadar güçlenip zirve olmuş. Neymiş yerine göz diken veletler artmış suçlusu Roger mış. Senin ağırlığın sadece tonajdan mı ibaret, beğenmiyorsan olma imparator git çocuklarına bak. Sen de birilerini geçtin, devirdin ya da yok ettin. Sana da aynısı olacak bunun neresi tuhaf. Sonsuza kadar güçlü kalamam demişti Beyazsakal. Sen hep mi zirvede olacaksın eeeyyy Koca Ana ! Desen ki Law'ın meyvesi lazım zaten kimse öldüremez beni bir de yaşlanmazsam bu iş tamam anlarım.
 
Benim anladığım Yamato’nun dondurduğu bombalar, bombalardan biri patlayıp da bu cephanelik inflak edince Big Mom ile düştü ve yüksek hızda yere çarpmanın etikisiyle patladılar.
Sadece 1 tanesi düştü. Ona da ölürse yani pes...

Aynısını buraya da yazacağım...

sODA kurbanı BM'ye geçmiş olsunlarımı iletiyorum. Haki denen özellik benim için bitmiştir artık... Kafasına göre millete haki verip kafasına göre vermemektedir. Kos Koca BM kral haki kullanmadı, savunma hakisi kullanmadı hatta kılıç sallamaktan başka birşey de yapmadan seriden gitti... Son'da yaptığı ruh olayını en başta yapsa bütün salonun ruhunu zaten çekebilirdi...

Koskoca Yonkou'yu madara ettin sODA çok saçma bir şekilde indirdin tebrik ederim. 1 Bomba ile de öleceğini düşünmüyorum. Düştüğü yerden kalkacaktır bir süre baygın kalıp.
Belki de baygın kalmayabilir de...

Law'ın Room açıp içerisinde istediğini yapmasını ise doğal karşılıyorum, sonuçta o Room onun istediğini sınırsız imkan dahilinde yapmasını sağlayan bir özellik...

Yukarıda güdümlü yıldırımlar atan BM'nin bulutları burada hedef tuturamıyor :D Bütün salonu delecek kadar yıldırım gücüne sahip Hera bir saldırı yapamadı doğru düzgün.
Eyw sODA reis...

Pro ise etrafta ki alevden beslenip büyüye bilecekken büyümemesi de ne ilginç değil mi :D
 
Bölümde anlam veremediğim bir kaç şey oldu ama bunlardan birisi çok garip. Bu Big Mom düşerken Big Mom'ın peşinden düşen ve patlamaya sebep olan torpido mermesine benzer bomba nereden geldi.
Bir arkadaş atom bombası benzetmesi yapmış patlamaya bence gerçekten de patlayan bomba bir atom bombasına benziyor. Bu bombayı Quenn'in yapmış olduğunu ve cephanelikte sakladığını düşünüyorum. İlerde dünya hükümetinin de bu bombalardan kullandığına şahit olabiliriz.


 
Kid'e Yonko parçalattıran, 3 amiral hacamat ettiren arkadaşlarda derin bir sessizliğin olduğu bir haftadayız :D

Şaka bir yana filin cezası ile ilgili aklımda birkaç bir şey var. Bir vivre card'ta oda Zunesha'nın gökyüzü adalarındaki meyvelerle beslendiğini söylemişti. 1000 yaşından fazla olduğunu biliyoruz, yani Joyboy döneminde en az 200 yaşındaydı, bu da o dönemde bile bu boyda bir erişkin olduğu anlamına gelebilir belki. Uzunluğu 35 km, topuktan sırta yüksekliği 20 km. Ayakları suyun 10 km aşağısında olduğu bilgisini de veriyor. Yani fil deniz seviyesinden 10 km yüksekte. Skypiea da 10 km yukardaydı. Yani Zunesha'nın yüksekliği Skypiea hizasında. Oldukça cüsseli bir hayvan. Gök adalarındaki meyvelerle beslendiğini söylemiştim ama bir işlevi de gök adalarına kolayca seyahat etmeyi sağlayan bir araç olabilmesi muhtemel.

Şimdi biliyoruz ki One Piece evreninde, dünya yörüngesinde 1 ay yok. Ohara'daki havva ağacı kütüphanesindeki makete göre 5 ay var. Enel bu aylardan bir tanesine, özellikle Vearth olarak vurgulanana gitmek için takıntılıydı. Yani Vearth'ın bir ırkın ana yurdu olduğunu söyleyebiliriz. Ve herhangi bir oksijen sorunu çekmeden gidebildi, yani bu aylar ve dünya arasında seyahat mümkün. Enel yan hikayesinde gördüğümüz cüce ay halkı sanki Tontatta ve Gök adası melekleri melezi gibi bir şeylerdi, özellikle kanatları vardı. Bir hiyeroglifte Birka halkından bahsediliyordu. Şimdi bir kronolojik ilerleyelim;

1-
2-
3-
4-
5-
6-
Burada sadece Vegapunk'ın laboratuvarında görebildiğimiz modern çağ teknolojisi görüyoruz, belki de Vegapunk'ın gerçek kökeniyle ilgili bir ipucudur?
7-

8-

9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
Şehirdeki antik kabartmalarda şehrin gerçek sahiplerini görüyoruz. Shandia'lı gibiler. Hatırlarsanız Shandia halkı gökyüzüne sonradan fırlamalarına rağmen kanatlıydılar. Calgara bile öyleydi 800 yıl önce. Skypiea'lılar da kanatlıydılar. Ataları ortak bunların. Bir kısmı yer yüzüne inerken bir kısmı gökyüzüne inmiş ama neden bir kısmı daha tehlikeli olan yer yüzüne inmiş? Oraya da geleceğiz. Ek olarak bu ırk, kendi türlerine benzer kanatlı cüceleri yapıyorlar. İnsanlar da bir robot yaparken kendilerine benzer yaparlar. Buradaki robot cüceler muhtemelen tam elektronik ve mekanik değiller, sibernetik gibiler. Yarı organik?
16-
Hiyeroglifleri buldukları bu 800 yıldır terkedilmiş olan ay (vearth değil, moon olan) şehrinin ismi Birka'ymış. hepiniz biliyorsunuz zaten Birka'yı. Birkalılar kaynak yetersizliği sebebiyle dünyaya göçmüşler. Buradaki hikaye Sümer mitolojisindeki tabletlerden alınmış. Sümer yazıtlarına göre kanatlı Annunaki'ler göklerde olan başka bir dünyadan geliyorla. Kendi gezegenlerindeki havayı solunmaz hale getirmişler. Onarmak için altına ihtiyaçları var. Bunun için kendilerine benzer şekilde biz insanları yaratıyorlar ve bizi altın çıkartmak için köle olarak kullanıyorlar. Günümüzde hala harıl harıl altın çıkartmamız da bir ironi aslında. Eski Sümer duvar rölyeflerinde boynundaki zincirlerini tuttukları insanlara kazmayla altın çıkartan Annunakiler de görüyoruz. Birka hikayesi buraya gönderme. Buradaki görselde de dikkatli bakarsanız sağ alt tarafta gökyüzü adası hayvanlarını görüyoruz. Köle cüceleri arkalarında bırakıp gökyüzü adasına geliyorlar ama altlarında bir Vearth parçası var gibi görünüyor (desenlerine bakarak). Böylece Birkalılar'ın bir kısmının gökyüzünde, bir kısmının da Shandia'da konakladığını söyleyebiliriz. Amaçları ilk olarak yaşanabilir bir habitat bulmak. Belki ikinci aşamada da yörüngedeki kaynakları tükenmiş Vearth'ü onarmak için altın bulmak
17-
Enel Vearth'te olan biteni tamamen anlamış, bir şeylerin farkına varmış ve cüce köle ordusuna peşine takmış, bir saldırı planlıyor. Bu noktada tek hedef dünya gibi görünüyor

18-
"Bu son kapak hikayesinin ismi Türkçe olarak "Yakıt deposu full, Enel'in ordusu hazır. Açıkça söyleyebilirim ki Enel, kutsal ejderlere zurnayı vermeye gidiyor. Son savaşta Luffy'nin yoldaşı kendisi. One Piece felsefesidir, eskinin düşmanı bugünün dostu.

19-
Şuradaki cücelerin biri Wano kaskı ve katanası kullanıyor, biri Tontatta mızrağı ve gladyatör kaskı takıyor vs. Dünya kültürünün belki de temelleri bunlar

Buraya kadar okuduysanız ağzınıza sağlık. Açıkça görüyoruz ki Enel'in hikayesi, Luffy'nin hikayesinden daha heyecanlı ve maceralı geçiyor.

Şimdi Enel, Kutsal Ejderler falan bir yana, Birkalılar'a bakalım biz. Bu akışı buradan devam ettirip, Shandia'ya, altın şehre, Wano'ya. Marijois'a, Laugh Tale', Bink's Sake'ye de bağlarım ama Zunesha konuşuyorduk. Şimdi bu Birkalılar'ın büyük çoğunluğu gök adalarına yerleşmişler. Orada bir habitat kurmaya başlamışlar ama Zunesha faktörü var. Oda bize Zunesha'nın gökyüzü adası elmalarıyla ve dev deniz yosunlarıyla beslendiğini söyledi. Zunesha gökyüzü adasındaki besinleri tüketirse gökyüzündeki Birkalılar ne yiyecekler? Bu yüzden kayıp yüzyılda bir anlaşma yapılmış olmalı. Zunesha sadece dev deniz yosunları yiyecekti ama oburluğuna karşı koyamayıp gökyüzü adası elmalarından yine yemeye başlayınca savaş patlak verdi. Birkalılar yer yüzüne indiler. Zunesha savaşı başlatan kıvılcımı attığı için cezalandırıldı. O zamandan bu yana One Piece evreninde sahte bir barış devam ediyor. Çok uzun yazdım, kimse de okumaz buraya kadar :D Hadi selametle. Fil hikayenin anahtarıdır
 
Son düzenleme:
Bölümde anlam veremediğim bir kaç şey oldu ama bunlardan birisi çok garip. Bu Big Mom düşerken Big Mom'ın peşinden düşen ve patlamaya sebep olan torpido mermesine benzer bomba nereden geldi.
Bir arkadaş atom bombası benzetmesi yapmış patlamaya bence gerçekten de patlayan bomba bir atom bombasına benziyor. Bu bombayı Quenn'in yapmış olduğunu ve cephanelikte sakladığını düşünüyorum. İlerde dünya hükümetinin de bu bombalardan kullandığına şahit olabiliriz.


Şöyle buyur:
Şuna bir ekleme yapayım izninle. Akılda o yuvarlak bombalardan başka bir şey yokmuş gibi geliyor olabilir ama aslında durum şu şekilde: Burası cephanelik ne de olsa.
Ha sen ben oraya takılmadım diyorsan Oda'ya buyur ama bence normal bir bomba.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık