Yav olum şimdi beni konuşturacaksın...
''Hayalci değilmiş'' lan Dof'un adamları Dof KK olacak kişidir falan diye konuşuyordu. Fakat Dof da cesaret yok cesaret şimdi sayfa sayfa dizmeyeyim buraya mangadan kanıtları. Adam Kaido'nun adını duyunca altına edecek pozisyona geliyordu.
Bu çağ cesur olanların çağı, bazıları şanslı bazıları şanssız. Hadi Moria o zaman daha ''Çaylak'' tarzda sayılabilecek Kaido'ya meydan okumuş, adamlarını kaybedince salmış kendini. Yeyip içip yatma pozisyonuna geçmiş. Crocodile dediğin kişi çağız zirvesine yürümüş, meydan okumuş. Bunun altında bir sebep var mı yok mu bilmiyoruz. Fakat senin dediğin gibi ''Hayalci'' falan değil aksine çok gerçekci bir karakterdir Crocodile. ''KK olacağım'' diyen Luffy'e söylediklerini attırma bana.
Onun dışında adamın hayali ''Korsanlar Kralı olmak'' bunu mangaka bizzat çizerek gösteriyor.
Fakat bunu söylediğini 1 kere bile görmedik. Neden? Çünkü bu durumda eski WB seviyesinde olmadığını biliyor, ona yenilmiş.
Bununla ilgili de çok güzel bir sözü var kendisinin söylediği Vivi'ye.
''Şunu yaparsam isyanı durdurabilirim, bunu yaparsam isyanı durdurabilirim! Aç gözlerini prenses, ateşli idealizmin beni tiskindiriyor. İdealler ancak onları gerçeğe dönüştürebilecek kişiler tarafından ağıza alınmalıdır''
Law bile Punk Hazard'a buna diyor ki. ''2 yıl boyunca ne yaptın?'' Denizciler karargahı taşımış, Yonkoular güçlenmeye devam etmiş, Devrimciler desen benzer düzende ülkeleri eline alıyor. Peki bu arkadaş? Olay burada bitiyor zaten. Sen yok hayalci değil diye traşlara devam et. Hayalci olsa ne olur ki? Harekete geçecek cesaret olmadıktan sonra. Crocodile eleştiriyorsun gelmişsin, adam şunu yapıyor yahu.
Dof dediğin karakter de şu hallere bürünüyor az çok işi zora girince...
Bugün İradesi Kral hakisi var diye övülür. Fakat ne kadar geliştirmiş? Bugün Rayleigh'in irade ve haki hakkında söylediği şey şu.
"Haki, Dünyadaki tüm canlıların bedeninde uykuda yatan bir güçtür... 'varlık', 'savaşçı ruhu' ve 'gözdağı'... İnsanların doğal olarak sezebileceği şeylerden farklı değildir. 'Tereddütsüz eyleme geçebilmek' işte güç budur!"
Son cümle her şeyi açıklıyor. Dof da o olay yok...