Bence o an gosterdikleri irade ile alakalı mesela luffy küçükken sabo ve acenin hazinesinin yerini soylemedi diye bir araba dayak yedi bu mantıkla orda kral hakisiile show yapmalıydı ama sadece ağladı çünkü durumu kabullendi ben onlara bilgi vermiycem onlarda beni öldürecek istediklerini vermemesine rağmen durumuda kabullendi ama kral hakisi ile çıldırması için hayır ben onların istediklerini yapmıyorum ve buradan da kurtulacam benim dediğim olacak şeklinde bir düşünce yapısı olsaydı o zaman kral hakisi açabilirdi çünkü kral dediğmiz şey zaten otoritesi mutlak, boyun eğmez ve durum ne kadar kötü olursa olsun kabullenmez örn:ace idamında bu gücü kullanması acenin kılıçlar boynuna inerken olmustu o anda bile hayır ben bunu kabul etmiyorum diyebilecek iradeye ve başkaldırı gücüne sahip olduğu için kullanabilmişti. Yani kısaca zor durumlardan ziyade , zor durumlarda karşıda ne kadar büyük güçler olursa olsun hayır ben bunu kabul etmiyorum diyebilme iradesi diyebiliriz. Bu bazen tüm denizci kuvvetleri olur. Bazen küçük bir çocuk için bir grup yetişkin. Işte o yüzden nadir neyse çok uzattım