Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1016: Ben O-Tama

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    281
–Bölümdeki dikkate değer mevzulardan birisi CP0 analiziydi. Gerçi One Piece'de bu tür şeylerin pek önemi yok ama gene de dövüşün aşamalarına göre Oda sayısal verileri şekillendirmiş olabilir. Elimizde bulunsun

İşgalciler en başında 5400 kişiydi.
Kaido'nun güçleri ise 30.000 kişi.

İlk analizde durum şu şekildeydi.

İşgalcilerden 400 kişi ölmüş ve 5.000 kişi kalmışken

Kaido'nun ordusundan 3.000 kişi ölmüştü.

Son durumda ise 5.000 kişi öldü her iki tarafta toplamda

İşgalciler 3.000 kişi
Kaido'nun askerleri 24.000 kişi kaldı.

İlk dövüşte samurayların yaptığı ani baskının etkisi vardı. Bu yüzden aşağı yukarı 6 Kaido askerine karşı 1 samuray öldü. Yani en başta 30.000'e karşı 5.400 olarak düşünürsek 6'ya 1 oranda dengeli gitti. Ama baskının etkisi geçtiği zaman 2 samuraya karşı 3 Kaido askerinin öldüğünü görüyoruz. Son durum ise 24.000'e 3.000 oldu. Yani 8 katına kadar dengeler bozuldu. Ancak taraf değiştirmeyle beraber 20.000'e 7.000 oldu. Düz mantık bu taraf değiştiren 4.000 kişinin askeri kalitesi diğer 20.000 kişiyle aynı desek bunlar birbirini götürseler 16.000'e 3.000 ile başlardaki dengeye döndü diyebiliriz. Ya da motivasyon faktörüyle kurduğumuz düz mantığı devre dışı bırakabiliriz. CP0'ın "dövüş tahmin edilemez hale geldi" demesinden yola çıkacak olursak ikinci seçenek daha makul ve kalabalıklaşma faktörünü de eklemek lazım. Yani özetle artık kendinden güçlülere kafa atma devri bitti. Şuanda şartların eşitlendiği aşamaya geldik.


–Ateş festivali normalde pek önemsediğim bir şey değil. Sadece Wano'nun kurtuluşunun Wano için özel bir güne denk gelmesinden güç bulan drama mı? Yoksa fazlası mı? One Piece evreninde işin mitoloji kısmı(dünyayı kim yarattı? Tanrılar kimlerdir?) hep eksik kaldı. Ama bahsedilmemesi olmadığı anlamına gelmez ki seriye son zamanlarda giren kadercilik ve buna benzer konular One Piece'in belki de bu alanlara temas edeceğinin işareti olabilir. Ateş festivalinin de belki Wano'nun mistik arkaplanıyla alakalı ve Luffy'nin zaferine giden yolda yardımı dokunabilecek bağları vardır.


– Nami sonunda kalıcı bir power up aldı. Hera mitolojide Zeus'un eşiydi. Mom ise Zeus'u sevmeyen Prometheus'a eş olsun diye yarattı ancak Hera Prometheus'a yüz vermedi. Belki mitolojiye benzer şekilde Zeus'dan hoşlanmış ve bilerek "yiyememiş" olabilir. Durum buysa eğer ileride Hera'nın da bir şekilde Nami'ye katılması mümkün.

–Pek çokları Ulti ve Page One'ın kolayca aradan çıkmasına takılmış. Ama mesele şu ki Oda belki ayrıntılara dikkat etmese, çoğunlukla havalı sahneler uğruna ortaya çelişkili durumlar çıkarsa da gene de genel güç dengelerine kabaca dikkat eden birisi. Yani atıyorum Big Mom YC2'ye tek atamayabilir yc1'e tek attığı halde. Ama yc2 de Big Mom'ı sürpriz şekilde yenemez. Hani koskocaman supernova'nın bulunduğu ligden birilerini Weak Trio'dan iki kişinin alması fazla olurdu. Ama bu ikiliye başka bir rakip de ayarlanabilirdi. Herhalde Oda hile hurdayla da olsa hasırların daha etkili olmasını istedi.


–Yamato'nun işlevi beklendiği gibi Kaido'yu Luffy gelene kadar oyalamak :D. Kaido her ne kadar sana yumuşak davranmayacağım dese de Yamato"'ya hala Wano'nun shogunu ol demesinden anlıyoruz ki kızına olsa da olmasa da olur muamelesi yapmıyor şuanlık. Belli bir kredisi var. Supernovalara bile tüm gücüyle saldırmayan Kaido'nun Yamato'ya Allah ne verdiyse saldıracağını zannetmem. Kaido tam Yamato'nun işini bitirecekken Luffy çıkagelir işte.


–Kaido'nun Wano'da boşuna kalmıyorum demesi Wano'da mistik birtakım güçlerin olduğuna delalet. Acaba Kaido'nun yenilmezliği de mi bununla alakalı? Eğer durum öyleyse Momo kilit olabilir yenilgide

–Son olarak... Dressrossa'da sayım burada anonslar. Oda her dövüşü futbol maçına çevirmese olmaz sanki. ?
 
Şaka maka Nami ve Usopp un dayanıklılığı Sanji yi geçti Wano da. Dayağı yiyip yiyip yatıyorlar, sonra kaçıyorlar geri geliyorlar, ayağa kalkıyorlar devam ediyorlar. Dayak arsızı ikili
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık