Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1014: Ömür Boyu Acemi Aktör

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    303
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Luffy kral haki tekniğini mükemmel anlamda kullanamamış. Dayak yiye yiye o seviyeye gelecek anlaşılan. bkz Katakuri &
Gökyüzünden aşağı düşen, gözlerinin feri gitmiş bir Luffy var. Erken gelen spoilerde gear tekniği yüzünden bu durumda olduğunu duymuştuk ama gördüğümüz kadarıyla öyle değil.
Gear four tekniğinin temelinde silahlanma hakisi var. Luffy bu yönden zayıf düşünce bilinci yerinde oluyor lakin burada devreleri yakmış durumda. Yani bu ilk sayfadan benim çıkarımım;

1- Silahlanma hakisinin üst düzey kullanımı + kral hakisinin kombinasyonu Luffy'nin bilincini yitirmesine sebep olmuş olabilir.
2- Kaido sekizli gök gürlemesi tekniği ile Luffy'nin aklını tekrar almış olabilir.

İkincisi daha makul geldi ama hadi bakalım.

Bir sonraki sayfada Kaido'nun söylediği söz eminim herkesin kafasını kurcalamıştır. "Görünüşe göre sende JoyBoy olamazmışsın." Yamato'nun bulduğu Oden'in günlüğü bildiğimiz kadarıyla Kaido hiç okumadı, varlığından bile haberi olmayabilir. Bahsi geçen konuyu Oden ve Toki gibi karakterler dışında öğrenebileceği tek isim Xebec.

Kaido savaşı kazandığını anons ettiriyor, adadaki herkes duyuyor bu infoyu. Momonosuke'nin yeri bulunmuş, Kaido oraya gidiyor.

Momonosuke günlüğü okumuş ve "sanırım ölmemem gerek." diyor. Ve bir sonraki sayfada Momonosuke'ye birşeyler olduğunu görüyoruz. Momonosuke günlüğü okurken benliğinin varkına varıp istemeden telepatik bir iletişim kurmuş olabilir mi? Her halükarda bir telapatik iletişim söz konusu.

1- Denize düşen Luffy istemeden buna sebep olmuş olabilir.
2- Yukarıda da söylediğim üzere Momonosuke günlüğü okuduktan sonra bir etkileşim söz konusu olabilir.
3- En mantıklısını sona sakladım. :d Bildiğiniz üzere sonsuza kadar yürümekle cezalandırılan bir fil var ve bu fil doğrudan Momonosukeden emir alıyor. Onunla iletişime geçtiği zamanda bu sancıları çekmişti. Bu filin nereye yürüdüğünü ve ne zamana kadar yürüyeceğini kimse bilmiyordu. Belki hatırlayanlarınız vardır, Zou aslında Wano'nun eksik parçası, Zunisha o kara parçasını Wano'ya taşıyor. O parça eksik yerine geri konulduğunda ülkenin zorlu iklim şartları ve ulaşımı düzelecek demiştim. Bu biraz da burayı destekliyor gibi. Zunisha'nın üstünde zou halkı ile gelme ihtimali yüksek. Bu sayede denize düşen Luffy kurtarılır. Gelen minkler savaşa + olarak katkı sağlar.

Tabi bu tezimi çürüten ve kafamı kurcalayan şey Momonosuke'nin ta kendisi. Yani bu 3.maddeden daha mantıklı geliyor ama bilmiyorum. Momonosuke ile iletişime geçen bir varlık olduğu belli. Bu Zunisha olsaydı "kimsin sen?" demezdi. Yani bu sesini duyduğu varlık daha önce görmediğimiz bir karakter olabilir.

Monster Point Choppermoon'un Queen ile olan savaşını görüyoruz. Bir yandan Perespero'nun şekerli okları ile mücadele ediyor doğal olarak yorulmuş tabi. CC gümbürtü topunun süresini uzatmış, 30 dakikaya çıkarmış. Flashbackte de olsa CC yi görmek güzeldi, özlemişim. Umarım tayfaya katılır.

Kanjuro denen gereksiz gelmiş buraları geçelim kendisine katlanamıyorum. Momonosuke "bunu herkese söylemelisin" diyor ve gene orada kalıyor laf gene ne olduğunu öğrenemiyoruz. Acaba tarih tekerrür mü ediyor? şöyle bir senaryo uydurdum kafamdan canlandırınca da epey mantıklı geldi aslında. Vakti zamanında şuan ki Zou'nun Onigashima gibi havaya kaldırılıp Zunisha'nın tepesine indirilme olasılığı?

Ve şuan Zunisha'nın gelip o adayı kurtarması?

Neyse fazla hayal kuruyorum. Kinemon Kanjuro'yu yardığına göre bir sonraki sayfaya geçebiliriz.

Kaido geliyor ve Kinemon'u tekliyor. Momonosuke ağlıyor kaçıyor derken Onigashima'nın Wano semalarında uçtuğunu görüyoruz ve orada bitiyor.

Bölümle ilgili dikkat çeken iki şey vardı.

1- Kaido'nun JoyBoy'u bilmesi.
2- Momonosuke ile telapati kuran varlık.

İlki hakkında pek fikir üretemem zaten aklıma gelenleri yukarıda yazdım. İkincisi hakkında da epey şey söyledim aslında ama biraz daha fikir üretecek olursam eğer Momonosuke'nin söyleyeceği şey bir uyarıdan ziyade bir haber. Zaten şuan ki senaryoda pozitif bir haber olması lazım ki işler tersine dönsün. Zunisha olmasını çok isterim ama o olsaydı mutlaka görürdük. Ümidimi yitirmeyeyim gene de.

Neyse benden bu kadar, çeviren ve editleyen arkadaşlara tekrardan teşekkürler. Sayonara kfc.
 
Luffynin nereye düştüğünü söyledi boa. Lawın tayfa denizaltındayken giderler o bölgeye bulurlar. Sonuçta ada hemen hemen kıyıya yakın. O civarlarda düşmüş olmalı diyecekler ve oralarda arayacaklar ve kurtaracaklar.
 
Momonosuke joyboy olamaz bunun sebebi
Buradan anlayacağınız üzere momonosukenin görevi gelecek olan (joyboy) kişiye tüm desteğini vermesi olacak.
 
-Kaido spoilerı vermiş. Luffy'den yeni bir teknik veya form geliyor. Luffy her zaman gomu gomu diyor ama buna vurgu yapılmış olması önemli.

-Kaido Mesih'in gelmesi için savaş çıkarmaya çalışanlar gibi. (Böyle bir açıklama da gelebilir) Joy Boy gelsin de beni dövsün..

-Momo ya Luffy'nin sessiz yardım çağrısını duydu ya da Wano'da serinin sonu ile ilgili önemli bir kişiyi/varlığı göreceğiz.

-Chopper 20 dakikadır hem Quenn'i tutuyor hem de Yalak adam'ın saldırılarına sırt geriyor. Ama Chopper'ın asıl gücü tüm denizlerdeki en tehlikeli güç! Düşmanları bile safına çekiyor! : ))
Chopper'ı sevmeseniz bile tayfanın bu anlarından zevk almaya bakın. Ne güzel herkese yer ayırıyor işte. Gereksiz koşuşturmadan bin kat iyidir. Herkesin sırası gelecek Sanji'nin bile.

-Who's Who neden normale dönmüş ki. Neyse Jinbei dövüşe ara verebilir belki. Ya da Jinbei'nin tayfası da yetişebilir. Sanji uçar giderdi ama şuan Zoro ona yük oluyor : P

-Teslim olanlar el kaldırsın dendiğinde Law elini kaldırıp hareket çekse güzel olurdu : )) Zoro ve Sanji'nin tepkisi güzeldi.

-Kanjuro adam gibi dövüşse Kiku içinden geçermiş bunu daha önce görmüştük bir kez daha anladık. Seviyoruz seni Kiku. Ama umaırm ölürsün. Biraz ciddi sonuçları olsun Wano'nun.

-Kanjuro gibi bir adam bile ölürken gülüyor. Endişe ve hüzün içerisinde ölen yiğide selam olsun.


- Kinemon'un ölmüş olması gerekir. Bu Luffy'nin yediği saldırılar gibi değil. Bakalım 2. Pell faciası gelecek mi.
Umarım bu varlık Uranüs ile ilgili olmaz. Momo'nun Uranüs ile ilişkisinin olmasını istemiyorum : (
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık