Luffy'i ondan önde görmek için sebep ne 2 yıl önce?
Senin görüşünü bilmediğim için sana yönelik bir şey değil ama ben Kid>Luffy ifadesini komik buluyorum.
Luffy şanslı çünkü ana karakter diyen insanlar Luffy ana karakter o yüzden em potansiyelli diyemiyor. Luffy aleyihine bir konu varken ana karakterliğinin üzerine basa basa söyleniyor .
Alınan eğitim zaten shounenin klişesi. Time skip yapmak için araya koyuyorlar mutlaka. Luffy'nin çağdaşı olan bir korsanı geçmek için Rayleigh'e ihtiyaç duyması daha yazarken gülünç geliyor bana.
Luffy tayfasıyla en çetin yerlere girip çıkmış ve Kid'den en az 1 yıl sonra denize açılmış birisi. Kid'in yaptığı şey ne? Bakalım, Luffy'ye göre ödülü daha fazla ki Shakky söylüyor nedenini. Ki time skip olmadan Luffy'nin ödülü 400. Bir de Luffy gibi geleceğe dair cesur cümleler kurabiliyor. 2 yıl önce Luffy kadar ses çıkarmış mı? El, Crocodile gibi? Hayır. Luffy daha mı önce denize açılmış? Hayır tam tersine Luffy geç yola çıkıyor. Kid bir D. mi? Hayır. Kid tabii ki çoğu D.'den güçlü ama Luffy bu dönemin başta gelen D.lerinden.
Kid ana karakter mi? Hayır.
Sadece plot armor söz konusu olduğunda şaka yapmak için ana karakter olduğunu hatırlayanlar anlamayabilir ama One Piece gibi ana karakteri iyice merkeze almış serilerde bunun anlamı güç ve potansiyeldir.