Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1010: Fatihin Hakisi

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    412
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Efsane bölümdü gerçekten, çizimler biraz daha özenli olsaydı daha iyi olurdu gerçi ama olsun.

Forumda çoğu arkadaş Luffy nin yaşına takılıyor gibi ama Luffy nin hayatı resmen mucadele ile güçlükle geçti.Korsan kral olmak ve Dunyanin en özgür insani olmak istiyor bunuda En güçlüleri yenmekten geçtigini pek ala biliyor. Luffy dogu maviden bugünlere gelene kadar bir çok kez ölümle yüzyüze geldi yinede Savasci ruhu hiç sönmedi.

Luffy nin savaş zekasıni gerçekten küçümsemeyin.Yaptığı savaşların hepsinde savaş ortamina uygun dövüş zekası geliştirdi.Daha en başından arlong , Kaptan kuro, crocodile, Enel, Lucci dövüşlerinde savasin gidişatına göre taktik geliştirdi.Hatirlayin Bluno ve Lucci tayfasini daha ilk gördüğünde "Soru" yu yeri 10 kez tekmeleginde hızının nasıl artığını gördü ve onu yapabildi.Yine meyve yeteneğini G2 yi , G3 ü geliştirdi.Enel in inanılmaz Gözlem hakisine karşı taktik gelişirdi.Kisacasi kafası gerçekten iyi çalışıyor bizim Lütfünün :)

Haki olayına gelirsek Luffynin Rayleigh ten öğrendiği siyah haki kaplaması Vol-0 dersek, Hyo dayidan öğretmeye çalıştığı hakiyi eline toplama olayı Vol1 olur. V1 in bir üst versiyonu olan şu meşhur boyun kelepçesi parçalama olayında kullandığı haki çeşidine ise Vol2 deriz.

İşin ilginç tarafı 1000. Bölümden önceye kadar Luffy Vol2 nin Kaidoyu indirmede yeteceğini düşündü.İşede yaramadı değil ama varını yoğunu ortaya koyduğu halde İşini bitirmeye yetmediğini kendide gördü.Ta ki 1010 bölüme kadar

Buraya kadar Luffynin kaido ile birebir sopasıyla dövüş yapma ve tekniği cozme işi olmadı.Çünkü çatıda bizimkilerle çoğunlukla kaidonun ejderha haliyle savaştı

Nihayet Kaidonun Hibrit haldeyken sopasina Fatih eklemesini farkederek Luffy burada düşmanının savaşma stilini gördü ve klasik zekasiyla nasıl yaptığını anladi.Anlamasida aynen Rayleigh ve Hyo dayının söylediği gibi, çetin düşmanlarla savaşırken boyle anlarda ortaya çıkar hakinin gerçek gücü falan filan. Yani Luffy son yaptığı Fatih hakisinin eklendiği Vol3.

Luffy bu şekilde düşünürsek sadece Kral haki ekleme olayını anladı Kaido dan.Ama dikkat ettiyseniz Kaidonun yaptığı Vol-3 değil bence.Tahminimce ; Vol-1+Fatih hakisi ekleme. Tabi bu Vol-3 ten güç bakımından daha düşük oldugu için Fiziksel bakımdan üstün Kaidonun sopasını rahatlıkla durdurabildi bizim Luffy.

Hyo dayı Vol-1 yapabildigini gördük.Fakat Vol-2 yi kendisi yapamamasina rağmen Luffye bildikleri kadar yardımcı olmaya çalışti.Ama Luffy yine işi çözüp anlayan taraf.İstemsizcede olsa Vol-2 yapabilen biri olduğu için Luffy gerisini getireceğini tahmin ediyordu.Luffy dövüşerek gelişen biri Katakuri önündede bunu gösterdi azmiyle.

Tahminimce şöyle oldu son durumda haki olayı;

Vol-0= Kolu haki ile kaplama(siyahlastirma)

Vol-1=Vol-0 + kola belli bir noktada haki toplama

Vol-2=Vol-1 + Kola tamamen haki yoğunluğu toplama ve dışa aktarma

Vol-3= Vol-2 + Fatih hakisi ekleme



Vol-3 ü şimdiye kadar sadece 3 kiside görmüş olduk. Roger ve WB birde Luffy....muhtemelen Shanks te yapabiliyordur.



Eğer Luffy G4 dönüşümlerinde de bu halini kullanabilirse Amiralleri sıraya dizecegi kesin.

Bu arada Rayleigh file yaptığı eliyle yaptığı hareket Vol-2 oluyor buna göre .Çünkü dokunmadıgi belirtti Luffy orada.Sentoumaru shabondi deki Luffye yaptığı saldırı hareketi ve Amazon adasındaki Yılan kızların savunması Vol-1 oluyor Tahminimce.Birde Fatih'in hakisini Gözlem tipi hakiye ekleme olayı var ise Luffy düşünemiyorum ?

Hızlıca yazdım.Yazım hataları için kusura bakmayın ?
 

hunter07

İleri seviye haki tekniklerinin dünyadaki en güçlüler tarafından kullanılabildiğinin 2.kez söylendiği bir panel var ayrıca.Her önüne gelen h.haki sahibi bunu yapabilir gibi bir durum yok.Zamanında bu panel bile inkar ediliyordu.
Attığın sayfayı okuyunca aklıma geldi.Geleceği tahmin eden hangi düşman ile karşılaştı Luffy? Katakuri... Kişiliğine bakarsak bence düşman olsa da adam Katakuri. İlkelerine bağlı kaldığı için Luffy savaş esnasında öğreniyor ve böylelikle yenebiliyor Katakuriyi.Eğer adi bir insan olsaydı Katakuri,Luffy o savaşı kazanamazdı.Rayleigh bile tahmin edememiş böyle birşey olabileceğini...Oda gerçekten büyük mangaka, muhteşem bağlantı kurmuş 400 bölüm önce...
 
Luffy'nin Kaido'ya aptal demesi sadece benim hoşuma gitmemiştir diye tahmin ediyorum.

Wano arcında Luffy'ye karizma ve özgüven yüklemesi yapıldı. Önceden de öyleydi ama şimdi dövüş stili daha klas hale geldi. O pelerinle aynı zamanda ona çok yakıştı. Çiçekli gömlekle Dof dövüyordu. :( Hiç yakışmamıştı ona. Özgüvenli biriydi hep ama bu arc daha başka bir hale geldi. Queen'e hadi senle kapışalım demeler, Ulti'yi küçümsemeler, arada yaptığı kral hakiler, Kaido ile Linlin'in arasından yürümesi, Red Roc, şu bir önceki bölümde attığı sırıtış ve bu bölümde Kaido'yu dövüp bana bırakın demesi.

Çook iyi çook.
Şekilciye bakın hele. :S Ne olmuş çiçekli gömlek giydiyse? Monkey ailesi böyle seviyor kardeşim suç mu alla alla :artiz:
 
Demek biz gömleğini görünce " Ahaha kral ya dedesine çekmiş xd" diye eğlenirken sen bir köşede rüküş lüfü diye ağlıyordun öyle mi? :(
Adama övgüler methiyeler düzdüğüm yorumdan cımbızla çiçekli gömleği çekip beni yine fandaşlarımın önüne attın.

Gerçek Lütfüc... ehem Luffyci benim kabul et!
 
Bölüm Yorumum: Yıllar yıllar sonra yeniden yorum yapmak istedim.(eski hesabım kapanmış anlamadım.) Öncelikle bölüm ile ilgili bütün yorumları okumadım.4-5 sayafaya baktım.Yazdıklarıma benzer yorum yapılmış olabilir...Bölümden anladığım benim şunlar.Çiçek Hyogoro nun Luffy'e öğrettiği volume 2 olarak kabul edilen teknik zırh hakisini saldırıda kullanmak.Luffy'nin bölümde söylediklerine bakarsak buna kral haki eklemek başka bir seviye.Bu seviyeyi Çiçek Hyogoronun bildiğini sanmıyorum.Luffy Kaido ile dövüşürken bunu farkediyor.Bu yüzden Kaidonun saldırıları bu kadar yıkıcı.Daha önce Luffy tekniği yanlış kullanmıyordu yani.Şimdi ise buna kral haki ekleyebileceğini öğrendi Kaido'dan.Bu seviye öyle bir seviye ki; yapabilen insan sayısı yok denecek kadar az.Size biraz abartı gelecek ama ben Big mom'ın bile bunu yapabildiğini sanmıyorum.Yapabilenler Gol d.Roger-Beyaz sakal-Rayleigh-Kaido-belki Shanks(emin değilim.)-Gairoseki deki adamlardan bazıları veya onların üstü. Luffy artık bunu yapabilecek başka birisi.Bu yüzden kesin bir şekilde savaş bitti diyor Luffy. Peki neden bu kadar kesin konuştu?Evet Luffy nin yersiz özgüvenlerini çok gördük seride fakat unutmayın;Luffy verdiği hangi sözü tutmadı şu ana kadar??? Ace'in kurtarılması da dahil söylediği herşeyi yaptı Luffy... Yani bu savaş bitti... Peki Luffy niye bu kadar kesin konuştu? Öncelikle Kaido yu hatırlayın.Genç kendisine tehdit olabilecek olanların iradesini kırmak istiyor Kaido.Bunu yapamadığında uyuz oluyor.Örnek Luffy'nin baygınken bile ona dik dik bakması...Böylelikle bir daha o kişiler hiçbir zaman Kaidonun rakibi olamayacak.İrade kırılırsa Kral hakisi asla bir daha Kaidoyu yenemeyecek.Fakat Kaidonun yanlış hesabı şu;Lufy'nin iradesin kim kırabildi şu ana kadar?1000 bölüm öncede kırabilen yoktu bu iradeyi.(Kimse Sabody demesin.Orada, gücümüz şu an yetmez kaçın diyor Luffy.)Peki Kral hakinin özelliği ne? Çalıştırılarak geliştirilemiyor.Yani biliyor ki Luffy:Bu savaşı kesin olark kazandı çünkü (size garip gelecek belki ama) Luffy'nin Kral hakisi Kaidodan daha güçlü.Bunu hissediyor.Şöyle açıklayayım: Kaidonun volume 2 ile vuruşu 3000.Kral haki ekleyince 6000 e çıkıyor.Luff'nin volume 2 ile vuruşu 2000.Kral haki ekleyince 7000 e çıkıyor...Bir başka savaş ve Luffynin savaşarak, düşmanından öğrenerek geliştiğini gördük yine bu seride.Bunu defalarca yaptı Luffy...Not;Rayleigh in fili indirdiği zaman oradada çok büyük ihtimal Kral Haki vardı içinde.Not2;Zoroda Kral hakisinin çıkmasına niye şaşrıyorlar çözemedim.Bu adam geleceğin Kralının sağ kolu,savaş gücü.Rayleigh gibi düşünün.Bu arada Chianjo gibi adamlarda da olabilir Kral haki fakat onlar Kaido'nun, şuan Luffy'nin çıktğı seviyede değiller...
Attığın sayfayı okuyunca aklıma geldi.Geleceği tahmin eden hangi düşman ile karşılaştı Luffy? Katakuri... Kişiliğine bakarsak bence düşman olsa da adam Katakuri. İlkelerine bağlı kaldığı için Luffy savaş esnasında öğreniyor ve böylelikle yenebiliyor Katakuriyi.Eğer adi bir insan olsaydı Katakuri,Luffy o savaşı kazanamazdı.Rayleigh bile tahmin edememiş böyle birşey olabileceğini...Oda gerçekten büyük mangaka, muhteşem bağlantı kurmuş 400 bölüm önce...
Güzel yakalamışsın Kaido'nun irade kırma mevzusunu. Alltaki yorumun da kaliteli.
Beni rahatsız eden tek kısım Luffy'nin 1 ay içinde 3 hakinin en üst seviyesini açabilmesi oldu. Yani serinin zirve güçleri için çok kısa bir süre olduğu aşikar bence.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık