Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1010: Fatihin Hakisi

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    412
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Asura, Zoro'da Kral Haki, Luffy'nin savaş zekasını ortaya koyması, Kaido'dan övgüler, Kid & Killer'a Big Mom'un tek verilmesiyle gelecek ayrı dövüş/sonucu, Zoro, Luffy, MUHTEŞEM.
 
Çok güzel bölümdü.

Havanın bulutlanması ile Zoro'nun tekniği arasında zaman farkı var. Bana direkt Prometheus'un Big Mom'dan isteği ile alakalı gibi geldi. Big Mom büyük bir yıkım tekniği hazırlıyor olabilir.

Spoilerda Zoro'nun başka tekniği yok gibi anlamıştım ancak bölümü okuyunca Zoro son bir saldırı yapacak hali kaldığını vurgulamış. Saldırıya her şeyini koyduğunu söylediği panel ayrı bir yerde. Arcın ortasında şovunu yapmış olamazdı. Zaten şov yapmak için olsaydı bölümün sonunda çizerdi Ashura sahnesini. Ashura'nın böyle geçiştirilmesi arcın sonuna doğru başka şeyler göreceğimiz hissini kuvvetlendirdi.

Kaido, Zoro'nun kral haki kullandığını belirtince Zoro bunu bilinçli yapmadığını açıklıyor. Ama her şeyimi koydum diyor. Kral hakiyi ne olduğunu bilmeden her şeyi içinde görerek kullanmış yani. Bu gücün farkında ancak ne olduğu ve kullanımı hakkında bilgisi yok.

Bu da bana şunu düşündürdü. Adı kral haki olan bölümde Zoro'nun kral haki sahibi olduğu ve kral hakinin farklı bir kullanım şekli açıklanmış. Zoro Ashura ile şov yapmamış. Kaido'ya Oden kadar sağlam hasar vermemiş. Bu yara, kesik, yeni neslin aşması olayları işlenmemiş. Tüm bunları birleştirince Zoro'nun kral hakinin yeni kullanımı ile Kaido'ya bir kez daha ve sağlam bir kesik daha atacağını düşünüyorum.

Arcın sonuna doğru Kaido bir noktada Luffy'i yine yenecek ve belki Wano'daki bir çok kişiyi tehdit ettiği umutsuz bir an gelecek. Bu anda Zoro dahil araya girenler olacaktır. Yamato da burada devreye girebilir. Tabi ki Luffy tekrar kalkıp son darbeyi indirecektir. Her şey halkın gözünün önünde yaşanacaktır. Luffy'nin Kaido'dan, Zoro'nun Oden'den büyük ismi olacak arc bitince.

Zoro'nun Ashura ile hem Kaido'yu blokladığını hem de sonra iz bırakacak şekilde kestiğini görüyoruz. Bu modda kısa süreli de olsa yonkouya üstünlük kuruyor. Bu modda daha uzun kalabilirse çok tehlikeli olacaktır. Belki de çok yaralı iken girmese daha uzun süre tutacaktı modu. Bilemiyoruz.

Bölümün asıl olayına gelince kral hakinin sonunda işe yarar bir kullanım şeklini gördük. Kaido ve diğer güçlü kişiler vücudunu kral haki ile kaplıyormuş. Hyo emice Luffy'e her şeyi öğretti ama bunu kral haki ile yapması gerektiğini söylememiş. (Kendisi de bir Kral Haki kullanıcısı olmadığı için normal. En azından ayyaş Ray gibi yapmamış.) Bunu da Luffy dayağı yerken çözüyor. Luffy'nin bugüne kadar aldığı en büyük p-up diyebilirim. Amiral seviyesini zorlayacağı yere geldik. Bu dövüş bittiğinde Luffy amiral seviyesi olur diyordum ki bu bölümle kanaatim pekişti.

Son olarak bölümde novalar için güzel sahneler vardı. Law'ın adam kaybetmek istememesi, Kid ve Killer'ın gözü karalığı, Zoro'nun iradesi ve fedakarlığı, Luffy'nin azmi ve kararlılığı.. Hepsi de gelecek neslin büyüklüğünü gösterdiler. Kaido da zaten onlara hayran kaldı. Keşke benimle olsaydınız da dünyayı birlikte ele geçirseydik dedi. La olum sen kimsin biz zaten kaptanımız ile o işi yapacağız. ;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 10)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık