O dinamiği biz de tam olarak bilmiyoruz ama bildiğimiz şu; Enma'yı, Zoro'dan önce sadece Oden "evcilleştirebilmiş." Ve Enma, kullanıcısından izinsiz ve fazla miktarda haki çekerek, istenilenden büyük saldırılar yapıyor. Ancak şu an Zoro'nun istediğinden büyük saldırılar yaptığını ya da kontrolü dışında olduğunu sanmıyorum. Belki de, Zoro'nun normalde hakisi Kaido'yu yaramayacakken, o hakiyi daha etkili bir hale getiriyordur. Yani ileri seviye haki gibi. Ama bunu Zoro değil, Enma yapıyor. Çünkü Zoro yapmayı bilmiyor henüz. Bilemiyorum.Dinamiği tam bilsek zaten bu kadar tartışılmaz. Enma Zoro'nun hakisi Kaido için tehlikeli hale getiriyor ? Nasıl yapıyor? Zoro normalde %1'i mi kullanabiliyordu atakta? Kılıç ile %10'a mı çıktı? Siz aklınızdaki kullanımı bana açıklasanız ben sizze çelişkiniz göstericem. Kılıç Zoro'dan hakiyi çok çekiyorsa biz Zoro'nun 3-4 atağa yerleri öptüğünü görmemiz lazım di mi sonuçta? Hani g4 Luffy'nin hakisi bitmesi gibi di mi?
Buradaki muhabbetlerin hiçbiri gereksiz değil. 4-5 yıl öncesinin Luffy tartışmalarının şu an Zoro üzerinden tartışılması. Zoro fanlarına ders niteliğinde oluyor bu bölümler. Tüm Zoro fanları değil ama bazı belirli kesim için.
Oden'in ruhunu hissetmedi ya da o dediklerinin ruhunu hissetmedi Luffy'de. Burada doğrudan ruhtan bahsediyor. Bu muhabbet geçmişti zaten.
The soul that resides in a katana makes a samuray strong, and enables him to desteroy his enemies.
Oden'in ruhunun ne iş yaptığını anlatıyor. Mangaka zaten bu olaylardan öncesinde bahsetmiş öyle sembolik değil.
Orada ruh dediği haki değil mi işte? Ben de ne dedim? Shunsui'de de Ryuma'nın ruhu var. Hem de kara kılıç. Onu niye kimse hissetmedi mesela? Çünkü Ryuma ile bizzat savaşan yoktu. Kaido, Oden ile bizzat savaştı ve bu kılıcı tattı. O yüzden tanımış olabilir. He, bizzat eski kullanıcı güç veriyor da olabilir. Ama bu durumda Enma'ya özgü değil, dediğim gibi; her kılıç için geçerli.
Ama bence tamamen hikaye anlatımıyla, göndermelerle alakalı bir şey o. Luffy'de olduğu gibi.