Beyler Luffy iradesi güçlü olduğu için Kaido'nun sakdırısından etkilenmedi ya acaba Akainu'ya karşıda mı bu şekilde yapacak?
Seri iyice irade ve hakiye döndü.Luffy'nin mero mero no mi(Hancock'un meyvesinden) etkilenmemesi, Big Mom'un derisinin delinmez olup Carmel Anadan sonra güçsüzleşmesi,Kaido'nun Oden fobisi yüzünden iradesinin zayıflayıp hasar alması....
Şimdi irade mi haki mi daha önemli onu ben kararlaştıramadım.İrade ise serideki en güçlü irade bizim Luffy'de.
İrade demek bir yerde haki demektir. Kaido'dan çok etkilenmedi çünkü hakisi daha güçlü artık. Yeni öğrendiği haki sayesinde vücudunu görünmez zırh ile koruyabilir üstelik.
Bigmom'a gelirsek... Daha önce uzun uzun yazmıştım ama bulamadım. Kısaca bahsedersem; Bigmom'ın doğuştan gelen vücudu esasında doğuştan beri hakiyle korunmasıyla alakalı. Carmel'li sahneler Bigmom'ın ruhunu(iradesini) etkileyen bir durum. Bu da hakisine yansıdığı için vücudu bir anda savunmasız kalabiliyor.
Başka bir konuya daha değineyim kısaca hazır lafı açılmışken;
Bigmom'a hasar verebilmek için aşırı seviyelerde b.haki lazım, başka yol yok gibi duruyor.(Ya da saldırı gücü işte) Ha bana göre bir seçenek daha var net olmasa da. O da h.haki. H.haki özünde düşmanın iradesini baskılayan bir güçtür. Atıyorum Luffy'nin h.hakisi Bigmom'ınkinden sağlam ise Bigmom'ın ruhunu ve iradesini etkileyebilir. Bu da Bigmom'ın hakisinde dalgalanmalara yol açacaktır. Yani Bigmom'ın o aşılamaz gibi duran haki savunması zayıflamış ve hasar almaya müsait hale gelmiş olacak böylece.
H.haki hakkında böyle bir düşüncem var ama Oda efendi her arc sadece bir hakiye ağırlık verdiği için henüz h.haki hakkında ciddi bir verimiz bulunmuyor. Önümüzdeki arc'ta bu konuya değinecektir büyük ihtimalle.