Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1001 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haki ile ilgili olarak çok konuşulmuş. benim bazı teorilerim şöyle:
  • her haki kullanıcısının bir yada birden fazla haki havuzu var. diğer deyişle maksimum haki miktarı. koka için olan haki, gözlem için olan haki ve fatihin hakisi farklı havuzlara sahip olabilir.
  • her hakinin belli bir yenileme miktarı var. her saniye %1 haki yenilenmesi gibi. ayrıca hızlıca haki yenileyen bazı yöntemler çıkacaktır. luffy et yiyerek hakisinin %20'sini hızlıca dolduruyor olabilir. rakamları uydurdum.
  • haki gerektiren yetenekler bu haki havuzundan değişik şekillerde ve değişik miktarlarda haki kullanabiliyor. yetenekleri kullandıkça seviyesi artıyor. seviyesi artınca daha çok haki kullanarak, daha güçlü saldırı/savunma yapılmasına olanak sağlıyor.
  • bazı yetenekler (red hawk, kralın hakisi kılıç ustalarının slashları vb.) sadece kullanırsa bir miktar hakiyi harcıyor.
  • bazı yetenekler (g4, belki room, kılıca yada vücuda koka basmak gibi) aktif edildiği süre boyunca haki havuzundaki hakiyi harcıyor. saniyede bir 10 birim haki harcar gibi.
  • bazı yeteneklerler, yeteneğin büyüklüğü, sağlamlığı, etkilediği alan gibi özelliğine göre daha fazla haki kullanabiliyor. örneğin law 10metrelik bir room açtığında harcadığı haki ile 100metrelik room açtığında harcadığı haki miktarı farklı. koka ne kadar sağlam olursa o kadar haki harcarken, sadece kola basılan ile tüm vücuda basılan haki farklı miktarda haki harcıyor.
  • gökyüzü yarılmasına sebep olan haki salınımı, gözlem hakisinin aktif edilmesi gibi yeteneklerde aktif olduğu sürece haki harcıyor.
  • kılıç ustalarının kullandığı kılıca göre kılıca aktarabileceği haki miktarı değişiyor.
  • kararmış kılıçlar, her kılıçta farklı miktarda olmak üzere, her saldırıya sabit bir miktar hakiyi ekliyor. bu haki kılıç ustasının hakisine eklenip daha güçlü saldırı yapmasına olanak sağlıyor.
  • kılıç ustalarının slashlarının büyüklüğü, menzili, gücü gibi parametreleri ve yapabilecekleri saldırının kendi güçlerine göre sınırları var.
  • enma ile neler yapıldığını biraz daha görmek lazım ama şimdilik teorim, enma kılıç ustasının gücünün sınırlarını görmezden geliyor. kılıç her zaman yapabileceği en büyük saldırıyı yapmak istiyor. kılıç ustasındaki haki havuzu bu saldırıya yetmiyorsa tüm gücünü tek saldırıda harcamış oluyor. güçsüz kılıç ustaları bu yüzden kuruyup kalır deniliyor.
  • zoro shusui ile saldırı yaptığında kendi hakisi + shusui kılıcının eklediği sabit haki kadar güçlü saldırılar yapabiliyordu. enma ile zoronun yapabileceği en güçlü saldırı sınırına takılmaksızın, enmanın yapabileceği en büyük saldırı kadar güçlü saldırılar yapabilecek. yani kendi sınırlarını aşabilen saldırılar. taki zoronun kendi sınırları, enmanın sınırlarını geçene kadar. bu olduğunda zoronun enmaya ihtiyacı kalmayacak.
yukarda bahsettiklerim kendi teorilerim yani kesin böyledir demiyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık