Ben seni anlamaya çalışmakla uğraştım ve başarısız oldum şuan xD
Bir daha anlatayım sana. Kılıca haki yüklemek, sahip olduğun hakiyi etkili kullanmak vesaire bunlar hepsi yetenektir, kişi 100 hakiye sahip diye o 100 hakinin tamamını bir anda kullanacak kadar yetenekli olmak zorunda değil. Luffy'nin g4 ile haki kullanımı buna iyi bir örnek mesela hem hakisini hem meyvesini iyi kullanıyor çok daha etkili bir dövüşçü oluyor. Luffy g4 ile 1 saat dövüşebilirken normal haliyle 10 saat dövüşebiliyor (Örnek bu mesela yani) haliyle kendisinde olmayan bir gücü kullanmış değil kendisinde olan gücü daha etkili ve daha fazla kullanıp kısa sürede hakisini tüketmesine rağmen uzun sürede vereceği hasarı verebiliyor.
Zoro için Enma hakisini daha iyi kullanmasını sağlayacak bir araç. Zoro başka bir kılıçla Enma'da yaptığı kadar büyük saldırılar yapar dediğimi gördün mü hiç ? Ben cevap vereyim hayır görmedin çünkü öyle bir şey yazmadım. Enma Zoro'nun gücünü fazla fazla kullanmasını sağlayacak bir araç olduğundan Zoro bu fazla fazla gücü kullanırken de daha iyi saldırılar yapabilecek. Normal bir kılıca haki yüklesin o zaman goygoyunu bir bitir artık kurban olayım
Enma'yı iyi kullabilecek seviyeye geldiğinde sahip olduğu hakiyi de daha etkili kullanabilecek bir eğitimden geçtiği için de daha güçlü bir çar olacak.