Baktım tekrar yılan değil timsahmış Gerçi o da Kaidoya olurSözlüğe baktım ama bulamadım öyle bir şey
Roc (mythology) - Wikipedia
en.wikipedia.org
Baktım tekrar yılan değil timsahmış Gerçi o da Kaidoya olurSözlüğe baktım ama bulamadım öyle bir şey
Türkçeye de arapçaya da baktım anka kuşu diye geçiyor bu hayvan ve haklısın ruhh kelimesi ile de anılıyorBaktım tekrar yılan değil timsahmış Gerçi o da Kaidoya olur
According to art historian Rudolf Wittkower, the idea of the roc had its origins in the story of the fight between the Indian solar bird Garuda[3] and the chthonic serpent Nāga. The mytheme of Garuda carrying off an elephant that was battling a crocodile appears in two Sanskrit epics, the Mahabharata (I.1353) and the Ramayana (III.39).Roc (mythology) - Wikipedia
en.wikipedia.org
Anka dediğimiz simurg aslında. Daha farklı. Ama en çok bilinen o malum onu yazınca mitolojik bir kuş olduğunu herkes anlarTürkçeye de arapçaya da baktım anka kuşu diye geçiyor bu hayvan ve haklısın ruhh kelimesi ile de anılıyor
Anka ile Simurg çok farklı değil mi yavAnka dediğimiz simurg aslında. Daha farklı. Ama en çok bilinen o malum onu yazınca mitolojik bir kuş olduğunu herkes anlar
Yok anka direkt simurg diye biliyorum. Böyle şeylere @kuroashi.no.sanji1993 nin merakı çoktur. O anlatır detaylı.Anka ile Simurg çok farklı değil mi yav
Simurg (Farsça: سيمرغ) veya bir diğer ismiyle Zümrüdü Anka efsanevi bir kuştur. Pers mitolojisi kaynaklı olsa da zamanla diğer Doğu mitoloji ve efsanelerinde de yer edinmiştir. Sênmurw (Pehlevi) ve Sîna-Mrû (Pâzand) diğer isimlerindendir. Ayrıca zaman zaman sadece Anka kuşu olarak da anıldığı olmuştur. Türk mitolojisindeki karşılığı, Hüma Kuşu [1][2] veya Tuğrul kuşu'dur.[1][3][4]
Bunun hakkında farklı rivayetler varsa demek kiYok anka direkt simurg diye biliyorum. Böyle şeylere @kuroashi.no.sanji1993 nin merakı çoktur. O anlatır detaylı.
Simurg - Vikipedi
tr.wikipedia.org
Daha çok bulanır miden senin.Luffy fanlarının bölüme olan hypeları midemi bulandırdı ya. Yok bu yumruğu WB yemiş olsa tek yer, yok efendim Queen yese bidaha kalkamaz. Arkadaşlar sakin olsanıza, diğer bölüm dayak yemeye devam edecek zaten Luffy. Ha olur da dayak falan yemezse Oda’nın sıvaması olur o da.
Bırak eğlenelim. Ne güzel geçirdi bir tane işte. Sonraki bölümlerde tabi Luffy tek başına dövüp, burnu bile kanamadan çıkmayacak biliyoruz.Luffy fanlarının bölüme olan hypeları midemi bulandırdı ya. Yok bu yumruğu WB yemiş olsa tek yer, yok efendim Queen yese bidaha kalkamaz. Arkadaşlar sakin olsanıza, diğer bölüm dayak yemeye devam edecek zaten Luffy. Ha olur da dayak falan yemezse Oda’nın sıvaması olur o da.