Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silahlanma hakisi konusunda dediğini anlamadım. Soğurma kısmını açabilirsen...

Delil kısmına gelince... 2 adet manga (kontrol ederim yine de) 2 adet de filler olmak üzere 4 adet örnek var elimde şu an. Bizde sallamasyon iş olmaz :gamyon:
Soğurma derken tam karşılamıyor gerçi, Ray in dediği gibi kalkan diyelim, kullanım alanını kısıtlamaya bağlanıyor.
 
Şeker duvarı diyorsun. Bundan yıllar önce Luffy haki eğitimine başladığı zaman tüm forum artık bu çocuk G2, G3 kullanmaz hakisiyle yol alır diyorduk. Sonuç ne oldu? Haki G2 ve G3'e renk kattı. Üstüne G4 için eşantiyon oldu. Meyve kullananlar için haki asıl güç kaynağı olamaz. Meyve kullanmayan bir karakter için kabul edilebilir. Fakat meyve kullananın asıl gücü her zaman meyvedir. Seri hala bu yönde ilerlediğine göre bence düşüncem makul. Bundan sonra işler değişirse sen haklı olabilirsin. Fakat G2lar G3ler elementler havada uçuştuğu sürece Haki sadece destek güç olarak kalacaktır.



+1
Yalnız g4 haki var olmadan olamayacak bir teknik. G4'ün enerji kaynağı haki. G4'ün çalışma tekniği bile haki üzerinden sağlanıyor. Hakinin sertleştirme özelliği g4'ün oluşmasını sağlıyor.

Dediğin anlamda meyve bazlı güçlenmesi için bence doğrudan meyvenin güçlenmesi lazım. Bu anlamda Meyve Uyanışını meyve bazlı güçlenme olarak görebiliriz.

Onun dışında herhalde Luffy hakisini ortaya koymak için tekniği oluşturan lastiği kullanacak. Luffy'nin teknikleri lastik üzerinden dönüyor.
 
Meyveler hakinin yanında değersiz demedim ki ben? Haki meyvelerin etkisini yok sayabilme yeteneğine sahip ama, ne kadar olduğu önemli tabii.
Verdiğin örnek üzerinden gidersek, hakiyle beraber Luffynin meyve faktörü-g4 etkisi gözardı edilebilir mi sence? Luffy bunun yerine direkt haki kullansa ne olurdu?
Ben ne zaman çarpıtma yaptım ya :artiz:

Carpe sen misin ?

Not: Olum bi isimde dur len kim olduğun belli olmuyor :hhh:
Çarpıtmadığın şeyler de vardır elbet. Binde bir de olsa! :)
 
Haki olmasa o ipler kopmaz, aynı şekilde hakisiz G4 ile de o ipler kopmaz, zaten olay çelik sertliğindeki kauçuk bedenin yüksek basınçla şişmesi.

Haki'si olmasa Luffy G4'e giremiyor haki'si bittimi G4 de bitiriyor şimdi söyle bana hangisi araç oluyo ?
Hakisi olmasa da Luffy G4 girebilir fakat etkisi düşer. Haki tek başına büyük bir güç değil, aksiyona mukavemet katan bir sos. Ardında fiziksel bir kuvvet olmadan hakinin etkisi düşer.
 

Üye silindi 1004

Ne demek istedin anlamadım ? Delme konusunda Dof'u örnek gösteriyosan bil ki iplerin uçun da haki basılıydı.
Onu demiyorum. Cracker'in meyve ile yaptığı asker Luffy'nin haki basılı kollarıyla yaptığı defansı geri püskürtüyordu haki kullanmadan. Krakerle hakili kolu geri püskürtüyor. Kendisi haki kullanmıyor.
 
Chincao Saboya yürür tabi açıklanırsa. :D

Haydi diyelim 2--3 kişide senin dediğin gibi şeyler çıktı logia nereye tarih oluyor la? :hhh:
Matkap kafanın kapasitesi yetmez ona :)

Tabi ki bunu yapacak kişi sayısı kral hakiye sahip kişi sayısının yarısından az olacak. Logiayı bitirir dediğim de bu kişilerin karşısında demek istedim. Tabi ki bu gücü madem bu kadar az kişi kullanacak o zaman bunu genelleyemezsin diyebilirsin. Ben kral hakinin bu tarz kullanımını zirve güç olarak aldığım için bu şekilde yazdım.

Soğurma derken tam karşılamıyor gerçi, Ray in dediği gibi kalkan diyelim, kullanım alanını kısıtlamaya bağlanıyor.
Kalkan farklı birşey ama. Bu kullanıcıyı meyve kullanımı olarak kısıtlamaz. Misal adam yine meyvesini %100 kullanır ama senin haki kalkanın çok güçlü ise korunursun.

Bu meyve kullanımını sınırlamaktan ziyade haki kalkanı yapan kişinin çok büyük bir savunma gücü olması anlamına gelir daha çok.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 38)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık