Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 908: Dünya Toplantısı Başlıyor

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    290
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Imu'nun Vivi için planları olsa ve kendim halledeceğim dese. Reverie'de Vivi'ye destek çıkan biri olsa, yakınlaşsalar vs ve 150 bölüm sonra onun Imu olduğunu öğrensek. Negzel tam şonen senaryosu.
 
@Jason Kayıp yüzyılda neler oldu? diye bir teorim var. Bakar mısın. Özetle Nefertari ailesi dahil 20 ülkenin, Korsan Kralının D ile damgalı 20 adamını öldürüp Kutsal ejder olmasını temel alıyor.Nefertari ailesi ise kendisine yediremiyor. Çünkü antik silahı onlara yapan adamı öldürüyorlar.
 
Sabo ile ilgili Redterrorun bir ara yazdığı bir mesaj vardı, o aklıma geldi. Ace'in ölümü söz konusu olmuşken Sabo hiç mi hatırlanmaz? Luffy hiç mi seni de kaybedemem falan demez? Hiç mi ufaktan da olsa Sabo akla gelmez, senin bir bin ölmüştü önceden, bir abin daha ölürken? Sabaondy bozgununu ne zaman batırsalar akla getiriyorlar mesela. Ben de Sabo'nun biraz yama olduğu görüşündeyim maalesef. Tabi biraz altyapısı var Ace'in dövmesi falan ama yeterli değil. Bu tayfa neden birbiriyle konuşmuyor falan gibi öyle mangaka tarafından unutmamız sorgulamamız gereken bir şey. Ama Oda bunun dengesini kaçırmaya başladı.
Suspension of disbelief diye bir tabir vardır, hikayenin hatrına bazı şeyler görmezden gelinir. Mesela aksiyon filmlerinde kötü adamların kötü nişancılığına takılınmaz, öbür türlü o kadar da zevk alamazsınız. Ama One Piece'de mangaka bunu aşırı abartıyor, insan da görmezden gelemiyor. Çünkü orada kötü adam en azından ateş ederken burada kötü adam ateş bile etmiyor. E haliyle biz de iyi adamlar da hiç vurulmuyor ama çok da sıkıntı değil diyeceğimize ulan bu kötü adamlar iyilere niye ateş etmiyorlar diyoruz haliyle. Tayfanın birbiriyle konuştuğuna dair tek ipucumuz Nami'nin Robin ve devrimciler ile alakalı yorumu. Yani konuşma olsun mesela tayfadakiler çok da merak etmesin. Ya da Luffy aynı Oto-hime hikayesi gibi uyuya kalsın. Yani Robin devrimcilerle kalıyor da Sabo ile alakalı Luffy ile konuşmayı hiç mi düşünmüyor? Sabo Robin Hasır Şapkalara dönerken hatta ve hatta hafızası geri geldiği anda Luffy'e gitmeyi hiç mi düşünmüyor, Ace'i de Luffy de iyi tanıyor kendisi. Robin vasıtasıyla Den Den Mushi bağlantısı kurmayı da mı düşünmüyor? Yani Sabo'nun mecbur olmasa Dressrosa'ya gitmeyeceği ve Luffy ile orada karşılaşamayacağını düşünürsek tesadüf harici bağlantı kurmaması mantıklı gelmiyor.
 
Bir önceki bölümde deniyor ki bu taht dünyanın tam merkezindedir ve dünyada kimse bu tahta oturamaz. Çünkü tahtın boş olması barışı simgeler. Kimse bu tahta oturacak kadar ulu ve yüce değil .

Bir sonra ki bölümde Imu adında bir pelerinli adam tahta sorgusuz sualsiz çıkıyor ve oturuyor. Bu Imu aynı zamanda Luffy'nin ve Teach'in posteri elinde gizli bir mahzende koca bir hasır şapkaya bakarak gösteriliyor bize.

Imu şu an dünyanın barış içinde olmasındaki en büyük engeldir. Çünkü dünyanın merkezine oturmuş tüm dünya krallıklarının eşit olduğu ilkesini hiçe sayıyor.

O koca hasır şapka , Nefertari ailesinin 800 yıl önceki ihaneti , D. soyunun Kutsal Ejderlerin doğal düşmanı olması felan bir sürü açıklanmayan olay var.

D. ailesinin sembolu muhtemelen hasır şapka. Bu Imu ( veya kurucu 20 krallık ) yıllar önce o şapkayı takan D. soyunun en parlak üyesini öldürdü. Sonra nesiller devam etti ve Roger'de göründü şapka. Dev şapkayı takan kişi mirasını bir D.'nin devralacağını elbette mevcut düzenin değişeceğini söyleyerek öldürüldü ( ölürkende güldü ). Imu Roger'i hedef aldı durdurmak için , ancak Roger 'in kral olmasına engel olamadılar. Roger Poneglifleri okuyarak Imu ve derin bilgileri öğrendi ancak hastalığı el vermediği için onlara karşı duramadı.

Roger teslim oldu ve One Piece adlı hazinesinde Imu( ve diğerlerinin) yenilebilmesi için birşeyler bıraktı. Her ne bıraktıysa gerçek D. soyundan olan kişinin kullanmaya layık olduğu birşey ki WB'e durumu anlattı. WB ölmeden Teach'e o sen değilsin bir D. olabilirsin ama Roger'in bahsettiği kişi değilsin dedi.
Shanks 'a D.soyundan birinin gelip vasiyetini devralacağından bahsetti ve öldü.

Shanks Luffy'nin yeni çağın altın çocuğu olduğunu biliyordu. Ve Luffy giderek yükseldi. Öyle ki Gorosei dahil herkesin dikkatini topladı.
Shanks Gorosei ile görüştü. (Burası tamamen sır kim için acaba)

Imu ile ilgili çok güzel gizem ve derin bir senaryo işleyebilir.
Ya da diğer bir deyişle İmu'nun o tahta oturması savaşın başladığını gösteriyor.
 
Sabo ile ilgili Redterrorun bir ara yazdığı bir mesaj vardı, o aklıma geldi. Ace'in ölümü söz konusu olmuşken Sabo hiç mi hatırlanmaz? Luffy hiç mi seni de kaybedemem falan demez? Hiç mi ufaktan da olsa Sabo akla gelmez, senin bir bin ölmüştü önceden, bir abin daha ölürken?
Ace ölürken Sabo’nun ismini vererek bir şeyler söylemişti yanlış hatırlamıyorsam.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık