Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 903: Beşinci İmparator

Bölüm nasıldı?

  • Çok İyi

    Kullanılan: 128 30.3%
  • İyi

    Kullanılan: 13 3.1%
  • Orta

    Kullanılan: 4 0.9%
  • Kötü

    Kullanılan: 2 0.5%
  • Çok Kötü

    Kullanılan: 9 2.1%
  • Big News!

    Kullanılan: 267 63.1%

  • Kullanılan toplam oy
    423
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dressrosa’da Sanji de iş yapmıştı. Ona binaen arttırılmış olabilir ödül. Hem arttırılmaması
mangakanın lehine bile olabilir. Zoro-Sanji sayesinde Wano için komedi unsuru ortaya çıkar. Ayrıca Wano’da Zoro’yu tetikleyen noktalardan birisi olur bu ödül olayı.
Çok bi iş yapmadı ki o zaman Sanji.Hele ödülünü nerdeyse 2,5 kat arttıracak kadar hiç bi iş yapmadı.Onun dışında Zoro'nun ödülünün arttığından emin değilim.Sadece bu ihtimalden bahsediyorum.Ha bana göre tüm tayfanın ödülünün artması daha normal olurdu.Zaten onun ödülü artsa bile Sanji'yle eşit miktarda artmış olmuyor ki.Sanji 177'den 330'a çıkmış oluyor.Yani nerdeyse 2 katlık bir artış mevcut.Zoro'nun ödülü artmış olsa bile dediğim gibi 340-400 arası falan olur ki Oda 20-80mlik bir artışa denk geliyor.
 
İlla Shanks'ın oraya gelmesi için bi neden uyduracaksak daha fazla kan dökülmesini engellemek için geldi vs. deriz.Ama serinin ''kurgu'' kısmını es geçiyorsun bence.Her şeyde mantık aramaya çalışma.Shanks neden WB korsanlarını korumadı ? Çünkü Teach'in yükselişi(yonko olması) için büyük bir şey yapması gerekiyordu ki bunu da WB korsanlarını yenerek yaptı.Shanks Marco'nun yanında olsa Teach bugün yonko olamazdı.Şöyle düşün.Oda bu Teach'in mfde ileri de belalı bi tip olucağının sinyallerini verdi di mi ? Peki 2y sonra bu Teach'i Marco'ları yenmeye çalışıpta Shanks'tan ayarı yemiş bir biçimde gösterir miydi ? Gösteremezdi.Mfdeki o sinyaller bunun tam tersi çünkü.



Coby'nin Aka karşısına geçmesiyle savaşı durdurmak çok farklı şeyler yalnız.Coby orda savaşı durduramadı.Aksine teke gidiyordu da Shanks geldi işte.Ona en fazla savaşı durdurmayı denedi dersin.Fakat Aokiji kısmına katılmıyorum.Sengoku bi kere rütbe olarak Aok'tan üstün ve orda sözüne bakılan kişi Aok değil Sengoku.Aokiji orda en fazla kendi fikrini söyleyebilir.Savaşı bitirip,bitirmemek yine Sengoku'ya kalır.



Garp neden 2 efsaneyle uğraşamaz diyor acaba ? Garp bunu söylüyor diye öyle olmuyor ki zaten hatırladığım kadarıyla bunu ufak bir tebessümle söylüyor.Garp'ın Roger'a ve tayfasına bi sempatisi olduğu belli bence.Denizciler onla uğraşmasın diye öyle bir söz söylemiş olabilir.Ayrıca ben Ray'i küçümsemedim.Genç hali bir amiralden daha güçlüdür.Yonko seviyesi vardır ama yaşlı hali için bunu diyemeyiz.Tek başına gidip savaşı bitiremez.



Zamanında gelmedi.Oraya Luffy için gittiği ne malum ? Ayrıca Dressrosa sonrasında Luffy'den bahsederlerken adam Robin'i soruyor.Çokta umursuyor gibi gelmedi bana.Zaten en başında adam çocuğunu bırakıp devrim yoluna girişmiş.Çocuğunun her başı belaya girince devrimi bırakıp gidemez.Gitmek istese en baştan devrimi seçmezdi.Ayrıca Luffy ve Dragon karşılaşmasında nasıl bi sahne bekliyorsun bilemem ama ben ''Babamm'' ''Oğlummm'' gibi duygusal bi sahne beklemiyorum.



Denizcilerden illaki 10 dorukilik erleri korkuttu.Orası normal zaten.Benim dediğim büyük başları korkutamaz,korkutamadı zaten.Ya bu adamlar zaten yıllardır kavganın,dövüşün içinde olan adamlar.Neden Shanks'tan korksunlar ? WB'ye dalan adam neden Shanks'tan çekinsin ? Sessizleşti dediğin Akainu ''Şerefsiz Shanks'' gibi bir şey diyordu adamın yüzüne.Sengoku orda emri verse Shanks'a direk kafa göz dalacağına inanıyorum ben Aka'nın.Aynı şekilde diğer amirallerinde.
kurgu diyip olaylardan sıyrılmak bence hiç mantıklı bir olay değil zaten kurgulanmış bir seriyi izliyoruz tabii herşey kurgudan ibaret olucak o sohbetlere girmeye hiç gerek yok bence Shanks sahip olduğu güç sayesinde gitti Mf durdurdu bu barizdir adamın bir caydırıcılığı varki durdurabiliyo savaşı hani bunu kabul etmeme sebebini anlayamadım.İki mesaj önce gidip zar zor amirel edecek reyligh ne yapabilirki yazıyorsun durduramaz yazıyorsun e bu adam durdurabiliyorki bir gücü var işine geldiğinde kurguyu katıyorsun işine geldiğinde katmyorsun.Seride olanı zaten görüyoruz hani birdah çıkıp odanın kurusu demenin bir mantığı yok bence
 
Bence pek öyle değil. Savaş Ace'i kurtarma savaşı. Rayleigh ve Shanks'ın kaptanlarının çocuğuna karşı sempati beslemesi gayet olası. İşin derinliği bana göre biraz saygı. Rayleigh; Ace'in baba temasına saygı duyuyor. Ace'in belirlediği ailesi Wb Korsanları. Bunu çok iyi biliyor çünkü ortağım dediği adam Rogerla isteyerek kardeşsel bir bağ kuruyorlar. ( Ace - Luffy - Sabo gibi )
Shanks daha romantik yaklaştı bence. Hem uyarması hem de savaşa Kaido'nun gelmesini engellemesi bunu gösteriyor. Sonrada kaptanının oğlunun ailesini koruyarak ( ki burada Wb'ye olan saygısı da var ) son görevini yerine getiriyor.
Biz bunu tartışmıyoduk arkadaşla bir kaç mesaj önceyi okursan olay çok farklı
 
Z'nin kolunu alan kişi, eğer zaman atlaması esnasında Shichibukai unvanını kaybetmediyse, Ayıboğan'dan başkası olamaz. Bana göre amiral dengi biri çıkacak. Bu bağlamda bakarsak hem en güçlü düşman olur, hem de Beyazsakal bağlantısı sağlanır.
 
kurgu diyip olaylardan sıyrılmak bence hiç mantıklı bir olay değil zaten kurgulanmış bir seriyi izliyoruz tabii herşey kurgudan ibaret olucak o sohbetlere girmeye hiç gerek yok bence Shanks sahip olduğu güç sayesinde gitti Mf durdurdu bu barizdir adamın bir caydırıcılığı varki durdurabiliyo savaşı hani bunu kabul etmeme sebebini anlayamadım.İki mesaj önce gidip zar zor amirel edecek reyligh ne yapabilirki yazıyorsun durduramaz yazıyorsun e bu adam durdurabiliyorki bir gücü var işine geldiğinde kurguyu katıyorsun işine geldiğinde katmyorsun.Seride olanı zaten görüyoruz hani birdah çıkıp odanın kurusu demenin bir mantığı yok bence
Kurgudan ne kastettiğimi anladın mı sen ? Ben sana 903 sayfalık manganın her bir sayfasından bahsetmiyorum.Seride bazı olaylar vardır ve bunlar sorgulanmamalıdır.Çünkü bir mantığı yoktur.O anlık ya da o durum için öyle olması gerekir ve mangaka da bunu yapar.Bak kurgu diyebileceğim ve kurgu demeyeceğim 2 tane örnek olay vereyim.

Mesela Luffy'nin 2y sonrası g4'ü bulması.Şimdi benim kastettiğim manada bu olay kurgu değildir.Çünkü bunun ardına mantıklı bi açıklama yapabilirsin.Nasıl yaparsın ? Adam 2 yıl eğitim gördü ve g4'ü geliştirdi.Bu kadar.Açıklaması basit.

Kurgu diyeceğim bir olay örnek vereyim.2y sonrası boşalan 2 amiral koltuğunun anında dolması.Şimdi bu olay neden kurgu ? Çünkü düşününce 800 yıllık bir oluşum olan hükümet var ve denizcilerde en az bi o kadar veya ona yakın süredir eski bir oluşum.Peki bildiğimiz kadarıyla o kadar yıl 3 amiral+1 filo amiraliyle takılan denizciler madem anında 2 tane amiral bulabiliyorlar neden daha önceden bu amiral sayısını arttırıp 4-5 amiral+1 filo amirali yapmadılar ? Bu adamlar dünyada egemen olan bir güç ve ellerinde sadece 4 tane nitelikli adam var.Daha da güçlenmek ve üstlerindeki yükü hafifletmek için 1-2 amiral daha arttırsınlar o zaman ? Neden arttırmadılar ? İyi bi cevabın varsa buyur.Benim cevabım Oda'nın güç dengelerini böyle tasarladığıdır.Adam denizcileri 3 amiral+1 filo amirali olarak tasarlamış ve bunu bozmak istemiyor.Muhtemelen Oda daha mfden önce Aka vs Aok'u düşündü.Mfde nasıl Teach'in yükselişini gördüysek Aka'nın da yükselişini görücektik ve bunu Aok'la yaptı.Tabii 2y sonrası için 2 amiral koltuğunun boşalacağının farkındaydı.O yüzden 2 amiral daha tasarladı ve ''Zorunlu askerlik yasası'' altında 2 amirali göreve getirdi.Yani sanıldığı gibi denizcilerin hemen amiral gücünde adam çıkaracağını düşünmüyorum.Serinin ilerleyişi adına 2 amiral gerekiyordu ve Oda'da o 2 amirali tasarladı.

Ayrıca ''Shanks'ın bi caydırıcılığı var ki savaşı durdurabiliyor.Kabul etmeme sebebini anlayamadım'' demişsin.O kadar yazdım.Ne anlatmak istediğimi anlayamadıysan sorunu birazda kendinde ara bence.
 
Bilmiyorum ben WB nin eski sag kolu olmasini istiyorum.Ben ayibogani wano da olcak savaslarda gormek istiyorum bir yerde ayiboganin kirpi zoani olabilecegini okumustum wanoda bol bol zoan gorcegimizi dusunuyorum bu baglamda ayiboganda wanoda gorebiliriz.
Wano'da çok meyve olursa sıkıntı olur ya, hele ayı gibi zoan yemiş adamlar falan...
Bu gözler kılıç ustası görmek istiyor artık, samuray görmek istiyorum be! kinemon gibi sapıkları değil!
Neyse biraz kılıç koklayamda kendime gelem.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık